Hallo Prulleke,

Het leuke aan handgemaakte kaarten is dat je ze ontzettend persoonlijk kan maken. Een geweldig hulpmiddel hierbij zijn letterstansen en -stempels. Mijn kaartje vandaag heb ik wat persoonlijker gemaakt door de leeftijd van de jarige erop te verwerken.

Alphabest

Een goede letterset is onmisbaar voor iemand die van knutselen houdt en de Alphabest fotopolymeerstempelset is een hele goede set. De letters zijn niet te groot of te klein. Het lettertype is neutraal en duidelijk te lezen. Bovendien bevat de set naast alle letters en cijfers ook letters met verschillende accenten en rare tekens. Om de set compleet te maken zijn er ook verschillende tegel-vormpjes die je achter de letters kunt plaatsen. Bij deze geweldige stempelset is ook nog een bijpassende pons verkrijgbaar waar je het tegelvormpje mee uit kunt stansen. Hoe compleet wil je het hebben?

Verjaardagskaart

Met de Alphabest stempels heb ik de cijfers in de achtergrond van mijn kaart gestempeld. Door de cijfers 1-9 op één blok te plaatsen, kon ik veel sneller mijn achtergrond maken dan wanneer ik ieder cijfer afzonderlijk had moeten stempelen. Door de nummertjes zie je meteen dat het om een verjaardagskaart gaat. De subtiele aard van het (afgestempelde) kleur op kleur stempelen maak het echter niet overweldigend. Om het nog wat verder terug te dringen heb ik over de gestempelde cijfers een patroon gemaakt van hexagons. Deze zijn gesneden uit het schitterende Texture Chic designpapier. Over mijn zeshoekjes heb ik een vellum cirkel geplaatste met daarop leeftijd van de ontvanger van de kaart. Door achter het vellum, precies met de cijfers uitgelijnd, dezelfde cijfers van Foam Adhesive Sheet te plakken, ontstaat er wat lift en zie je de vellum beter.

Namaken

Wil jij deze kaart namaken? Dat mag natuurlijk. Om het je makkelijk te maken heb ik twee hulpopties voor je. Ten eerste heb ik een PDF voor je gemaakt waarin ik stap voor stap uitleg hoe ik deze kaart heb gemaakt. Optie twee is natuurlijk het bekijken van het bijbehorende YouTube filmpje.

Voor jouw gemak heb ik ook een boodschappenlijst aangemaakt met daarin alle materialen die ik gebruikt heb. Vergeet als je online gaat shoppen niet om gebruik te maken van de Gastvrouwcode wanneer je bestelling onder de € 200,- blijft. De actuele gastvrouwcode vind je in de zijbalk van deze site (of scroll naar beneden als je op een devise leest).

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je me appen, mailen of een comment voor me achter laten onder dit bericht.

Veel knutselplezier,

Liefs,

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice