Hallo Prulleke,

Misschien heb je het al gezien in de januari-april mini catalogus? Misschien heb je het gelezen in mijn nieuwsbrief van 17 januari? Misschien weet je het helemaal nog niet?

Wat is er aan de hand?

In de januari-april mini catalogus staan vijf stempelset die zowel in cling als fotopolymeer versie beschikbaar zijn. Het gaat om de volgende sets:

  • Stempelset Around the Bend (P. 35)
  • Stempelset Fragrant Flowers (P. 21)
  • Stempelset Happy Labels (P. 53)
  • Stempelset Lighting the Way (P. 18)
  • Stempelset Silly Goose (P. 27)

Stampin’ Up! voer namelijk een producttest om na te gaan wat het koopgedrag en de voorkeur is van klanten als stempels in beide materialen beschikbaar zijn. Daarom leek het mij ook handig om nog een wat uit te leggen over de verschillende materialen.

Cling

De cling stempels van Stampin’ Up! zijn gemaakt van een hoge kwaliteit rood rubber. De stempels zijn al uit het achtergrond materiaal gestanst, dus je hoeft de afbeeldingen niet zelf uit te knippen. Ze zijn voorzien van een laagje schuim waardoor je de stempel goed kunt aandrukken voor een mooie afdruk. In het doosje van de stempelset wordt een vel stickers geleverd van de afbeelding die de stempels geven. Deze zijn super sterk. Je brengt ze zelf eenmalig aan op de stempel en vervolgens kun je de stempels keer op keer gebruiken met de stempelblokken of Stamperatus. Het voordeel van de cling stempels is dat je er heel mooi, zeer gedetailleerde afdrukken mee kunt maken. Ook stempelen deze vanaf de eerste keer met een prachtig resultaat.

Screen Shot 2016-02-29 at 2.34.46 PM

Fotopolymeer

Het belangrijkste kenmerk van de fotopolymeer stempel is dat deze van een doorzichtig materiaal is gemaakt. Hierdoor zie je precies waar je gaat stempelen. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld spreuken en two-step afbeeldingen. Hierbij stempel je meerdere lagen over elkaar om zo een afbeelding op te bouwen. Een ander voordeel is dat deze stempels flexibel zijn. Wil je je spreuk een keer in een boog stempelen dan kun je hem gebogen op je stempelblok plaatsen.

Screen Shot 2016-02-29 at 2.34.46 PM

Om de beste afdruk te krijgen van een fotopolymeer stempel is het aan te raden een stempelmatje te gebruiken. In tegenstelling tot de cling stempels hebben deze stempels namelijk geen ingebouwde verende laag. Een ander punt om te onthouden is dat je een fotopolymeer stempel soms een aantal keer gestempeld moet hebben voor deze het beste resultaat geeft. In het productie proces worden de afbeeldingen namelijk voorzien van een chemisch laagje. Deze wordt wel nagespoeld, maar soms onvoldoende. Het is dus aan te raden nieuwe stempels eerst een aantal keer proef te stempelen en schoon te maken, voor je op je project gaat werken. Je moet ook niet schrikken wanneer je stempels verkleuren bij het gebruik. Dit is een teken van de hoge kwaliteit van het materiaal en een seintje dat je die stempel echt heel mooie vindt. Kleuren als rood, paars en diep blauw zullen je stempels doen verkleuren maar je kunt ze daarna toch nog steeds prima gebruiken. Ook met lichte kleuren inkt.

Wat is het beste?

Zoals je wellicht al kunt opmaken uit de twee paragrafen hierboven: er is geen ‘beste’ materiaal keuze voor alle stempels. Het is afhankelijk van de afbeeldingen en hoe jij graag werkt. Voor ieder nadeel van een materiaal eigenschap is bovendien een geschikte oplossing om te zorgen dat je er geen last van hebt. Dus kijk goed naar de inhoud van de stempelset. Wat voor afbeeldingen zijn er? Hoe denk je dat je ze zou toepassen? En kijk dan in welk van de materialen je ze het liefste zou willen bestellen.

Mocht je willen overleggen voor je je keuze maakt? Neem gerust contact op met me.

Veel knutselplezier,

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice