Hallo Prulleke,

Afgelopen woensdag was ik weer op de Prulleke Facebookpagina te zien voor een Live uitzending. Dat doe ik nu al ruim een jaar iedere woensdagavond om 20:00u. Om mezelf wat houvast te geven gebruik ik hiervoor steeds dezelfde herhalende thema’s. De vorige keer was dat thema Tic-Tac-Toe.

Tic-Tac-Toe

Wanneer er weer een Tic-Tac-Toe week aankomt, maak ik van te voren een overzicht aan met verschillende aanwijzingen. Dit bord deel ik dan een aantal keer via mijn Social Media kanalen zodat men mee kan knutselen als ze daar zin in hebben. Het bord van deze week was echter speciaal omdat ik hem niet zelf had verzonnen. Het was me helemaal ontgaan om deze voor te bereiden en daarom heb ik hem samengesteld met de kijkers van de week ervoor. Een leuke uitdaging dus.

Geen kaart

Voor mij was de grootste uitdaging op dit bord geen kaart. Dus daar begon ik mee. Het leek me leuk om een doosje te maken in de vorm van een zeshoek maar switchte al snel naar een mini album. Ik trok de grootste zeshoekige snijmal uit Beautiful Shapes aansluitend aan elkaar over op een stuk Flirty Flamingo en knipte het uit om zo een harmonica albummetje te maken. Hij is maar 4,5 zeshoek groot maar met de voor- en achterkant ter beschikking is dat een prima maatje om wat kleine foto’s op te plakken. Ik gebruikte de grote zeshoek stans om ook voor alle kanten wat Simply Marbleous designpapier te snijden. Hiermee bedekte ik het kaartkarton. Vervolgens gebruikte ik de Hello Beautiful stempelset om wat spreuken op een (voor mij) logische volgorde te stempelen. Hiervoor gebruikte ik Memento Tuxedo Black inkt. Ik versierde het boekje verder met wat van de kleine vormpjes van de Beautiful Shapes die ik had gestanst uit Basic Black, Basic White en Flirty Flamingo kaartkarton en een paar uit Gold Foil Sheet. Ik denk dat ik het mini album zal afmaken met zwart/wit fotos en wat handgeschreven tekst in zwarte fineliner.

Tweede project

Zoals meestal had ik nog een tweede project voorbereid. Hierin had ik niet 1 maar 2 lijnen verwerkt. De diagonale lijn van linksonder naar rechtsboven en de rechter verticale lijn. Deze keer koos ik ervoor om een shoppertas te maken uit het gele Simply Marbleous met de All Dressed Up stansen. De handvaten en het zakjes sneed ik uit Bumblebee kaartkarton en de gespjes waren Soft Suede.

Om Hexagon en Heat Embossing ook in mijn project te verwerken maakte ik een zeshoekig label uit wat Bumblebee kaartkarton. Hierop stempelde ik de spreuk uit In Bloom in delen. To Me stempelde ik helemaal onderaan het label. Daarboven had ik een stuk Soft Suede kaartkarton uitgesneden met een van de stansen die ook embosslijnen gaf. Hierop heb ik met VersaMark So Much gestempeld en het met Crushed Curry embossingpoeder, dat al heeeeeel lang uit het assortiment is maar hier perfect bij paste, geheatembosst. Daarboven stempelde ik nogmaals met Soft Suede You Mean. Toen ik met zwart Dimensionals het Soft Suede kaartkarton stansje op zijn plek plakte was mijn spreuk compleet. Met de Label Me Fancy pons maakte ik een gleufje in de zeshoek waar het Gold Shimmer Lint doorheen kon.

Bingo

Omdat de spreuk You Mean So Much To Me zo liefdevol was, vond ik dat ik ook de bovenste horizontale lijn had vol gemaakt. Door een kleine Brushed Brass Butterfly toe te voegen aan mijn label, had ik ook de aanwijzing diertje gebruikt. Alleen steentjes bleef nog over. Ik heb echt gezocht naar een manier om die nog toe te voegen maar uiteindelijk vond ik hem toch leuker zonder een extra bling steentje of enamel shape. Ach, het ging om de boter-kaas-en-eieren-lijn en niet om een volle Bingo kaart. Het was wel leuk om het te proberen. Wie weet gaat het me een keer lukken.

Wil jij ook een keer meekijken met een Facebook Live uitzending? Dat zou ik namelijk ook heel leuk vinden. Ik kom elke woensdag om 20:00u live met een nieuw project. Je vindt mijn pagina hier.

Heb je nog knutselmaterialen nodig? Je kunt ze rechtstreeks bestellen in de webshop of je kunt een mailtje sturen naar Leonie@prulleke.nl en dan help ik je op die manier verder.

Voor nu wens ik je veel knutselplezier en tot de volgende keer!

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice