Hallo Prulleke,

Als je me al wat langer volgt, weet je dat ik niet zo sterk ben in vrije, onvoorspelbare technieken. Scheuren, spetteren en kliederen vermijd ik vaak liever. Ik geef de voorkeur aan rommelvrije technieken waarbij ik vooraf grotendeels weet wat ik kan verwachten. Vandaag ga ik echter toch een beetje uit mijn comfort zone. Ik ga namelijk met de Stampin’ Spritzers een achtergrond maken. Hoewel ik even moest wennen, was het echt heel leuk om met de spetters en sprays te experimenteren. Het is geweldig om te zien hoe de achtergronden ontstaan en ik ben erg blij met het resultaat.

Stampin’ Spritzers

Stampin’ Spritzers, images®Stampin’Up!©2023

Een Stampin’ Spritzer is een klein sprayflesje dat je kunt vullen met een medium naar keuze. Ze worden verkocht in een setje van 2 spayers en in juli is dit het cadeautje dat je van me ontvangt wanneer je een bestelling van minimaal €50,- (exclusief verzendkosten) plaatst in de Stampin’ Up! webshop en daarbij de gastvrouwcode 2Z6XC3RN gebruikt. Het leek me daarom ook handig om een filmpje te maken waarin ik laat zien wat je kunt doen met deze tools. Zelfs als het betekent dat ik uit mijn comfort zone moet gaan.

De Spritzers kun je vullen met alcohol of water en dit is aan te vullen met inkt refills of bijvoorbeeld Perfect Pears (geen Stampin’ Up! artikel) of de Shimmer Paint die voorheen in het assortiment zat. Vervolgens kun je spayen en spetteren naar hartelust. Dit kan rechtstreeks op je (aquarel)papier, door een stencil of op je werkoppervlak waarna je je papier er in dept. Er zijn heel veel verschillende manieren om met deze flesjes te spelen en zeker wanneer je van vrije technieken houdt, is dit een goedkoop, veelzijdig stuk gereedschap dat niet mag ontbreken in je knutseluitzet.

Zelfgemaakte achtergrond

Voor mijn achtergrond gebruikte ik een stuk aquarelpapier dat ik kleur gaf. Mijn Spritzers vulde ik met wat water en enkele druppels refill in Flirty Flamingo en Coastal Cabana. Ik gebruikte een combinatie van sprayen en deppen om mijn laagjes op te bouwen. Toen ik tevreden was met het resultaat, sneed ik de panelen en haalde deze door de Sweet Citrus Embossing folder.

De kaart maakt ik af door een basiskaart te snijden en de citrusvruchten en de spreuk te stempelen uit de Sweet Citrus stempelset. De afbeeldingen heb ik vervolgens met de Sweet Citrus stansen uitgesneden en de spreuk sneed ik met de Paper Trimmer op maat. Nadat ik alles had opgeplakt voegde ik nog wat Pastel Adhesive Backed Sequins toe om de boel wat bling te geven.

Namaken

Wil jij deze kaartjes namaken? Dat mag natuurlijk. Om het je makkelijk te maken heb ik twee hulpopties voor je. Ten eerste heb ik een link voor je gemaakt waarmee je naar mijn project op de Stampin’ Up! site gaat. Hier vind je niet alleen een gratis downloadbare PDF van de stap voor stap uitleg hoe ik deze kaart heb gemaakt. Er is ook een link naar een boodschappenlijst met alle producten die ik heb gebruikt. Optie twee is natuurlijk het bekijken van het bijbehorende YouTube filmpje.

Wil je vervolgens iets aanschaffen om zelf ook creatief aan de slag te kunnen, dan vind je onder het filmpje links naar de webshop. Vergeet niet om gebruik te maken van de Gastvrouwcode wanneer je bestelling onder de € 200,- blijft. De actuele gastvrouwcode vind je in de zijbalk van deze site (of scroll naar beneden als je op een devise leest).

Denk er aan dat je tot en met 31 juli per aankoop van € 60, een kortingscode van € 6,- krijgt die je in augustus kunt verzilveren.

Veel knutselplezier,

Liefs,

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice