Hallo Prulleke,

Vandaag heb ik weer een blogbericht dat hoort bij een YouTube filmpje. Vandaag deel ik namelijk op mijn Prulleke-kanaal een heel simpel VersaMark techniekje.

Gewoonte

Wanneer ik VersaMark zeg, denk jij waarschijnlijk meteen aan heat embossen. Dat is heel gewoon want VersaMark is een doorzichtige plakkerige inkt waar je embossing poeder mooi aan blijft vastplakken. Op die manier blijft het zitten waar je wilt en hoef jij het poeder allen nog maar te smelten met je heat tool om een mooie, glimmende, iets verhoogde afbeelding of spreuk te krijgen. En eerlijk gezegd is dat ook bijna altijd wat ik ga doen als ik deze inkt uit mijn inktkastje pak. Maar je kunt nog meer met VersaMark.

VersaMark inktkussen, foto van Stampin’ Up!©2022

Watermark Inkt

Zoals op het doosje van de inkt als is aangegeven, is VersaMark een watermark inkt. Dat betekent dat het een transparante inkt is. Je kunt hiermee stempelen op je gekleurde kaartkarton en zo een iets donkerdere kleur krijgen dan het kaartkarton was, zonder dat je er nieuwe inkt voor hoeft aan te schaffen. Je kunt de afbeelding één keer stempelen voor een watermark look. Maar je kunt er ook voor kiezen om zo een hele achtergrond te maken. In mijn fimpje gebruikte ik deze techniek om een achtergrond te stempelen over verschillende kleuren kaartkarton.

https://www.youtube.com/watch?v=7QicxkFa1dA

Een stapje verder

Er zijn een hoop manieren om voort te borduren op deze techniek. Je kunt na het stempelen van je afbeeldingen deze accentueren met wat clear embossingpoeder. Deze geeft een mooie glans wanneer je hem hebt geheatset. Als je er dan nog een stapje bovenop wilt doen kun je gebruik maken van de afstotende eigenschap van de embossing en er met een blending brush wat extra inkt in een donkerdere kleur overheen aanbrengen. Op die manier ontstaat er nog meer diepte in je achtergrond.

Zoals je ziet kun je veel meer met VersaMark inkt dan je op het eerste gezicht misschien denkt. Ik zal in de toekomst vast nog wel wat meer leuke technieken delen met deze fantastische inkt. Mocht jij deze onmisbare inkt nog niet in jouw knutselkast hebben, dan is het fijn om te weten dat je deze bij mij kunt bestellen. Je kunt hem bestellen door naar mijn webshop te gaan of door een mailtje te sturen naar me. Ik help je graag verder.

Veel knutselplezier,

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice