Hallo Prulleke,

Afgelopen woensdag besloot ik tijdens mijn Facebook Live uitzending mijn publiek om hun mening te vragen. Soms zit er namelijk in een stansenset of stempelset een vorm die je niet kunt plaatsen. Ongeacht hoe je hem neerlegt, kun je niet herkennen waar deze voor bedoeld was.

Sweet Ice Cream stempelset

Dit was precies het probleem waar ik tegenaan was gelopen met de Sweet Ice Cream stempelset. Deze gave set heeft afbeeldingen van ijsjes en leuke spreuken en binnenkort (10 april) zal ik een workshop geven met deze bundle. Er zit echter een stempeltje in die ik niet kon plaatsen. Op de foto hieronder staat het links naast de bovenkant van de ijslolly. Nou ben ik best bereid om me lang groot te houden en zelf een creatieve manier te vinden om het toe te passen, maar als de ontwerper van Stampin’ Up! hem er in hebben gedaan, moet er een reden voor zijn.

Sweet Ice Cream stempelset, foto van Stampin’ Up!

Er kwamen verschillende suggesties:

Outline van het ijsco-stokje

Dit was ook mijn eerste idee toen ik de stempel zag. Helaas zijn er een aantal redenen waarom dit volgens mij niet de bedoeling is. Ten eerste is de outline te groot voor de binnenkant van het stokje en de houtnerf struktuur stempel. Die twee stempeltjes zijn echter wel perfect op elkaar afgestemd waardoor ik denk dat de mystery stempel niet als outline bedoeld is. Een tweede reden waarom ik denk dat dat niet het juiste antwoord is, is dat er niet een andere outline in de stempelset zit. Meestal als Stampin’ Up! een outline in een stempelset heeft, zijn er meerdere stempels die een outline hebben. Dat is bij Sweet Ice Cream niet zo.

Nee, dit past niet

Handvat van een lepeltje

Dit idee is ook door mijn hoofd geschoten. Wat als het zo’n ijscolepeltje moet voorstellen. Maar ook nu paste het voor mijn gevoel niet. Er zat geen duidelijk lepel gedeelte aan en er was geen passende binnenkant voor. Ook vond ik het niet passen bij de andere afbeeldingen in de set. Een ijslolly eet je niet met een lepeltje. Schepijs kun je natuurlijk wel met een lepeltje eten maar als je een hoorntje neemt, wordt deze niet met een lepel geserveerd. Dan zou het in zo’n bekertje moeten zitten. En er zit geen bekertje in de set. Waarom dan wel een lepeltje? Vreemd.

Nee, dit is vreemd

Ingeving

Ineens kreeg ik een ingeving. In plaats van kijken wat de vorm was, kijken naar het soort afbeelding. In de set zitten namelijk voornamelijk DistINKtive stempels en alleen wat lijn afbeeldingen om accenten te geven aan de stempels. Er zit een raster in om het hoorntje wat structuur te geven en een houtnerf om het stokje wat detail te geven. Dat zou betekenen dat de mystery stempel dus ook in of op een stempel gezet zou moeten worden. Maar welke stempel heeft die vorm erin? En nog voor ik de gedachte kon afmaken wist ik het: De ijslolly! Door de stempel twee keer in de lolly te zetten krijg je de kenmerkende kuiltjes van dit type ijsje.

Ja! Ik geloof dat dit goed is.

Testen

Natuurlijk wilde ik meteen testen of het zou passen. Ik greep snel wat kleuren, toegegeven, het is niet mijn beste kleurencombinatie, en begon te stempelen. Voor mijn gevoel klopt dit helemaal. Zelfs het feit dat deze naast de bovenkant van de ijslolly wordt afgebeeld op de verpakking. Het rastertje staat immers naast het hoorntje en de houtnerf staat naast het stokje. Ze staan naast elkaar omdat ze bij elkaar horen. Ik ben erg opgelucht met mijn resultaat. Ik deelde het meteen via Whatsapp met de kijkers die gereageerd hadden en plaatste daarna een bericht op mijn Facebookpagina.

Andere mogelijkheden

Nu denk ik natuurlijk dat ik gelijk heb en het grote mysterie heb opgelost. Maar er was een tijd dat mensen zeker wisten dat de wereld plat was… Daarom blijf ik open voor suggesties. Denk jij een betere oplossing te hebben voor de mystery stempel en hoe deze toegepast dient te worden? Ik hoor het graag van je, of beter nog… stuur een foto van je oplossing naar leonie@prulleke.nl zodat ik het (met jouw naam natuurlijk) kan delen met mijn lezers.

Ik ben benieuwd naar jouw input.

Tot de volgende keer,

Leonie

Onafhankelijke Stampin’ Up! demonstratrice