Hallo Prulleke,

Voor ik begin te vertellen hoe het was, wil ik eerst even van de gelegenheid gebruik maken om iedereen te bedanken die me op de dag zelf, of kort daarna, een berichtje heeft gestuurd om me veel plezier en succes te wensen. Dat was voor mij echt compleet onverwacht en ontzettend hartverwarmend. Ik weet dat een aantal van jullie graag waren gekomen maar verhinderd waren en dat maakte het extra speciaal dat jullie op de dag zelf nog een berichtje stuurde.

Mocht je het gemist hebben, afgelopen zaterdag heb ik de eerste Prulleke Workshopdag georganiseerd. Hoewel ik wel vaker workshops heb gegeven, had ik er nog nooit een dag vullend programma van gemaakt. Ik vond het dan ook best spannend, zo’n eerste keer. Ik heb na veel zoeken een heel leuk zaaltje in ’t Trefpunt in Eindhoven kunnen boeken. De zaal was ideaal en de faciliteiten lieten niks te wensen over. Nou ja, hooguit een airco… We hadden wat tafels langs de kanten en een aantal grote tafels in het midden waardoor mijn deelnemers allemaal aan een grote tafel konden plaatsnemen.

De workshopdag was bijzonder omdat er zo veel gezellige leuke mensen bij elkaar kwamen. Sommigen kenden elkaar al omdat hun paden door verschillende facetten van mijn leven al gekruisd waren. Anderen kenden elkaar alleen via social media en whatsapp en konden elkaar nu eindelijk voor het eerst echt ontmoeten. Degene enige dame die ik nog niet kende, was door haar vriendin meegenomen en zij werd natuurlijk ook meteen opgenomen in de groep. We hebben echt wel gelachen en genoten met z’n allen. Ondanks de hitte…

Om verkoeling te bieden kwam ik af en toe met rasterpapier langs om te wapperen. (Geen airco en een plat dak…)

Ik had een aantal verschillende projecten voorbereid voor de dames. Hiervan waren uiteraard voorbeelden. In de materialenpakketten zaten alle verbruiksmaterialen die de deelnemers nodig hadden en ook de werkbeschrijvingen van de projecten. Het hoofdproject was een correspondentiedoos. Deze bestond uit een bakje met vakverdeling. Hierin kun je pennen en kaarten bewaren maar het bevat ook een deel met tabblaadjes en correspondentiekaarten.

Op de kaartjes kun je per huishouden de adresgegevens, bijzondere data en overige informatie noteren. Vervolgens verschuift het kaartje naar de volgende maand dat er een bijzondere datum is. Tegen het einde van de maand (rond de 25e of zo) kun je dan in één keer alle kaartjes schrijven voor de volgende maand. Dan hoef je ze alleen nog maar op de post te doen. Mijn tip daarbij was om meteen te kijken welke kaartjes je de maand daarna nodig zou hebben, zodat je nog een maand de tijd had om al die kaartjes te maken.

Ponsen en stansen behoorde tot de technieken van de dag

Passend bij het correspondentiedoosje maakten we ook 4 kaarten met de Hues of Happiness suite. Dit zijn ook zulke prachtige producten. Vooral bij het snijden van het papier moesten een aantal van de dames even diep adem halen. Gelukkig zit het nog tot mei 2023 in het assortiment, dus ze kunnen het nog bijbestellen. Het laatste project was een mini doosje met daarin 4 mini kaartjes en envelopjes. Deze zijn altijd leuk om bij een kadootje te geven of als kleinigheidje tussendoor.

Het mini doosje wordt in elkaar gelijmd

De dames bleken tevreden te zijn met de mix van doosjes en kaartjes en dat deed me goed. Ik ben zelf namelijk meer van de kaartjes dan doosjes, maar ik snap ook dat om de dag te vullen een groter project ook leuk is om aan te werken. Halverwege de workshopdag namen we een lunchpauze. De lunch werd ook door de mensen van ’t Trefpunt verzorgd en we kwamen niks te kort! Er was soep (en vegetarische soep voor de vegetariërs), en er waren kroketjes (en kaassoufflés voor de vegetariërs), broodjes, bolletjes, krentenbollen, zoet beleg, vleeswaren en kaas. Om te drinken was er tijdens de lunch melk en jus d’orange naast de thee en koffie die er al was. Ook was er de hele dag water om te drinken. Daar werd met het warme weer ook goed gebruik van gemaakt.

Er werd hard gewerkt en flink genoten.

Laat op de middag vroeg ik voorzichtig of ik in de toekomst nog een keer een dag zou organiseren en daar kwam meteen een enthousiast JA op. Hoewel iedereen er om een uur of drie echt wel doorheen was en rustig aan begon op te ruimen, vonden ze het allemaal een zeer geslaagde dag. Zelfs mijn teamgenoot die met haar vriendin uit Almere was gekomen, zei dat het de rit (2 uur enkele rit) absoluut waard was. Dus ja, dan zal ik maar eens gaan plannen of we in het najaar opnieuw een Workshopdag kunnen organiseren. Hou dus vooral mijn site en nieuwsbrieven in de gaten om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

Even een pauze nemen om samen te kletsen.

Zoals je kunt zien aan de foto’s en kunt lezen was de Workshopdag zeker voor herhaling vatbaar. En het zaaltje is groot genoeg om meer mensen plaats te kunnen bieden dus als je er de volgende keer bij wilt zijn, dan kan dat! Ik wil als afsluiting van dit bericht mijn deelneemsters nog even extra bedanken. Dank jullie voor je enthousiasme en creativiteit. Ik kijk er naar uit jullie in het najaar opnieuw te mogen begroeten.

Veel knutselplezier,

Liefs

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice

Trotse Teamleider van Team Prulleke:

Team Prulleke juni 2022