Hallo Prulleke,

Deze kaart was de tweede kaart waar ik aan ging werken toen ik begon met deze kleurencombinatie. Toch lukte het me pas recentelijk om hem helemaal af te maken. Het idee was eenvoudig genoeg maar deze keer had ik duidelijk moeite met het vinden van de juiste balans tussen de elementen.

Kleurencombinatie

Voor mensen die wellicht nog niet op de hoogte zijn, iedere maand bedenk ik een kleurencombinatie. Deze deel ik op mijn website en in mijn nieuwsflits. Iedere week maak ik vervolgens met die kleurencombinatie een kaart en ik nodig iedereen uit om met mij mee een eigen creatie te maken. Alle kaarten die ik heb gemaakt plaats ik op een speciaal Pinterestbord. Hierop zet ik ook de foto’s die mij worden toegestuurd van de creaties van anderen. Het is een leuke manier om wat inspiratie te delen en te zien hoe je met dezelfde kleuren een hele andere look kunt maken.

Laatste keer

Omdat ik altijd op dinsdag mijn kleurencombinaties deel, is dit de laatste kaart met deze combinatie:

Kleurencombinatie maart 2021

Volgende maand zal ik weer een andere combinatie delen maar eerst zal ik eens vertellen over mijn inspiratiekaart van deze week.

Lovely You

Het leek me leuk om een krans te maken met de Lovely You stempelset. De blauw tinten van de combinatie leken me prima te gebruiken als blaadjes en takjes en met het geel en rood kon ik dan leuke bloemetjes maken. De bloemen stempelde ik op Basic White kaartkarton en knipte ik met de hand uit. Het leek me slimmer om een cirkel stans te gebruiken in plaats van een volledige cirkel te stempelen van de blaadjes en takjes. Ik was bang dat het anders heel druk zou worden en ik ging juist voor een cleanere look.

Compositie

Ik besloot dus om een halve cirkel te stempelen met de verschillende bladeren. Op mijn gestanste cirkel stempelde ik met Pool Party inkt een van de spreuken. Toen kwam het moeilijkste. De compositie.

Balans

Ik heb nog steeds geen idee waarom ik daar deze keer zo tegenaan liep. Ik heb het project echt meerdere keren aan de kant moeten leggen omdat het steeds voor mijn gevoel net niet klopte. De ene keer vond ik de verdeling van de kleuren van de bloemen niet mooi, toen zat het te dicht bij elkaar, toen weer te ver uit elkaar. Het was echt een drama zoals dat verliep. Na meerdere pogingen besloot ik het maar gewoon vast te plakken. Onder het motto: Beter af dan perfect begon ik de elementen te bevestigen en tot mijn grote verbazing was het resultaat perfect in balans. Ik snap er niks van.

Finishing Touch

Om de kaart af te maken heb ik nog wat bling toegevoegd in de vorm van Woven Threads Sequins en toen vond ik de kaart af.

Eigen creatie

Heb jij ook een kaart gemaakt met de kleurencombinatie van maart 2021 dan zou ik het heel leuk vinden als je me er een foto van zou willen toesturen. Ik kan jouw kaartje dan toevoegen aan het Pinterestbord zodat we samen nog meer mensen kunnen inspireren om een kaartje te maken en daar iemand mee te verblijden.

Ik kijk er naar uit te zien wat jij maakt met deze kleuren.

Tot de volgende keer,

Blijf veilig, blijf thuis, blijf lekker creatief bezig,

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice