Hallo Prulleke,

De herfst is nu echt begonnen. Blaadjes verkleuren en vallen van de bomen. Het weer is koud en nat. Ergens heeft het ook altijd iets sprookjesachtigs als er weer zo’n natuur metamorfose plaatsvindt. En herfst associeer ik met allemaal fijne dingen. Een herfstwandeling maken als er een zonnige dag tussen zit, met de kinderen springen in de plassen na een regenbui en warme chocolademelk met slagroom bij de openhaard. Natuurlijk hoort het lekker binnen knutselen terwijl de regen tegen de ramen tikt ook bij. Ja, oké het is misschien een beetje een romantisch beeld van dit seizoen maar het is beter dan sacherijnen om het slechte weer.

Voor vandaag wil ik op een andere manier waar inspiratie bieden. Namelijk met de kleurencombinatie.

Kleurencombinatie

Mijn doel met het delen van een maandelijkse kleurencombinatie is je creatief op gang te helpen. Met zo veel keuzes die je moet maken als je een kaartje wilt maken is het fijn als iemand die keuzes een beetje beperkt. Daarmee daag je ook je kleine grijze celletjes uit om oplossingen te zoeken en je stempels kritisch te bekijken. Een maand lang maak ik iedere week een project met die combinatie en die deel ik op deze website. Ik nodig iedereen uit om mee te doen met deze uitdaging en mij foto’s te sturen van jouw projecten met dezelfde kleuren combinatie. De foto’s deel ik dan op een speciaal Pinterestbord. Zo kun je snel meerdere inspiratiekaarten vinden men een bepaalde kleurencombinatie.

De combinatie voor oktober is een herfstachtige combinatie. Hij bestaat uit de volgende kleuren:

Spelregels

Voel jij je nu ook geïnspireerd om aan de slag te gaan met deze kleuren? Leuk! Ik vraag je natuurlijk wel om je te houden aan een aantal spelregels:

  • Gebruik zo veel mogelijk actueel Stampin’ Up! materiaal. Het hoeft niet nieuw te zijn, maar als iemand wil namaken wat jij hebt gecreeerd, dan is het wel zo fijn als ze de producten nog kunnen bestellen.
  • De kleurencombinatie mag aangevuld worden met de basics (zwart, wit en vanille) maar het is niet de bedoeling om andere kleuren toe te voegen of weg te laten. Metallics en bling mogen natuurlijk ook toegevoegd worden. Deze vallen voor mij ook onder de basics.

Inspiratiekaart week 41

Zoals ik al zei, maak ik iedere week een kaartje met de kleurencombinatie en de kaart voor deze week is dit exemplaar.

Het leek me geweldig om een schudkaart te maken met de Sweets & Treats set en dat heb ik deze week dan ook gedaan. Het is een kerstkaart geworden met een Christmas Pudding en een appeltaart. Deze heb ik gekleurd met een combinatie van Stampin’ Blends en inkt en de Blender Pen. Dat was puur omdat ik niet van alle kleuren de Blends heb, maar ik vind ze fijner om mee te kleuren dan de Blender Pen. Hoe dat komt? Persoonlijke voorkeur…. Andere techniek…. Minder ervaring…. geen idee, maar hoe dan ook het is een combinatie geworden van die twee mediums. Ik heb de Cloche Shaker Dome gevuld met wat van de Sequins For Eerything. Nadat ik hem dicht had geplakt heb ik aan weerszijden van de knop een knipje gegeven zodat ik er een stukje Baker’s Twine om kon knopen. Het touwtje spande ik ongeknoopt door de gleufjes en plakte het Gingerbread & Peppermint papier over de Cloche Dome. Nu maakte ik het labeltje om aan het lintje te knopen. Deze is gemaakt van Petal Pink kaartkarton met een Cherry Cobbler spreuk erop. Met een schattig strikje bevestigde ik het labeltje aan het Twine. Op een los stukje Basic White kaartkarton stempelde ik de schaal en kleurde deze met de Blender pen in Just Jade inkt. Ik knipte deze uit met mijn papierschaartje en plakte hem op met Multifunctionele Vloeibare Lijm (Tombow). Tot slot plakte ik het gehele paneel op een Extra Stevig Basic White basiskaart.

Bestellen

Wil je na het lezen van dit artikel ook graag aan de slag met de door mij gebruikte materialen, dan is het fijn om te weten dat je ze rechtstreeks via mij kunt bestellen. Je kunt dat doen door me een mailtje te sturen met je bestelling of je kunt hem zelf plaatsen via mijn stampinupwebshop. Om dat makkelijker te maken heb ik hier ook een productlijst voor je gemaakt met de artikelen die ik heb gebruikt voor deze kaart. Heb je eerst nog vragen of wil je liever eerst de producten een keer testen voor je ze koopt, dan kun je ook contact opnemen met me.

Meedoen

Heb jij ook iets gemaakt met deze kleurencombinatie? Stuur me dan een foto door per mail of via WhatsApp en dan zet ik jouw creatie ook op het Pinterestbord dat ik hiervoor heb aangemaakt. Wil je een kijkje nemen en wat inspiratie opdoen? Kijk dan op: https://nl.pinterest.com/prulleke_/kleurencombinatie/2021-oktober/

Nieuwsflits

Ik deel iedere week mijn inspiratiekaart in mijn nieuwsflits. Wil jij graag mijn nieuwsflits ontvangen? Dat kan! In de zijbalk (of verder naar beneden als je op een telefoon kijkt) staat een inschrijfformulier om je op te geven voor mijn mailinglijst. Iedere week ontvang je een mail met inspiratie en informatie over acties en producten. Wanneer je de nieuwsflits niet meer wilt ontvangen, kun je jezelf simpelweg uitschrijven door op de link onderaan de nieuwsflits te klikken.

Volgende week deel ik een nieuwe inspiratiekaart. Hopelijk heb jij dan ook iets om aan mij te laten zien.

Veel knutselplezier!

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice