Hallo Prulleke,

Een paar keer per jaar besteld Marika Malin een set verjaardagskaarten bij me. Zij gebruikt ze voor haar klanten en teamleden. Zij is zelf namelijk MARY KAY consulent. Dat merk houdt zich niet bezig met knutselen maar met uiterlijke verzorging. Daarom wilde ze graag kaartjes met passende afbeeldingen. Samen kwamen we uit op Dressed To Impress.

Dit is overigens niet de eerste keer dat ik Dressed To Impress gebruik om verjaardagskaarten te maken voor Marika. Toen hij net uit was gekomen heb ik heb gebruikt op een meer grafische manier met veel rood en zwart wit. Deze keer ging ik voor een zachtere romantische look.

Ik besloot om verschillende roze tinten te gebruiken. Het parfumflesje is gekleurd met Petal Pink, de lippenstift met Flirty Flamingo, de bloemen met de inmiddels retired Rococo Rose en de vlekken in de achtergrond zijn Blushing Bride. Omdat ik weet dat Marika van een beetje bling houdt heb ik de Happy Birthday spreuk met goud geheatembosst en heb ik wat Wink Of Stella glimmerpen over de lippenstift aangebracht.

Tips

Wanneer je 20 keer dezelfde kaart gaat maken is het verstandig om een paar goede trucjes achter de hand te hebben. Hier zijn mijn top tips:

  1. Probeer indien mogelijk designpapier te gebruiken

Designpapier is je beste vriend bij massaproductie. Een klein stukje maakt al een flinke impact maar denk goed na over het papier dat je gebruikt. Als je maar 1 bepaald velletje kunt gebruiken en je hebt meer dan 2 vellen nodig voor je project, moet je of kunnen switchen naar een andere kleur of design of het kost je extra geld omdat je een tweede pak moet aanschaffen.

2. Eerst stansen, dan stempelen met de Stamperatus

Wanneer je weet dat je je gestempelde afbeelding wilt uitstansen, stans dan voor je stempelt. Je kunt namelijk sneller stansen als je niet eerst alles exact hoeft uit te lijnen. Wanneer je een van je uitgestanste reststukken bewaard, kun je die als mal gebruiken in je Stamperatus waardoor je steeds je uitgesneden stansje in het gat van je reststuk kunt plaatsen en zo snel herhaaldelijk al je stansjes kunt bestempelen

3. Maak gebruik van malletjes voor een uniforme look

Als je steeds dezelfde dingen op dezelfde plek wilt hebben, zijn malletjes geweldige hulpmiddelen

4. Herhaal dezelfde handeling tot deze voor alle kaarten is gedaan en ga dan verder met het volgende

Stans eerst alle lippenstiften, dan alle parfumflessen en dan alle bloemen. Ga dan verder door alle lippenstiften te stempelen, dan de parfumflessen en dan alle bloemen. Kleur vervolgens al het Flirty Flamingo op de lippenstiften en dan al het Basic Gray en zo voort. Door alles in een keer te doen, hoe je niet steeds van techniek of materiaal te wisselen. Dat maakt het een stuk sneller. Vermijd ingewikkelde of onvoorspelbare technieken

5. Kies een stijl waarbij het niet erg is als je wat minder secuur hebt gewerkt

Door een vrije, losse stijl te kiezen is het minder erg wanneer je een keer buiten de lijntjes kleurt. Dit is altijd een verstandigere keuze als je veel dezelfde stuks moet maken. Als je dan tegen het einde minder geconcentreerd werkt, vallen foutjes minder op.

6. Als je snel wilt kunnen doorwerken, zorg dan voor zo min mogelijk droog tijd

Denk goed na over welke technieken je wilt gebruiken. Aquarel is natuurlijk prachtig maar als ieder onderdeel een droogtijd heeft, moet je of zorgen voor voldoende plaats waar alles kan drogen, of een andere techniek kiezen.

7. Probeer in blokken te werken

Door vergelijkbare taken tegelijk of achter elkaar te doen, gaat je proces een stuk sneller. Je hoeft dan net als bij punt 4 niet steeds te wisselen van materiaal. Als je weet dat je nog een half uur hebt, plan dan iets in om te doen dat een half uur kost. En begin niet aan iets dat je niet kunt voltooien, tenzij je het daarna eenvoudig weer kunt opppakken.

Heb jij ook nog tips voor massaproductie? Deel ze hieronder in de comments. Ik kijk er naar uit te leren van jouw tips.

Tot de volgende keer,

Blijf creatief bezig

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice