Hallo Prulleke,

Na een afwezigheid van maarliefst twee maanden ben is sinds vandaag weer terug op YouTube! In het eerste filmpje dat ik sinds mijn afwezigheid heb gemaakt laat ik mijn interpretatie van de Freshly Made Sketches #474 zien.

FMS#474

Hoewel de challenge periode voor deze schets al voorbij is, vond ik het toch een leuke layout en wilde ik graag eens zien wat ik er mee kon maken. De schets is redelijk eenvoudig met slechts een horizontale balk met een vierkant erover aan de linkerkant. De spreuk dient boven de balk te komen. Dat waren alle aanwijzingen.

Freshly Made Sketches #474

Swirly Frames

Ik wist meteen dat ik met Swirly Frames aan de slag wilde. Deze set is nog lang niet zo vaak gebruikt als ik zou willen en het is hoog tijd dat alle vormpjes van wat inkt worden voorzien. Bovendien vraagt de schets om een vierkant en die zit er een in. Nu nog iets voor in het vierkant… Er zijn niet veel stempels die in zo’n klein vierkantje passen maar het koffiekopje van Nothing’s Better Than leek er voor gemaakt.

Papier en kleur

Nu ik wist wat ik zou stempelen was het slechts nog een kwestie van papier en inkt kiezen. Aangezien eind deze maand de Retired lijst uit gaat komen ben ik nu al aan het bedenken waar ik veel van over heb om nog snel zo veel mogelijk te maken met mijn stash. Het Flowers For Every Season is een papierpak dat ik veel te weinig heb gebruikt dus daar koos ik een aantal velletjes uit. Omdat ik toch bezig was, besloot ik op dit moment ook een kaartje te maken voor de overige stempels van Nothing’s Better Than en ook daar wat combinatie voor te maken. Daar kom ik straks op terug.

Schakelen

Voor mijn koffie kaartje koos ik Bumbleblee en Cinnamon Cider en daar wilde ik een leuk kaartje van maken. Zoals je echter in het filmpje ziet, was ik niet helemaal tevreden met de manier waarop het kaartje er uit kwam te zien en schakelde ik halverwege en begon gedeeltelijk opnieuw. Het Basic White vond ik te hard afsteken van het geel en bruin en daarom stempelde ik alles opnieuw op So Saffron kaartkarton. Dit beviel me echt stukken beter en ik ben heel blij met het eindresultaat.

Meer

Zoals ik hierboven al zei, heb ik voor de andere figuurtjes uit de Nothing’s Better Than stempelset ook meteen kaartjes gemaakt. Ik had immers alle materialen al en het is altijd leuk om meerdere voorbeelden te zien met hetzelfde idee.

Koekjes

Voor de koekjes kaart besloot ik de vierkant te verwisselen met een cirkel. Dit accentueerde in mijn ogen de ronde vorm van het koekje nogmaals. Ik sneed deze uit met een van de Stitched Shapes stansen en ik vond de net iets bredere rand ook mooier dan bij de koffie kaart.

De rest van het ontwerp is wat meer getrouw gebleven aan de schets. De spreuk staat volledig boven de horizontale balk en is gestempeld in Soft Suede inkt. Hoewel het koekje te hoog is geplaatst voor de schets vind ik dit wel beter in balans met de overige elementen.

Cocktails

Dit prachtige gestreepte papier is mijn favoriete velletje uit het hele pak. Ik hou van de vrolijke zomerse kleuren en ik krijg altijd een glimlach op mijn gezicht al ik het zie. Natuurlijk moest dit de achtergrond worden voor de cocktails kaart. Ik vond echter geen geschikt tweede papiertje. Niets anders had dezelfde vrolijke, felle kleur. Toen bedacht ik me dat ik het designpapier in de In Colors had en dat een velletje van dat papier hier wel heel leuk bij zou staan. Ik koos voor de rustigste van de vier patroontjes en toen was het tijd om te stempelen.

Op een restje Basic White kaartkarton stempelde ik eerst met Magenta Madness de cirkels. Daarin stempelde ik met Pool Party de outline van de cocktail. De binnenkant afbeeldingen stempelde ik eerst af voor een zachtere look. Het drankje was Poppy Parade, de citroen was Bumblebee en het parasolletje was Magenta Madness. De spreuken stempelde ik met Magenta Madness inkt op Bumblebee designpapier dat ik daarna op maat knipte. Het woord cocktails heb ik gemaakt door wat Foam Adhesive Sheet op een restje Poppy Parade te plakken en vervolgens uit te snijden met de Love You More Than stansen. Het geeft net wat meer diepte en kost niet veel extra tijd om het zo te doen.

Chocolade

Het laatste kaartjes is voor de chocolade. Voor een of andere reden moet ik bij de kleur Mint Macaron altijd denken aan chocolade. Nu zit die kleur helaas niet in het Flowers For Every Season Designpapier pak maar er zit wel veel Just Jade in. Wat een prachtige kleur is dat! Ik combineerde het met Early Espresso voor de tekst en outlines en gebruikte afgestempelde Soft Suede. Ik stempelde de rand om de chocolaatjes met Just Jade maar omdat ik geen stans had die er mooi omheen paste heb ik hem gewoon uitgesneden met mijn papiersnijmachine.

Het rechthoekje bleek echter best klein te zijn en daarom was het designpapier strookje ook wat smaller. Het woord Chocolate paste er mooi op maar de rest van de spreuk niet. Omdat ik het Just Jade een beetje wilde breken heb ik een stukje Early Espresso gesneden en dat wat breder gelaten. Nu was daar genoeg ruimte over om het eerste deel van de spreuk op te stempelen met VersaMark inkt en het met wit embossingpoeder te behandelen. De rest van de spreuk stempelde ik in Just Jade inkt aan de binnenkant van de kaart.

Zoals je ziet is ieder kaartje een beetje anders ook al hebben ze allemaal dezelfde schets als uitgangspunt. Ben je geïnteresseerd in de door mij gebruikte producten voor deze kaarten dan kun je doorklikken naar deze productlijst. Hier staan alle artikelen en zo kun je eenvoudig je selectie aanpassen.

Vrijdag ben ik terug op het Prulleke Creaties YouTube kanaal met een nieuw filmpje en morgen ben ik hier weer met een nieuwe blogpost.

Tot de volgende keer,

Blijf veilig, blijf thuis, blijf lekker creatief bezig

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice