Hallo Prulleke,

Dat is een goede vraag, heh? Een paar weken geleden zat ik met mijn vriendinnen te borrelen bij de jachthaven (klinkt luxer dan het was) en toen kwam het idee om samen naar Las Vegas te gaan. Nu ben ik met mijn man in Vegas geweest tijdens onze huwelijksreis maar ik herinner me hoe gaaf ik het daar vond. Las Vegas is echt één groot speelparadijs voor volwassenen en we hebben daar trouwens ook geweldig goed gegeten. Het lijkt me dan ook fantastisch om daar met mijn vriendinnen naar toe te gaan.

Welcome To Fabulous Las Vegas Nevada Sign in Las Vegas, Nevada (Getty Images/Westend61)

Het enige dat me tegen houdt is natuurlijk…. geld. Ja, weet je, het is natuurlijk niet goedkoop om daar naar toe te gaan. Ik werk niet deeltijd in dienstverband, zoals mijn vriendinnen. Ik heb Prulleke en mijn kinderen. Daarom moet ik even strategisch bedenken wat ik allemaal kan doen om toch de benodigde fondsen te kweken om mee te kunnen met mijn meiden.

Tweedehands uitverkoop

Daarom ben ik de afgelopen weken kei hard aan het werk gegaan om al mijn retired stempelset te fotograferen en beschrijven zodat ik deze kan verkopen. Als je nu naar mijn webwinkel gaat zie je dan ook ruim 100 verschillende stempelset waar ik afscheid van zal nemen. Ik hoop dat jij net zo veel van mijn stempels zult houden als ik heb gedaan. Dat je er uren creatief plezier van zult hebben en herinneringen zult maken. Dat je anderen zult verblijden met je creaties en geniet van alles dat je maakt.

Proces

Zelf vond ik het af en toe best pittig. Het waren stuk voor stuk stempelsets die ik heb uitgekozen voor een evenement of met iemand bijzonders in gedachten. Ik kan nog precies zien wie er aan tafel zat bij me tijdens de workshops. Ik weet nog dat het de eerste keer was dat ik bepaalde mensen leerde kennen in mijn leven. Ik herinner me de kidsworkshops en hoe getalenteerd die deelnemers waren. Ik herinner me wat ik wilde vieren met de kaarten die ik maakte of wie ik herinnerde. Ik vond het een heel emotioneel proces om zo elke stempelset vast te houden, te fotograferen en afscheid te nemen.

Ruzie

Af en toe hadden het engeltje en duiveltje op mijn schouders ruzie. De één vond dat ik er toch echt geen afscheid van kon nemen. Er was nog zo veel meer mogelijk met die stempels en ik had er toch zo veel moois mee gemaakt. De ander zei echter dat het tijd was om er afscheid van te nemen omdat ik nu andere spullen had om mee te werken. Dat iemand anders er ook veel mooie dingen mee kon maken. Pfff het valt niet mee hoor! Toch zette ik door met de gedachte van Las Vegas in mijn achterhoofd.

Nog meer

De stempels waren slechts de eerste stap. Het was denk ik ook de grootste groep aan tweedehands producten waar ik afscheid van moest nemen. Nu ga ik verder met het online zetten van de stansen en ponsen. Hier heb ik mijn selectieproces al van doorlopen. En met name het kiezen van de ponsen vond ik erg moeilijk. Over het algemeen is het zo dat als er een stempelset bij past waar ik afscheid van neem, dan gaan de stansen of pons(en) ook. Maar als het een alleenstaande pons is zoals een label-pons dan moest ik weer kiezen of ik naar het engeltje of de duivel zou luisteren. De komende tijd zul je langzaamaan weer meer producten toegevoegd zien worden aan de webshop. Kom dus regelmatig een kijkje nemen om te zien of er iets voor jou bij zit.

Andere ideeën

Mocht je trouwens nog andere slimme, leuke ideeën hebben om mij te helpen om geld te verdienen om een reis naar Las Vegas te bekostigen, dan hoor ik graag van je. Ik kan bijvoorbeeld een workshop bij je komen geven, je kunt tutorials en Stampin’ Up! producten bij me kopen. Maar misschien heb jij wel een geniaal idee van iets dat ik kan bieden waar ik nog niet aan heb gedacht. Neem gerust contact op met me om je voorstel te doen.

Voor nu wens ik je veel shopplezier in mijn tweedehands uitverkoop.

Tot de volgende keer,

Veel knutselplezier,

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice