Hallo Prulleke,

Vandaag heb ik 2 inspiratiekaarten voor je die ik heb gemaakt met de kleurencombinatie van de maand februari. Voor het geval je niet weet met welke kleuren ik deze maand werk, dat zijn deze:

En je kunt er meer informatie over lezen als je hier klikt. Nu heb ik al een kaartje gedeeld dat ik met deze kleuren heb gemaakt met de Snailed It stempelset maar vandaag heb ik gewerkt met de Berry Blessings stempels. Deze kun je niet kopen. Ze zijn alleen gratis verkrijgbaar bij besteding van € 120,- tijdens Sale-A-Bration. Naast de stempelset ontvang je dan ook een volledig pak Berry Delightful design papier dat prachtig coördineert met de stempelset.

Foto van Stampin’ Up!

Voor de kaarten van vandaag heb ik het papier echter niet gebruikt. Ik heb de stempels gebruikt om mijn eigen designpapier te maken met de kleuren van de kleurencombinatie.

Toen het papier eenmaal bestempeld had, was het alleen een kwestie van bepalen hoe ik het zou verwerken tot kaarten. Gelukkig heb ik een boekje met creatieve ideeën en daarin stonden wat schetsen van verlopen challenges die heel mooi te gebruiken waren met dit papier.

PaperPlayers #525

De eerste schets die ik wilde gebruiken was nummer 525 van PaperPlayers. Deze bestond uit een L-vormig deel met een cirkel waar een strookje achter vandaan kwam. Met het papier dat ik had gestempeld leek het me leuk om de L-vorm met een randje Rococo Rose kaartkarton af te zetten. Om dat idee te herhalen heb ik een Mossy Meadow geschulpte rand achter de cirkel geplaatst en ook het strookje afgezet met een Rococo Rose en een Mossy Meadow randje. De spreuk is gestempeld in Rich Razzleberry oen de framboos met Rococo Rose en Mossy Meadow. Het is een apart compositie die ik anders waarschijnlijk niet snel zou gebruiken omdat het op het eerste gezicht best wat snijverlies oplevert. Gelukkig kon ik de overgebleven stukken gebruiken voor mijn tweede kaart.

FreshlyMadeSketches #469

Voor deze schets moest je 3 stroken gebruiken waarbij de ruimte tussen de onderste en middelste strook groot genoeg was om er een spreuk tussen te passen. Ook hier moest een vorm over de stroken geplaatst worden en hier herhaalde ik het framboosje met de Mossy Meadow geschulpte rand. De spreuk heb ik met VersaMark inkt gestempeld en met wit embossingpoeder behandeld zodat deze mooi zou afsteken.

En zo heb ik dus 2 hele leuke kaarten met zelf-gestempeld designpapier. Natuurlijk kun je designpapier op duizenden manieren versnijden om als basis te dienen voor je kaart, maar ik vond het wel leuk om 2 ontwerpen te kiezen die ik anders waarschijnlijk niet snel zou gebruiken.

Welke kaart vind jij nu het leukst geworden: die met de L-vorm of met de strookjes?

Wil je zelf aan de slag met de producten die ik heb gebruikt voor deze kaarten? Ik zal hier een productlijst linken met alle gebruikte artikelen. Je kunt dan eenvoudig een vinkje uitzetten als het iets is dat je al hebt of niet wilt gebruiken. Uiteraard kun je je verlanglijst uitbreiden door door te klikken naar de webshop. Denk er aan dat je nog maar een paar weken gebruik kunt maken van de voordelen van Sale-A-Bration zoals gratis producten verdienen bij aankopen vanaf € 60,-. Mocht je totale bedrag onder de € 200,- blijven, vergeet dan niet om de gastvrouwcode te gebruiken. Je vindt de actuele code in de rechterzijbalk of een stuk verder naar beneden als je op een mobieltje aan het lezen bent.

Ik hoop dat ik je weer heb voorzien van een portie inspiratie. Mocht je meer voorbeelden willen zien met de kleurencombinatie van februari dan kun je kijken op dit Pinterest bord. Heb je zelf een kaart of ander project gemaakt met deze kleuren, stuur me dan een foto door en dan zal ik hem er ook bij plaatsen.

Tot de volgende keer,

Blijf veilig, blijf thuis, blijf lekker creatief bezig

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice