Mijn dochter werd 27 december al weer 5 jaar. Wat gaat de tijd snel, heh? Nu was het tijd voor haar eerste echte kinderfeestje. Hoewel ze zelf eigenlijk naar een speelparadijs wilde gaan, heb ik haar beloofd om voor haar, thuis, het beste feestje ooit te geven in een thema dat ze zelf mocht kiezen. Dat thema vond ze helemaal niet moeilijk om te bedenken. Een prinsessenfeest natuurlijk!

Wederom bleek Pinterest mijn beste vriendje te zijn. Er waren legio aan ideeën voor decoratie, spelletjes en nog veel meer. Het heeft heel wat voorbereiding gekost om alles te regelen maar wat was het leuk! Van de koninklijke uitnodigingen op goud papier tot de ophaalbrug van karton en duct tape in de gang, van de spelletjes tot de knutselwerkjes en van het schminken tot de pannenkoeken eten, het was een fantastische happening (al zeg ik het zelf). Voor mij was het spannendste de taart. Normaal zou ik mijn zusje, die dit graag als hobby uitoefent, vragen maar nu zij zelf een kleintje heeft (mijn neefje is 6 maanden), heeft ze hier ook niet meer zo veel tijd voor als voorheen. Ik mocht haar spulletjes lenen en ging het zelf doen. Nu ben ik redelijk zeker van mezelf als het gaat om papier en plak, en ik ben ook goed met stof en een naaimachine, maar in de keuken… dat is een ander verhaal.

Nu snap je wel dat als de taart een groot drama was geworden, ik er nu niet zo trots over zou zitten bloggen. Dus ja, het is me gelukt. En voor een eerste poging, ben ik echt super trots op mezelf. Eerlijk is eerlijk, zonder de spulletjes en adviezen van mijn zusje en mijn buurvrouw van de hoek was het me nooit zo goed gelukt. Dus, dank jullie wel dames!

01-19 verjaardagstaart Pleunie 1

01-19 verjaardagstaart Pleunie 2

Mijn man zei dat dit ook op mijn blog hoorde. Het is immers ook een creatie van mij die leuk is om te delen. Daarom ook nog een klein woordje van dank voor de steun van hem.