Hallo Prulleke,

Iedere woensdagavond ben ik om 20:00 op Facebook te zien voor een Live uitzending. Iedere maand heb ik een aantal herhalende thema’s waar ik mee aan de slag ga. Gisteren was het thema Layout.

Layout

Voor het thema Layout verzin ik een schets. Deze mag je draaien, kantelen, spiegelen of gewoon gebruiken zoals hij is. Ik houd de layouts vrij eenvoudig zodat er veel ruimte is voor creatieve interpretatie. Naast de kaart die ik maak in de uitzending deel ik nog meer inspiratie. Doordat ik de opdracht aan het einde van de aflevering van de week ervoor deel, kunnen mijn kijkers ook meedoen. Ik heb van hun foto’s van hun geweldige projecten mogen ontvangen en deze gedeeld tijdens mijn Facebook Live uitzending nadat ik klaar was met knutselen.

Dit was de opdracht voor de Live uitzending van 8 maart 2023

Design a Daydream

Omdat het ontwerp van de layout zo eenvoudig was, leek het me een mooi moment om het dessinpapier te laten stralen. In het Design A Daydream Designer Series Paper pakket zitten maarliefst 48 vellen dubbelzijdig papier om uit te kiezen. Dat zijn 4 vellen ieder van 12 verschillende ontwerpen. Het leukste en meteen ook moeilijkste aan dit papier is dat het een gratis artikel is. Het is geen Sale-a-bration bonus, want Sale-a-bration is voorbij. Het Design A Daydream papier is een HOST-artikel. Dat zijn speciale artikelen die je achterin de verschillende catalogi vindt. Er staat dan ook het woord Host bij de beschrijving. Deze producten kun je alleen kopen met Stampin’ Rewards. En die ontvang je bij besteding van minimaal €200,-. Nu kan ik me voorstellen dat je dat wellicht niet zo maar doet. Je hoeft het echter niet alleen te doen. Je kunt ook samen met een vriendin een bestelling plaatsen of je kunt een workshop geven en dan ontvang jij als gastvrouw (vandaar ook HOST) de rewards over het totale bedrag dat is uitgegeven bij jouw evenement. Op die manier is het wellicht wel mogelijk om toch ook dit pakket papier te bemachtigen.

De kaart

Zoals je kunt zien, koos ik de print met de fietsjes en combineerde hem met het streepjespatroon. Helaas had ik geen fiets- of reis-gerelateerde spreuk in mijn collectie. Daarom koos ik voor een spreuk uit Blessings Of Home. Maar omdat de schets twee balkjes had, koos ik er voor om de spreuk te splitsen. Om mijn spreuken uit te stansen gebruikte ik opnieuw de Echt Iets Bijzonders stansen. Deze stansen kan ik eigenlijk standaard op mijn bureau laten liggen want bij iedere kaart die ik maak de laatste tijd, gebruik ik wel een van de geweldige labelvormen uit deze set. Ik kan hem je dan ook van harte aanraden. De spreukjes bevestigde ik met wat Stampin’ Dimensionals op mijn kaart en als finishing touch plakte ik er verschillende 2022-2023 In Colors Matte Decorative Dots bij. Hoewel die kleuren niet exact hetzelfde waren als die van het dessinpapier, vond ik ze er toch mooi bijpassen.

Andere kaarten

Doordat ik de layout al eerder had gedeeld, konden anderen foto’s aan me doorsturen van hun projecten. Deze kun je bekijken in een speciaal foto-album dat ik daarvoor heb aangemaakt op de Prulleke Facebook pagina. Het is een genot om deze kaarten samen te kunnen bekijken. Er zitten zo veel prachtige stukjes techniek en uitwerking in. De interpretaties van de layout en de creativiteit die gedeeld wordt maakt dit een van mijn favoriete onderdelen van de Facebook Live uitzending.

Volgende keer

Heb jij ook zin om een keer mee te doen met een Facebook Live challenge? Dat kan. Volgende keer heb ik namelijk een kleurencombinatie om mee aan de slag te gaan.

Regels

Wil je meedoen? Dan moet je wel weten wat de regels zijn. Gebruik de vier kleuren van de kleurencombinatie om jouw creatie te maken. Je mag geen andere kleuren toevoegen en geen kleuren weglaten. Het enige dat je mag toevoegen is zwart, wit, vanille en/of metallics. Dit vind ik allemaal onder neutralen vallen. Heb je een bepaalde kleur niet? Kies dan een vervangende kleur die er zo dicht mogelijk bij zit. Wees gerust: er komt geen stempelpolitie. Heb je je project (kaart, doos, 3D project, scrapbook layout….) klaar, stuur me dan een foto door en dan laat ik jouw creatie aan het einde van de uitzending zien.

Woensdag 15 maart ben ik om 20:00 u weer live op Facebook te zien. Hopelijk ben jij er bij.

Veel knutselplezier,

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice