Hallo Prulleke,

Vandaag staat mijn blogbericht in het thema van een Challenge. Dus heb ik eens in mijn creatieve ideeënboekje gebladerd om een leuke challenge te zoeken. Uiteindelijk is mijn keuze gevallen op de Color Throwdown 632.

Color Throwdown

Een van de eerste challenge sites waar ik kennis mee maakte was de Color Throwdown Challenge site. Zij delen iedere week een kleurencombinatie waar je een project mee kunt maken. Het heeft geen affiliatie met Stampin’ Up! en de kleuren die genoemd worden zijn dan ook heel algemeen. Je bent dan ook niet gebonden aan een bepaald merk om mee te doen en dat is wel heel prettig.

#CTD632

De challenges van Color Throwdown worden op een prachtige manier gedeeld, zoals je kunt zien aan de foto hierboven. Er is altijd een begeleidende blogpost waarin alle regels nog een keer genoemd worden en dan heb je tot maandag 18:00u EST (dus 00:00 CET, maandag op dinsdagnacht) om je inzending te delen. Mijn kaartje heb ik op tijd voor de challenge gemaakt, maar ik deel hem te laat om mee te dingen naar een van de eretitels.

Kleuren

Aangezien ik een onafhankelijke Stampin’ Up! demonstratrice ben, zal ik altijd meedoen met producten die ik zelf verkoop. Mijn kleurencombinatie is dus samengesteld uit Stampin’ Up! kleuren. Ik koos voor Daffodil Delight, Flirty Flamingo (die eigenlijk te roze is, maar beter dan de te donkere Calypso Coral) en Mint Macaron. Ik wist redelijk snel dat ik de Hippo Happiness set wilde gaan gebruiken maar mijn gekozen layout veranderde nog al.

Mijn kleureninterpretatie

Ik begon met de beestjes en versierinkjes te stempelen op wat Basic White kaartkarton. Omdat ik het moeilijk vind om de kleine two-step stempeltjes uit de losse hand uit te lijnen gebruikte ik hier mijn Stamperatus voor. Daarna stanste ik de afbeeldingen uit met de coördinerende snijmallen. Eigenlijk wilde ik de figuurtjes in een raster patroon op postzegelvormige matjes bevestigen. Daar kwam ik echter meteen op terug toen ik eenmaal met de spreuken ging spelen.

Uiteindelijk koos ik er voor om een van de labelvormen uit de Hippo & Friends stansen set te embossen in de voorkant van de kaart. En dat dan drie keer op een rij. Ik gebruikte een sponsig rubbermatje om te zorgen dat de stans niet zou snijden en deze liet een prachtig kader achter.

De spreuken zijn allemaal Engelstalige woordspelingen. Fluttering by is voorbij komen fladderen, zoals een vinder doet. Hippo Birthday in plaats van Happy Birthday is de verwijzing naar het nijlpaard. Tot slot is er 2 ewe, wat je uitspreekt als to you. De Engelse taal heeft wel meer van dat soort woorden. Die je heel anders schrijft maar op eenzelfde manier uitspreekt. Ewe is overigens het Engelse woord voor ooi, vrouwtjesschaap, wat dus de verwijzing naar het lammetje is. Ik besloot de spreukjes te stempelen op strookjes kaartkarton die nog niet in de afbeelding was gebruikt. De Fluttering By-spreuk knipte ik kleiner en verdeelde ik over mijn kaart.

De kaart maakte ik af met wat Wink of Stella glitter op de vleugels van de vlinder en een Rhinestone gem op het bloemetje van het lammetje. Zelfs als je de tekst niet helemaal snapt, kun je zeker de schattige diertjes waarderen. Ik ben heel tevreden met dit lieve kaartje en ik weet zeker dat ik er iemand heel blij mee ga maken.

En ik kan zeggen dat ik mee heb gedaan met een Color Throwdown Challenge. Volgens mij komt er vandaag een nieuwe challenge op de site als hij er gisteren nog niet op is gezet… Misschien kan ik de volgende keer wat eerder meedoen en dan kan ik wel meedingen naar een eretitel.

The Color Throwdown

Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaring met kleurenchallenges. Heb jij er ooit aan meegedaan? Vind jij ze handig of juist beperkend? Laat je reactie achter in de comments. Ik kijk uit naar jouw bericht.

Tot de volgende keer,

Blijf veilig, blijf thuis, blijf lekker creatief bezig

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice