Hallo Prulleke,

Iedere woensdag ben ik op de Prulleke Facebook Pagina te zien voor een live-uitzending. Hiervoor gebruik ik verschillende thema’s die ik herhaal. Het thema van afgelopen woensdag was Tic-Tac-Toe en ik heb die avond twee verschillende kaarten gemaakt die ik nu ook graag met jou deel.

Tic-Tac-Toe

Het idee van dit type project is redelijk eenvoudig. Ik verzin verschillende aanwijzingen die ik verwerk in een overzicht. Je ziet hierboven hoe het bord er van afgelopen week uit zag. Nu is het de bedoeling dat je een winnende boter-kaas-en-eierenlijn kiest en de corresponderende aanwijzingen verwerkt in een project. Het is heel leuk omdat je zelf een beetje invloed hebt op wat je kiest maar er zit toch altijd wel een moeilijkheidsfactor in omdat vaak de derde aanwijzing je uit je comfort zone duwt. Bovendien probeer ik deTic-Tac-Toe ook vaak te gebruiken om mezelf te dwingen om producten of technieken die ik niet vaak toepas, toch te verwerken.

Het bord van 23 februari werd heel goed ontvangen. Ik deel het bord altijd al een week voor de Live uitzending, aan het einde van de Live uitzending van de week ervoor. Nog voor het zover was dat ik mijn ideeën ging uitwerken, had ik al foto’s 3 kaarten van kijkers mogen ontvangen. Dat is wel heel leuk! Ik geniet er extra van als ik weet dat anderen ook mee knutselen.

Thanks Friend kaart

Mijn eerste kaart is gemaakt met de aanwijzingen van de rechter kolom. Ik begon met het snijden van stroken van 0,5 cm breed in ieder van de 10 kleuren van de Regals-kleurenfamilie. Ook sneed ik een strook van 3,5 cm Basic White kaartkarton. De rest van het paneel bewaarde ik ook. Ik plakte het stuk van 3,5 cm op mijn basiskaart aan de kant van de vouw. Daarna plakte ik de stroken in regenboogvolgorde op strak tegen het witte paneel. Tenslotte plakte ik de rest van het witte paneel op de kaart zodat ik een gladde kaart had zonder hoogte verschil. Ik behandelde mijn kaart voor met mijn powder tool en stempelde met VersaMark inkt de Thanks uit de Biggest Wish stempelset. Ik strooide er witte embossing poeder op en smolt deze met mijn heat tool. Om de spreuk af te maken en de laatste aanwijzing van mijn boter-kaas-en-eierenlijn af te maken, stempelde ik het woord friend en ponste deze uit met de Tailored Tag pons. Ik ben dol op hoe dit kaartje er uit ziet.

Sweet Strawberry kaart

Voor mijn tweede kaartje ging ik voor de diagonale lijn van links boven naar rechts onder. De eten/drinken aanwijzing is vertegenwoordigd door de aardbeien van de Sweet Strawberry stempelset. Met de bloemetjes stempelde ik mijn eigen designpapier en met de pons kon ik de aardbeien makkelijk uitsnijden. Sweet Strawberry en de bijpassende Strawberry builder pons zijn terug te vinden in de jaarcatalogus. Ze zitten al een tijdje in de collectie maar het is een set die je keer op keer kunt gebruiken op zo veel verschillende manieren.

Wil jij ook een kaart maken met dit Tic-Tac-Toe bord? Ik zou graag zien hoe jouw resultaat er uit ziet. Stuur me een foto of tag me op social media. Heb je nog Stampin’ Up! producten nodig voor je aan de slag kunt? Daar help ik je, als onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice graag bij. Je kunt je bestelling zelfstandig plaatsen via mijn webshop. Hierbij is het slim om de gastvrouwcode te gebruiken. Mocht je het allemaal een beetje ingewikkeld vinden met techniek, dan kun je me ook een mailtje sturen met je bestelling (artikelnummers en omschrijving) en dan help ik je graag op die manier verder.

Vanavond ben ik weer op Facebook Live te zien om 20:00u. Heb je zin om te kijken? Leuk, je bent van harte welkom. Normaal begon ik de eerste woensdag van de maand met een Mystery Project maar dat ga ik vanaf vandaag veranderen. Wat ik precies ga doen… dat blijft nog even een mysterie. Maar kijk gerust vanavond en dan zal ik alles onthullen.

Veel knutselplezier!

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice