Hallo Prulleke,

Was jij er gisterenavond bij tijdens de Facebook Live? Iedere woensdagavond om 20:00u ben ik te zien op deze pagina om een of meerdere projecten te delen.

Tic-Tac-Toe

Iedere week doe ik dat in een vooraf bepaald thema. Deze week was dat thema Tic-Tac-Toe of wel Boter-Kaas-En-Eieren. Ik heb een aantal keren voorafgaande aan de Live uitzending een boter-kaas-en-eieren-bord gedeeld met een aantal verschillende promps erop.

Tic-Tac-Toe bord van woensdag 24 februari 2021

Nu is het de bedoeling dat je de 3 prompts van een winnende boter-kaas-en-eieren lijn kiest en die gebruikt om je kaartje te maken.

Tijdens de uitzending heb ik 3 verschillende kaartjes gemaakt en daarbij 3 verschillende lijntjes gedeeld.

Lijn 3

Mijn eerste kaart heb ik gemaakt met lijn 3. Dit is de onderste horizontale lijn met daarop Blauw, Geen Wit of Vanille en Embossing Folder als aanwijzingen.

Achtergrond

Mijn kaartbasis is gemaakt van Smoky Slate kaartkarton dat ik met de Brick & Mortar embossing folder de textuur van een bakstenen muur heb gegeven. Voor ik deze echter emboste, heb ik er eerst met Pacific Point inkt de Happy Birthday spreuk uit Sweet Ice Cream op gestempeld alsof het graffiti was.

Kranten

Vervolgens heb ik 3 stukjes Crumb Cake kaartkartont van 4 x 5 cm gestempeld met de krant-achtige spreuken uit Approaching Perfection. Deze stempelset is alleen tot het einde van deze week te verkrijgen als gratis Sale-A-Bration artikel bij bestellingen vanaf € 60,-. Hierna is deze niet meer verkrijgbaar. Om het idee van de krant wat te versterken heb ik de papiertjes helemaal verkreukeld voor ik ze op de kaart plakte. Mijn bedoeling was dat het leek alsof de krant in de wind voorbij kwam vliegen.

De kaart is een aparte, mannelijke verjaardagskaart. Ik weet zeker dat deze goed van pas gaat komen.

Lijn 1

Mijn tweede kaart is gemaakt met de bovenste horizontale lijn van het bord, ofwel lijn 1. Een Label Punch, Raam en Funfold. Hiervoor heb ik een Peek-a-boo kaart gemaakt. dat is een kaart waarbij je een afbeelding door het venster in de voorkant van de kaart kunt zien als deze dicht is. Wanneer je de kaart echter open doet, schuift er een paneel tussen het raampje en de achterkant van de kaart waardoor je een andere afbeelding ziet.

Peek-a-boo afmetingen

Zoals ik beloofde in mijn uitzending zijn hier de afmetingen van de panelen:

Voorkant:
1 paneel van 20 x 10,5 cm met een rillijn bij 14,9 cm. Het kleine flapje hou je aan de linkerkant en is het paneel dat achter het venster zichtbaar is als de kaart open is.
Binnenkant:
1 paneel van 21 x 10,5 cm met een rillijn bij 10,5 cm. De vouwlijn van dit paneel zit aan de linkerkant en het wordt aan de achterkant van het voorkantpaneel bevestigd waarbij de rechterzijkanten perfect met elkaar uitlijnen.
Achterkant:
1 paneel van 10,5 x 15,9 cm met een rillijn bij 14,9 cm. Het kleine flapje hou je aan de rechterkant en plak je tegen de rechterachterkant van het binnenste paneel.

Werkwijze

Wanneer je alle panelen hebt gesneden moet je er eerst het raam in stansen. Ik bevestigde eerst mijn designpapier op de voorkant van mijn kaart en stanste er vervolgens een cirkel uit. Hierbij is het belangrijk dat je aan de rechterhelft van de voorkant blijft. Vervolgens tekende ik met potlood lichtjes waar de cirkel zou komen op het binnenste paneel en ook hier haalde ik de cirkel uit beide lagen tegelijk uit.

Versieren

Nu kon ik alle laagjes aan elkaar plakken en mijn afbeeldingen in de cirkels stempelen. Hiervoor gebruikte ik de Darling Donkeys stempelset. Ik ponste met de Label Me Fancy pons de Hey there, friend spreuk uit die ik met Bermuda Bay inkt gestempeld heb. Ik bevestigde het labeltje met Stampin’ Dimensionals op de kaart en stempelde wat aan vullende spreuken aan de binnenkant.

De ezeltjes heb ik vandaag wat kleur gegeven met de Stampin’ Blends Markers.

Lijn 2

Mijn laatste kaart heb ik gemaakt met de producten voor lijn 2: bloemen, spetters en vellum. Ik heb wat inkt gesmoosht op een stuk aqaurelpapier en terwijl dit aan het drogen was heb ik de grote bloem uit Pretty Perennials gestempeld met Petal Pink inkt. Deze heb ik uitgesneden met de coordinerende stans. Uit dezelfde stansenset heb ik de grote tak met blaadjes gestanst uit Soft Sea Foam kaartkarton en de binnenkant van de bloem uit Vellum.

Af decoreren

Tegen die tijd was mijn Aquarel achtergrond klaar om gespetterd te worden. Ik sneed nog een paneel Soft Sea Foam uit om achter het Aquarel papier te doen en bevestigde de laagjes op mijn kaart. De vellum bloem bevestigde ik met een Champagne Rhinestone. Op een stukje Basic White kaartkarton stempelde ik met Calypso Coral de spreuk die afkomstig is uit Lovely You. Met de Lovely Labels Pick-a-punch heb ik de uiteinden van dit strookje wat sierlijke boogjes gegeven.

Binnenkant

Natuurlijk is het belangrijk om te zorgen dat de binnenkant er ook leuk uit ziet. Bij de tweede kaart is dat onderdeel van het kaartontwerp. Voor de laatste kaart had ik nog een bloemetje extra gestempeld dat ik mooi aan de binnenkant kon bevestigen en voor de eerste kaart heb ik een paneel wit kaartkarton aan de binnenkant geplakt waar ik wat van de kaarsjes en een paar ballonnen uit de Approaching Perfection set op heb gestempeld.

Ik had nog een extra kaart voorbereid maar hier had ik gisterenavond geen tijd meer voor. Deze zal ik later maken en nog een keer apart delen.

Volgende week ben ik terug met een nieuwe Facebook Live uitzending. Dit zal een Mystery Project zijn. Vanaf morgen zal ik daarom op mijn Facebook pagina en Instagram account (dezelfde) aanwijzingen delen op vrijdag, zaterdag, zondag, maandag en dinsdag. Met alle aanwijzingen weet je precies wat je nodig hebt om het project samen met mij te maken.

Ik kijk er naar uit om samen met je te knutselen. Vergeet niet om mijn Facebook pagina te volgen en liken en zorg dat je instellingen zo staan dat je een berichtje ontvangt als ik weer live ben.

Mocht je de aflevering van gisteren willen terug zien dan kan dat hier. (Let op want in het begin is er wel beeld maar geen geluid. Je kunt precies zien wanneer ik die melding ook krijg van mijn kijkers.)

Tot de volgende keer,

Blijf veilig, blijf thuis, blijf lekker creatief bezig

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice