Hallo Prulleke,

Iedere woensdagavond ben ik om 20:00 op Facebook te zien voor een Live uitzending. Iedere maand heb ik een aantal herhalende thema’s waar ik mee aan de slag ga. Gisteren was het thema Kleurencombinatie. Het was toen extra genieten omdat ik een speciale gast naast me had. Mijn Stampin’ Up! zusje en vriendin Karin de Laat van Karin’s Papercraft was er bij. Ze was speciaal uit Tilburg gekomen om een kijkje achter de schermen te nemen en te zien hoe ik dat doe met mijn Live uitzendingen. Het was super gezellig en ik heb nog spierpijn in mijn wangen van het lachen. Je kunt de uitzending terugzien op Facebook.

Kleurencombinatie

Voor het thema Kleurencombinatie verzin ik een combinatie van 4 kleuren. De bedoeling is dan ook dat je de vier kleuren van de kleurencombinatie gebruikt om een creatie te maken. Je mag geen andere kleuren toevoegen en geen kleuren weglaten. Het enige dat je mag toevoegen is zwart, wit, vanille en/of metallics. Dit vind ik allemaal onder neutralen vallen. Door vier kleuren te kiezen heb je wel wat ruimte voor verschillende toepassingen maar zit er toch een duidelijke richtlijn in. Naast de kaart die ik maak in de uitzending deel ik nog meer inspiratie. Doordat ik de opdracht aan het einde van de aflevering van de week ervoor deel, kunnen mijn kijkers ook meedoen. Ik heb van hun foto’s van hun geweldige projecten mogen ontvangen en deze gedeeld tijdens mijn Facebook Live uitzending nadat ik klaar was met knutselen.

Dit was de opdracht voor de Live uitzending van 15 maart 2023

Loveliest Layers Decorative Masks

Om de achtergrond van mijn kaart te maken, kon ik geen dessin papier kiezen. Ik had immers geen papier waar deze kleuren in voor kwamen. Er zat niks anders op dan mijn eigen dessinpapier te maken. Hiervoor maakte ik gebruik van de Loveliest Layers Decorative Masks. Deze set stencils bevat 4 vellen die je over elkaar kunt plaatsen om een bloem mee te maken en 1 vel met een streepjes motief. Dat is de reden dat dat ik deze stencils wilde hebben. Met deze streepjes kun je namelijk heel veel verschillende patroontjes maken. Voor vanavond hield ik het simpel. Karin vond het mooi als ik een ombre zou maken. Daarom bracht ik linksboven meer Polished Pink inkt aan en gebruikte ik steeds minder naar mate ik rechtsonder kwam. Omdat ik het stencil nog een keer wilde gebruiken, werd gestemd dat ik dan ook een tweede kleur moest gebruiken. Met Merry Merlot herhaalde ik het proces maar dan met de streepjes een kwartslag gedraaid.

Sweet Citrus

Omdat ik nog steeds dol op de Sweet Citrus bundle, bedacht ik dat ik deze zou kunnen gebruiken als ik van de afbeeldingen zou proberen een bloedsinaasappel te maken. Door Merry Merlot te gebruiken aan de binnenkant en deze een Calypso Coral schil te geven, had ik mijn bloedsinaasappel gemaakt. Ik hoefde alleen nog wat Soft Succulent blaadjes toe te voegen om de kleurencombinatie compleet te krijgen. Gelukkig stanste Karin deze voor me uit. Zij deelde hierbij de tip om de stansen met de snijrand naar boven door de stansmachine te halen. Mijn platen zijn ontzettend krom. Ze worden ook heel veel gebruikt. Volgens Karin zou het enorm schelen als ik mijn stansen anders door het apparaat zou halen. Het is te proberen.

Nadat ik de afbeeldingen met Stampin’ Dimensionals had opgeplakt, plakte ik er nog een paar pareltjes bij en toen vonden we de kaart af.

Andere kaarten

Doordat ik de kleurencombinatie al eerder had gedeeld, konden anderen foto’s aan me doorsturen van hun projecten. Deze kun je bekijken in een speciaal foto-album dat ik daarvoor heb aangemaakt op de Prulleke Facebook pagina. Het is een genot om deze kaarten samen te kunnen bekijken. Er waren best een aantal verschillende technieken gebruikt in de verschillende kaarten en het is heel leuk om te zien wat er allemaal mogelijk is wanneer je begint met dezelfde vier kleuren.

Volgende keer

Heb jij ook zin om een keer mee te doen met een Facebook Live challenge? Dat kan. Volgende keer heb ik namelijk een Tic-Tac-Toe om mee aan de slag te gaan.

Regels

Wil je meedoen? Kies dan een winnende boter-kaas-en-eieren-lijn en verwerk de corresponderende aanwijzingen in jouw project. Mocht een aanwijzing onduidelijk zijn, aarzel dan niet om contact op te nemen met me zodat ik het kan toelichten. Maar wees gerust: er komt geen stempelpolitie. Heb je je project (kaart, doos, 3D project, scrapbook layout….) klaar, stuur me dan een foto door en dan laat ik jouw creatie aan het einde van de uitzending zien.

Woensdag 22 maart ben ik om 20:00 u weer live op Facebook te zien. Hopelijk ben jij er bij.

Veel knutselplezier,

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice