Hallo Prulleke,

Het fijne aan een challenge is dat het je project meteen wat richting geeft. Door de ontelbare mogelijkheden wat te beperken, kun je jouw creatieve inspiratie wat beter leiden naar een mooi resultaat. Maar wat als je nou meerdere challenges tegelijk gaat gebruiken. Dat is precies wat ik deed om de kaart van vandaag te maken.

Challenges

Voor mijn kaart vandaag gebruikte ik 3 verschillende challenges. De eerste is de schets van Freshly Made Sketches. Als je ooit zonder layout inspiratie zit, neem dan een kijkje op de Freshly Made Sketches site. Er zijn zo veel verschillende schetsen voor verschillende kaarten en ook een heleboel inspirerende voorbeelden per schets. Je leert dan ook snel dat je een schets niet letterlijk 1-op-1 hoeft over te nemen. Je kunt ook de giste nemen en daar je creativiteit op los laten.

De tweede challenge die ik gebruikte was de Liftchallenge. Zij werken vaak met een voorbeeldkaart en nemen een bepaalde techniek of look van het voorbeeld en vertalen dat naar een opdracht. Mijn techniek voor de achtergrond is dus afkomstig van hun challenge:

Lift deze werkwijze waarbij je de achtergrond maakt met TEKST d.m.v. (een) achtergrond stempel(s) zoals op de voorbeelden. Dat hoeft niet persé met embossingpoeder, maar wèl op een gekleurde achtergrond èn over de hele achtergrond. Dit moet de hoofdmoot zijn van je kaart. Het model is vrij, de afwerking geheel aan jou.  

Liftchallenge #177

De laatste challenge die ik heb gekozen was van Paper Players. Zij hadden deze keer een kleurencombinatie. Om te voorkomen dat ik steeds naar dezelfde kleuren grijp is het soms handig om zo’n challenge er bij te nemen als inspiratie. Hoewel de kleurencombinatie niet volledig out of the box was, is het er wel een die ik nog niet eerder heb gebruikt.

Challengekaart

Om aan de Liftchallenge te voldoen heb ik een kleurverloop op een stuk Tahitian Tide cardstock gemaakt (met Pacific Point inkt) en hier overheen een stuk Layering Designs vellum geplakt. Vervolgens heb ik Daffodil Delight en Granny Apple Geen inkt gebruikt om de Vrolijke Viooltjes te stempelen. Zo had ik alle 4 de kleuren van de Paper Players Challenge vertegenwoordigd. Ik sneed de bloemen uit met de bijpassende Viooltjesstansen en plakte ze op een strook Tahitian Tide cardstock dat ik over mijn kaart had geplakt. Met de gele bloemen kon ik de schets van Freshly Made Sketches volgen. Daarna gebruikte ik de blaadjes en Fun Flower Resin Shapes om de ruimte wat verder te vullen.

Namaken

Ik ben zelf erg tevreden met het resultaat van deze menging van verschillende uitdagingen. Voor mijn gevoel zit er nog genoeg van mezelf in ook al wist ik me uit te dagen met 3 verschillende challenges in 1 kaart. Wil jij deze kaart namaken? Dat mag natuurlijk. Om het je makkelijk te maken heb ik twee hulpopties voor je. Ten eerste heb ik een PDF voor je gemaakt waarin ik stap voor stap uitleg hoe ik deze kaart heb gemaakt. Optie twee is natuurlijk het bekijken van het bijbehorende YouTube filmpje.

Voor jouw gemak heb ik ook een boodschappenlijst aangemaakt met daarin alle materialen die ik gebruikt heb. Vergeet als je online gaat shoppen niet om gebruik te maken van de Gastvrouwcode wanneer je bestelling onder de € 200,- blijft. De actuele gastvrouwcode vind je in de zijbalk van deze site (of scroll naar beneden als je op een devise leest).

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je me appen, mailen of een comment voor me achter laten onder dit bericht.

Veel knutselplezier,

Liefs,

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice