Hallo Prulleke,

Vandaag laat ik weer een Step-It-Up zien op mijn YouTube kanaal. Deze keer blijven alle 3 de kaarten nog redelijk eenvoudig. Zonder gebruik van stansen, embossingmallen of veel verschillende embellishments. Dus als je van Clean And Simple houdt of nog voorzichtig aan het testen bent wat allemaal mogelijk is met stempelen dan is dit de step-it-up voor jou!

Taco Fiesta

Vandaag koos ik opnieuw voor Taco Fiesta om mijn kaarten mee te maken. Deze stempelset is mede-ontworpen door Erica Cerwin. Een Amerikaanse demonstratrice die dit mocht doen als beloning voor het behalen van 1.000.000 verkoop in haar carrière. De set bevat allerlei Mexicaans getint eten en feestelijke benodigdheden. Deze zijn gecombineerd met grappige spreukjes. De afbeelding waar ik me vandaag op heb gefocust is het kommetje guacamole en de bijpassende spreuk.

Beginnerskaart

In de wereld van kaarten maken onderscheiden we voor het gemak 3 verschillende niveaus knutselaars. De beginners zijn nieuw en hebben nog niet zo veel materialen. Hun kaarten zijn eenvoudig met een hoog slagingsgehalte en bevatten geen ingewikkelde technieken of specialistische materialen. Als je snel een kaartje nodig hebt zijn dit de kaarten die je in een handomdraai kunt maken.

Voor mijn kaartje heb ik een basiskaart gemaakt van gekleurd kaartkarton met een laag Basic White erop. Hierop heb ik de spreuk in gekleurde inkt gestempeld en de afbeelding in Memento Tuxedo Black. Om de afbeelding te kleuren heb ik slechts 2 kleuren Stampin’ Blends Markers gebruikt: Old Olive en Pool Party.

Half-gevorderde kaart

De half-gevorderde knutselaar heeft al wat ervaring opgedaan en begint zich langzaamaan wat meer te verdiepen in de verschillende producten. Daarom voegde ik nu een extra laag kaartkarton en een simpel techniekje toe.

Deze keer gebruikte ik maskeerpapier om de afbeeldingen te kunnen bedekken. Door dit slim toe te passen lijkt het net of je de verschillende figuurtjes achter elkaar stempelt. Om te kleuren heb ik nu ook wat meer verschillende kleuren gebruikt. Het leek me bovendien ook grappig om een paar van de gezichtjes op de afbeeldingen te plaatsen. Je ziet wel dat het niet zo’n hele grote stap is om van de beginnerskaart naar een half-gevorderde kaart te gaan.

Gevorderde kaart

Wanneer je in de fase bent waarin je alle kunt en wilt combineren, noemen we dat de gevorderde kaart. Dat wil echter niet zeggen dat wanneer je de voorkeur geeft aan een Clean And Simple kaartje, je geen gevorderde knutselaar bent. Het is vaak ook de kunst van het weglaten dat moeilijk is. Zeker wanneer er veel producten zijn om te combineren. Een gevorderde knutselaar deinst echter niet terug van technieken en heeft vaak de materialen om deze uit te voeren.

Mijn gevorderde kaart heeft een emboss resist achtergrond. Dat wil zeggen dat ik eerst de nacho’s met wit embossingpoeder op de achtergrond heb gemaakt en er vervolgens met gele inkt en een blending brush kleur overheen heb aangebracht. Op die manier komen de witte lijnen van de nacho’s mooi op. Mijn afbeeldingen heb ik deze keer op een apart stuk kaartkarton gestempeld en gekleurd. Daarna heb ik ze uitgeknipt en met Stampin’ Dimensonals op de kaart geplakt. De spreuk kreeg deze keer ook een andere look door wit embossing op Old Olive kaartkarton te gebruiken. Tot slot voegde ik de Red Rhinestone Basic Jewels toe om mijn kaart af te maken.

Namaken

Wil jij een van deze kaarten nu namaken? Dat mag natuurlijk. Om het je makkelijk te maken heb ik twee hulpopties voor je. Ten eerste heb ik een PDF voor je gemaakt waarin ik stap voor stap uitleg wat ik heb gedaan voor ieder van de drie kaarten. Optie twee is natuurlijk het bekijken van het bijbehorende YouTube filmpje.

Voor jouw gemak heb ik ook een boodschappenlijst aangemaakt met daarin alle materialen die ik gebruikt heb. Denk er aan wanneer je een bestelling plaatst dat het nu nog Sale-a-bration is en dat je daarom bij besteding vanaf € 60,-in aanmerking komt om gratis artikelen uit de Sale-a-bration brochure toe te voegen. Vergeet ook niet om gebruik te maken van de Gastvrouwcode wanneer je bestelling onder de € 200,- blijft. De actuele gastvrouwcode vind je in de zijbalk van deze site (of scroll naar beneden als je op een devise leest).

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je me appen, mailen of een comment voor me achter laten onder dit bericht.

Veel knutselplezier,

Liefs,

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice