Hallo Prulleke,

Het project van vandaag is een keer niet een kaartje. Ik koos er voor om deze keer een verpakking te maken voor een kleine fles wijn. Dit is een leuk kadootjes als je ergens een keer wordt uitgenodigd of wanneer er iets te vieren valt. Let wel op dat je als je dit project wilt namaken, de afmetingen wellicht moet aanpassen. Iedere fles is immers anders. In mijn geval waren de afmetingen 5,5 x 5,5 x 21,5 cm.

Dry Brushed Metallics Specialty Designer Series Paper

Dry Brushed Metallics Specialty Designer Series Paper® van Stampin’ Up!©2023

Als je dan toch een flesje gaat verpakken voor een feestelijke gelegenheid, dan kun je maar beter zorgend at het papier dat je gebruikt ook ‘feestje’ schreeuwt. Dat is zeker het geval met het schitterende Dry Brushed Metallics Specialty Designer Series Paper. Dit papier heeft een paar prachtige tinten en is verrijkt met een glanzende laag folie voor extra luxe. Voor mijn doosje koos ik deze keer voor het papier met Calypso Coral, Petal Pink en goud.

Doosje

Omdat ik wist dat mijn papier niet groot genoeg was om de doos uit één vel te maken, koos ik er voor om hem in twee delen te maken. De onderkant is ongeveer 1/3 van de totale hoogte van de fles. Deze is gemaakt van Calypso Coral kaartkarton. Het voordeel hiervan is niet alleen dat het prachtig past bij het Dry Brushed Metallics papier, maar dat het ook net iets steviger is. Dat is wel zo prettig voor de onderkant van de doos. De bovenkant is gemaakt van het dessinpapier. Deze bedekt de bovenste 2/3 van de fles en heeft een kleine overlap met de onderkant van de doos.

Om de verpakking te versieren stempelde ik de fles uit Bottles Happiness zodat deze als label gebruikt kon worden. Hier zou je een korte boodschap van dank of felicitatie op kunnen zetten. Ik bevestigde hem met wat Baker’s Twine aan de strik van lint waarmee ik de doos dicht had gemaakt.

Namaken

Wil jij deze verpakking namaken? Dat mag natuurlijk. Om het je makkelijk te maken heb ik twee hulpopties voor je. Ten eerste heb ik een PDF voor je gemaakt waarin ik stap voor stap uitleg hoe ik deze tas heb gemaakt. Optie twee is natuurlijk het bekijken van het bijbehorende YouTube filmpje.

Voor jouw gemak heb ik ook een boodschappenlijst aangemaakt met daarin alle materialen die ik gebruikt heb. Vergeet als je online gaat shoppen niet om gebruik te maken van de Gastvrouwcode wanneer je bestelling onder de € 200,- blijft. De actuele gastvrouwcode vind je in de zijbalk van deze site (of scroll naar beneden als je op een devise leest).

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je me appen, mailen of een comment voor me achter laten onder dit bericht.

Veel knutselplezier,

Liefs,

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice