Hallo Prulleke,

Zoals je al eerder hebt kunnen lezen is er per 1 juni een spiksplinter nieuwe collectie met kits opgenomen in het Stampin’ Up! assortiment en ik kan je vertellen: ze zijn gewelig! Vandaag wil ik je er alles over vertellen want ik weet dat als jij weet, wat ik weet, jij ze ook eens wil proberen.

Wat is een kit?

Een kit is een samengesteld pakketje coördinerende producten om samen een bepaalde hoeveelheid van een bepaald project te maken. Wat daar nu zo leuk aan is? Nou, om te beginnen: de eindresultaten zijn prachtig, de projecten zijn eenvoudig om te maken, dus ook geschikt voor beginners, de pakketjes zijn klein en dus eenvoudig mee te nemen op locatie. In de kit zitten niet alleen alle artikelen die je nodig hebt om de projecten te maken, er zit ook een duidelijk instructieblad bij met foto’s en simpele uitleg. Het is dus foolproof.

Verschillende kits

In de nieuwe collectie zijn 2 verschillende type kits. De stamping kits en de non-stamping kits. Je raadt het al: de stamping kits bevatten een stempelset en ink spot en de non-stamping kits zijn volledig samen te stellen zonder te stempelen. Maar er zijn natuurlijk nog meer verschillen tussen de kits. Zo zijn er kits waarmee je kaarten maakt, kits waarmee je verpakkingen maakt en kits waarmee je kaarten en een doosje kunt maken. Er is werkelijk overal aan gedacht. De komende maandagen zal ik de individuele kits onder de loep nemen en per kit alle details vertellen. Vandaag wil ik eerst alle algemene informatie delen.

Wat zit er in een kit?

Goede vraag! Hiervoor heeft onze CEO Sara Douglas een helder filmpje gemaakt. Zij laat zien dat er stempels, een blok en een Stampin’ Spot in de stamping kits zitten. Stampin’ Spots zijn mini inktkussens met dezelfde inkt erin als in de grote standaard Klassieke Inktkussens. Verder zitten er afhankelijk van het type project gedessineerde basis kaarten in of voorgesneden, voorgerilde doosjes. Deze kun je eenvoudig in elkaar zetten en versieren met de overige producten uit de kit. De overige producten bestaan vaak uit uitgestanste vormen die passen bij het thema van de kit. Denk aan bloemen, diertjes of achtergronden. Ook zitten er vaak labels of etiketten in. Deze zijn bedoeld om op te stempelen of in het geval van een non-stamping kit zijn ze al voorzien van een spreuk. Bij de kaartkits zitten natuurlijk ook coördinerende enveloppen in het pakket. Als je de moeite neemt om een mooie kaart te maken, moet je deze ook in een passende envelop versturen. Verder zitten er verschillende type lijm in je kit. Deze zijn aangepast aan de benodigdheden van de kit. Om je projecten te versieren kun je vaak nog wat extra’s vinden in de vorm van enamel dots of vormpjes, bling steentjes of pailletten. Ook zit er wel eens lint of twine in de pakketen. Als dit het geval is, hou je altijd over na het maken van de projecten. En natuurlijk zitten er instructies in zoals ik hierboven al vermeldde.

Lijm

Wil je meer weten over de verschillende soorten lijm die je kunt vinden in de kits? Ook daar heeft Sara een fimpje over gemaakt. Hierin legt ze de verschillende soorten uit en wanneer je ze gebruikt. Mocht je een beginner zijn, dan is dit een handig filmpje om een keer gezien te hebben. De meest voorkomende soorten zijn Stampin’ Dimensionals, lijmpuntjes en Tear ’n Tape. Dimensionals zijn zeshoekige foamschuimpjes die aan beide zijden voorzien zijn van een plaklaagje. Hiermee kun je de verschillende elementen met wat diepte opplakken. Lijmpuntjes worden op een velletjes plastic geleverd en zijn ook voorzien van een schutvelletje. Lijmpuntjes kun je gebruiken om elementen plat op te plakken en ze zijn ideaal om dingen als strikjes te bevestigen. Het derde plakmiddel is Tear ’n Tape. Dat is dubbelzijdige plaktape. Omdat je deze makkelijk van de rol kunt scheuren heet hij zo.

Stempelen

Om de algemene kit instructies compleet te maken heeft Sara ook een filmpje opgenomen waarin ze de basis laat zien van hoe je moet stempelen. Hierin laat ze zien dat je er niet bang voor hoeft te zijn, het is echt niet moeilijk. Sterker nog, het is hartstikke leuk.

Bestellen

Ben je nu geïnteresseerd geworden in de kits? Klik dan hier om naar mijn webshop te gaan waar je de verschillende kits kunt bekijken. Je kunt ze dan ook rechtstreeks bestellen. Als je liever je bestelling aan mij doorgeeft kan dat ook, via leonie@prulleke.nl. Daar kun je ook naar mailen als je nog vragen hebt. Ik help je graag verder.

Vanaf volgende week zal ik de verschillende kits in wat meer detail laten zien. Kom dus vooral nog een keer terug om meer te leren over de verschillende Stampin’ Up! kits.

Tot de volgende keer,

Blijf lekker creatief bezig

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice