Hallo Prulleke,

Het is al weer een paar weken geleden dat ik een uitgebreide blogpost schreef over de inspiratiekaart. Ik maak ze wel heel trouw en deel ze altijd in mijn nieuwsbrief en meestal ook op Pinterest dus als je ze terug wilt zien kun je ook daar kijken. Als je nog niet bent ingeschreven voor mijn nieuwsbrief dan kan dat via het formulier in de zijbalk.

Kleurencombinatie

Iedere maand bedenk ik een kleurencombinatie die ik op mijn website en in mijn nieuwsflits deel. Vervolgens maak ik iedere week met die kleurencombinatie een kaart en ik nodig iedereen uit om met mij mee een eigen creatie te maken. Alle kaarten die ik heb gemaakt plaats ik op een speciaal Pinterestbord. Hierop zet ik ook de foto’s die mij worden toegestuurd van de creaties van anderen. Het is een leuke manier om wat inspiratie te delen en te zien hoe je met dezelfde kleuren een hele andere look kunt maken.

Kleurencombinatie

Deze maand werk ik met, hoe kan het ook anders, de 2021-2023 In Colors:

Kleurencombinatie april 2021

Hierover kun je meer lezen in dit bericht.

Hippo Happiness

De vrolijke kleuren van de combinatie wilde ik complementeren met een vrolijke stempelset en Hippo Happiness is daar perfect voor. Kijk nou naar dat vrolijke nijlpaard. Bovendien zitten er in de coördinerende Hippo & Friends stansen geweldig mooie labelvormen om de kaart mee te versieren. De keuze was dus snel gemaakt.

Hippo Happiness stempelset en Hippo & Friends stansen, foto van Stampin’ Up!

Werkwijze

Ik besloot een eenvoudige layout te maken bestaande uit 3 stroken kaartkarton waarop ik verschillende afbeeldingen kleur-op-kleur zou stempelen. Op die manier maak je je eigen designpapier dat past bij ieder project. Het nijlpaard zelf heb ik met behulp van de Stamperatus gestempeld in voornamelijk Soft Succulent. Alleen zijn gezicht moest in Evening Evergreen. Die kleur zie je ook terug in de spreuk en de mat om de laag met de spreuk.

Alles bij elkaar

Omdat de kaart zelf zo eenvoudig is spreken de kleur echt. Je wordt niet te veel afgeleid door alles dat je oog ziet maar juist door alles min of meer in kleurenblokken te houden, krijgt de kleur ook echt de focus.

Eigen creatie

Heb jij ook een kaart gemaakt met de kleurencombinatie van mei 2021 dan zou ik het heel leuk vinden als je me er een foto van zou willen toesturen. Ik kan jouw kaartje dan toevoegen aan het Pinterestbord zodat we samen nog meer mensen kunnen inspireren om een kaartje te maken en daar iemand mee te verblijden.

Ik kijk er naar uit te zien wat jij maakt met deze kleuren.

Tot de volgende keer,

Blijf veilig, blijf thuis, blijf lekker creatief bezig,

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice