Hallo Prulleke,

Ja, je ziet het goed… dit is de vernieuwde Prulleke website.

Nieuwe look

Issie niet prachtig? Een vele cleanere look met veel wit en een duidelijke structuur zodat je hopelijk snel kunt vinden wat je zoekt. Dit weekeind heeft mijn man, Alain, wat tijd gevonden om te werken aan de layout van mijn website en mijn wensenlijstje daarbij te verwerken. We moeten nog wel een paar puntjes op de i zetten maar ik ben nu al heel blij met de frisse uitstraling van mijn nieuwe site.

Hier is een korte overview van de grootste veranderingen van boven naar beneden. Ten eerste heb ik nu linksboven op iedere pagina een link naar mijn ander social media zodat je ook snel op de andere kanalen inspiratie kunt vinden. In de andere hoek is de zoek balk. We zoeken nog uit hoe we kunnen zorgen dat de taal overal Nederlands wordt want het feit dat sommige dingen in het Engels en andere in het Nederlands staan vinden we allebei storend. Wanneer je de site op een mobieltje of ander klein scherm bekijkt dan staan de icoontjes overigens niet bovenaan de site maar juist helemaal onderaan.

Menu

De menubalk ziet er nu veel minimalistischer uit. Tussen 2 balkjes zie je de verschillende kopjes met dropdown menu’s voor onderwerpen waar ik wat meer over te vertellen heb. Ook hier geldt dat een kleiner scherm een aangepaste look heeft. De zoekbalk staat dan links en er staat een hamburgerknopje om het menu uit te klappen. Veel chiquer dan die rommelige balk die ik eerst bovenaan m’n scherm had.

Overzicht

Een andere grote aanpassing die meteen opvalt is het overzicht van de blogberichten in het HOME scherm. Ieder bericht heeft nu een duidelijk plaatje zodat je meteen ziet waar het over gaat. Zo kun je het bericht dat je vind sneller vinden als je iets specifieks zoekt. Je hoeft nu niet meer door een heel bericht heen te scrollen als je iets wilt lezen van langer geleden. Fijn, heh.

Blogbericht

Wanneer je op de titel hebt geklikt om het hele bericht te lezen, krijg je grote foto’s te zien van de producten en projecten en duidelijke teksten in een prettig modern lettertype. Bovendien wordt je onderaan het bericht nog eens voorzien van een aantal gerelateerde berichten om je nog meer inspiratie te geven.

Uiteraard is er ook nog steeds ruimte om een comment achter te laten. Dat vind ik zelf ook heel fijn want dan weet ik dat wat ik allemaal schrijf ook echt wordt gelezen.

Webshop

Ik hoop dat jij net zo blij bent als ik met deze gestroomlijnde site. En als we het voor elkaar krijgen om de webshop er ook mee te integreren laat ik je dat ook meteen weten.

Ik ga nog even wat content maken zodat je telkens weer iets nieuws hebt om te lezen.

Tot de volgende keer,

Veel knutselplezier!

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice