Hallo Prulleke,

Als het goed is, ben je inmiddels bewust van de designpapier actie die deze maand geldt. Hierbij krijg je op 9 geselecteerde prachtige designpapier pakketten 15% korting. Mocht je hier meer over willen lezen, dan raad ik je aan dit bericht nog eens rustig door te nemen.

Vanwege deze te gekke actie ben ik deze maand allerlei verschillende manieren aan het delen om je designpapier te gebruiken op je projecten. Een van mijn favoriete technieken voor het maken van een interessante achtergrond is de Scrappy Strip Techniek die verzonnen is door Bruno Bertucci. Daarom wilde ik laten zien hoe mooi je deze techniek zou kunnen gebruiken met je designpapier.

Sweet Symmetry Designpapier

Het papier dat ik heb gekozen voor de kaarten van vandaag is het schitterende Sweet Symmetry papier. Deze heeft een hele gewaagde kleurencombinatie en grafische bloemen. Hij heeft iets Scandinavisch en als je niet snel geïntimideerd bent door drukke prints is dit zeker een geweldige keuze voor jou. Zelf moest ik even wennen aan de printjes en ik merk dat ik vaak de voorkeur geef aan de rustigere B-kanten. Dat is wat ik ook vandaag koos om mee te werken.

Scrappy Strip

De techniek is eigenlijk heel eenvoudig. Je snijdt je kaartkaron, designpapier of combinatie van beide in schuine strookjes. Vervolgens plak je deze met kleine tussenruimtes op een paneeltje. Wat overhangt knip of snij je af. Als het nodig is kun je het paneel nog wat kleiner maken. Daarna mat je het paneel op een paneel dat dezelfde kleur heeft als het papier waar waar je de strookjes op plakte. Hierna kan het geheel op je basiskaart worden bevestigd en kun je de kaart naar wens versieren.

Ik koos er deze keer voor om het te combineren met de In Bloom stempels en het label heb ik uitgestanst met de bijpassende Pierced Blooms stansen. De gestempelde bloemen drukte ik af met dezelfde kleuren inkt als die in het papier voorkwamen zodat het mooi bij elkaar zou passen. Daarna heb ik ze handmatig uitgeknipt.

Mosaik Strip

Een variatie op de Scappy Strip techniek is bedacht door Bruno’s vrouw, Kylie Bertucci. Zij besloot het een stapje verder te nemen door het opgeplakte paneel nogmaals in schuine strookjes te snijden. Door het daarna weer op te plakken, ontstaat een mozaiek-achtig patroon. Ik heb gekozen om de stroken niet alleen wat van links naar rechts te verschuiven maar ook sommige stroken op z’n kop te plakken. Deze techniek is het leukst als je hele smalle strookjes gebruikt en op die manier zo veel mogelijk steentjes maakt. Hierna is het afmaken hetzelfde als bij de scrappy strip kaart.

Ik ben dol op de look van beide kaarten. Ze passen perfect bij elkaar en het papier wordt op een hele mooie manier geshowcased. Ik weet ook precies aan welke twee geweldige vriendinnen ik deze kaartjes ga sturen. Zij wisten mij te verrassen door me zo maar mee uit eten te nemen omdat ze merkten dat ik even een avondje voor mezelf, met vriendinnen, nodig had. Ze hadden zo gelijk! Uiteindelijk bleek dat we alle drie wel aan toe waren om een goede girls night out te houden en we hebben enorm genoten van alles dat die avond ons bracht.

Knutselen is een heerlijke uitlaatklep voor me. Ik geniet van de rust die het me brengt maar er gaat niks boven mijn vriendinnen om mijn gevoel te plaatsen, gedachten te ordenen, te relativeren en moed te geven om mijn doelen te behalen.

Wil je nog gebruik maken van de designpapier actie? Dat kan nog tot 2 augustus. Je kunt rechtstreeks shoppen in mijn webwinkel of je kunt je bestelling doorgeven aan Leonie@prulleke.nl. Ik help je graag verder.

Tot de volgende keer,

Veel knutselplezier

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice