Hallo Prulleke,

Gisterenavond had ik weer een Facebook Live uitzending. Na mijn vakantie van afgelopen week, was het heerlijk om mijn vaste dames weer te mogen begroeten en ook een nieuwe naam in de comments te kunnen verwelkomen. Het is altijd leuk als er nieuwe mensen bij komen! Eigenlijk was het thema van de Live mijn nieuwste Prulleke Product Pakket maar daar week ik van af.

Vaderdag

Omdat het bijna vaderdag is leek het me een goed idee om nog een kaart te maken met de He’s The Man specialty designer series paper materialen. Dit pakket bevat 10 vellen met 5 verschillende dubbelzijdige desigens en 2 vellen met voorgestanste vormen. Allemaal in verschillende mannelijke prints en thema’s.

He’s The Man Designer Series Paper®, foto van Stampin’ Up!©2022

Luxemensen

Wat mij betreft is de print middenonder de leukste die er bij zit. Ik vind de kleuren combinatie fris en vrolijk. Het thema is prima te interpreteren voor mannen. De schattige caravans en busjes vind ik het meest fantastische element aan het papier maar…. ik heb niks met kamperen. En mijn man (gelukkig) ook niet. We houden van wat luxe als we op vakantie gaan. Lekker niks doen en je laten verzorgen. Dus ja… om dit mooie papier toch te kunnen gebruiken, moest ik natuurlijk een creatieve oplossing voor bedenken. Je kunt niet geweldig papier als dit laten liggen omdat het thema niet je ding is!

Oplossing

De oplossing is eigenlijk heel eenvoudig. Ik vond hem in de spreuk van een stansenset. De Love You More Than stansenset bevat ook de gelijknamige stans. In ontwerp is deze bedoeld om te combineren met de woorden: Chocolate, Cocktails, Coffee of Cookies. Met de nieuwe Alphabest stempelset is het echter mogelijk om je eigen woord te maken en de spreuk aan te vullen op iedere mogelijke manier.

Werkwijze

Daarom sneed ik mijn designpapier op maat (13,85 x 9,5 cm) en maakte er een mooie Early Espresso mat bij (14,35 x 10 cm). Beide lagen plakte ik op een Thick Basic White basiskaart (29,7 x 10,5 cm, rillijn bij 14,85 cm). De Love You More Than stans sneed ik uit Early Espresso kaartkarton dat ik had geplakt op een laag Adhesive Foam Sheet. Op die manier kon ik de spreuk met wat diepte opplakken zonder allemaal individuele flinters Stampin’ Dimensionals te hoeven knippen.

Die-cut shapes

Om mijn kaart wat verder aan te kleden koos ik 3 verschillende elementen van het vel met uitgestanste vormen. Ten eerste de gescheurde rand die ik links op mijn designpapier laag plakte. Vervolgens een pijl, die ik eerste op een stuk Early Espresso cardstock plakte en met een randje uitknipte. Deze plakte ik met Multipurpose Liquid Glue (Tombow) onder de spreuk. Het laatste element was het surfersbusje. Deze plakte ik ook met Stampin’ Dimensionals op de kaart om hem wat meer diepte te geven.

Plaats tekort

Omdat de voorkant van de kaart zo vrij vol was, kon ik mijn spreuk niet afmaken. Mijn slimme, creatieve kijker en teamgenoot Ingrid Nellen (www.inkycards.nl) stelde voor de rest aan de binnenkant van de kaart te stempelen. Geniaal! Natuurlijk was dat de beste plek. Met Soft Succulent inkt stempelde ik, zo recht als ik kon…

Eindresultaat

Een waarheid als een koe! Love you more than camping. Wat een leuke manier om iets te gebruiken wat je eigenlijk helemaal schattig vindt maar toch ook geen klik mee hebt. Zondag zal ik mijn man verrassen met deze kaart. Ik ga er tenminste van uit dat hij mijn blog niet leest en ook de Facebook Live uitzending niet terug zal kijken. Daar heeft hij het veel te druk voor.

Het grappige is trouwens, nu ik er over na denk, dat deze kaart ook nog eens relevant is met zijn vaderdagkado. Hij wilde namelijk een nieuwe toilettas. Alles is dus in reisthema deze vaderdag. Ik hoop dat hij de kaart waardeert en dat het een glimlach op zijn snoet zal brengen.

Wat voor vaderdagkaart heb jij gemaakt voor een bijzondere vader/man in je leven? Laat het me weten in de comments onder dit bericht. Of vertel over hoe jij omgaat met een dilemma als het mijne: dat je het product mooi vindt maar niks hebt met het thema. Ik ben benieuwd wat voor creatieve oplossingen je hebt.

Morgen ben ik er weer voor de Stampin’ Hop bloghop. Voor nu wens ik je veel knutselplezier en tot de volgende keer!

Liefs,

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice