Hallo Prulleke,

De zomervakantie is begonnen en ik zal mijn best doen om je regelmatig van nieuwe content te blijven voorzien. Maar je zult begrijpen dat met 3 kinderen thuis, ik niet hetzelfde ritme kan aanhouden als wanneer ze op school zijn. Als ik soms een post moet overslaan hoor ik dat je dat snapt.

Voor vandaag heb ik echter een aantal hele mooie kaartjes die ik nogmaals aan je wil laten zien. Mocht je mee hebben gekeken met onze Online Catalogue Launch Party dan komen ze je wellicht bekend voor want het zijn de kaarten die Monique Berben heeft gemaakt voor dat evenement.

Sweet Symmetry Suite

Op bladzijde 112 en 113 staat de Sweet Symmetry suite. Deze bestaat uit een prachtige stempelset met gedetailleerde gestileerde bloemen en een aantal leuke spreuken. Ook is er een bijpassende pons waarmee je wat takjes kunt uitponsen of deze als rand herhaald kunt ponsen. De pons en stempels kunnen samen worden aangeschaft als bundel met 10% korting op de individuele aanschaf. In dezelfde stijl als de stempelset is er ook een pak Designpapier te verkrijgen. Deze laat een heerlijke frisse kleurencombinatie zien en meer gestileerde bloemen. De patronen doen een beetje Scandinavisch aan en hebben een vrolijk karakter. Het laatste onderdeel van de suite is het Flirty Flamingo Gold Metallic Ribbon. Prachtig soepel lint met een vleugje luxe.

Swapkaart

Om de start van de nieuwe catalogus te vieren hebben we een teamswap gehouden. Hiervoor maakten degene die mee wilden doen allemaal hetzelfde kaartje voor elkaar en verstuurde deze op hetzelfde moment. Je kun het volledige verslag hier lezen. Deze kaart die Monique hiervoor had gemaakt liet ik uiteraard ook zien tijdens ons online catalogue launch evenement. Monique vertelde me dat ze even flink heeft moeten stoeien om hem te maken, maar ik vind hem prachtig! Ze heeft op de basiskaart een mat van designpapier geplakt. Op een paneel wit kaartkarton heeft ze de verschillende bloem en blad combinaties gemaakt om tot haar bloemen te komen. Daaroverheen heeft ze het zelfde designpapier van de mat nog eens terug laten komen in de letters Happy die zij ook heeft uitgesneden met een laagje adhesive foamsheet erachter Birthday is gestempeld en met de hand uitgeknipt en deze is afkomstig uit Biggest Wish. 

Designpapier

Dan heb ik hier nog een prachtige kaart waarin je het prachtige Designpapier goed kunt zien. De kleuren van het papier zijn herhaald in het kaartkarton en meer dan alleen een spreukje heb je dan niet nodig. Het Designpapier dat je hier zit is trouwens een van de 9 pakketten die tot 2 augustus met 15% korting worden verkocht. Als je hier nog van wilt profiteren moet je dus niet lang meer wachten met het plaatsen van je bestelling.

Krachtige bloemen

De volgende kaart is wat bewerkelijker. Hier heeft Monique toon op toon het Fresh Freesia takje gestempeld op het achtergrondpaneel. Daarop heeft ze het paneel met de grote bloemen gestempeld. Let op bij grote dichte stempels als deze dat je inktkussen niet te nat is want anders lopen de lijntjes vol zoals hier. Je kunt dit verhelpen door voorzichtig met een vouwbeen of credit card wat van de inkt op je inktpad weg te duwen richting de randen. Je krijgt dan vaak een beter resultaat. Hetzelfde geldt soms voor Distinktive stempels. Je inkt trekt uiteindelijk vanzelf weer naar het midden van je inktkussen, dus je verliest de inkt niet. De kaart heeft Monique versierd met wat touw en de spreuk die ze met de hand heeft uitgeknipt. Ook zie je dat ze hier de blaadjes van de achtergrond nog een keer terug laat komen. Dit soort details geven heel veel aan je kaart.

Elegante eenvoud

Een andere leuke manier om je kaart wat meer detail te geven is door gebruik te maken van een embossing mal. Hier heeft Monique de Tasteful Textures Embossing Folder gebruikt en daarop deze schitterende bloem geplakt als mooie statement kaart. Ik hou dus heel erg van dit soort kaarten. De kleurencombinatie die ze hier heeft gebruikt van Just Jade en Night of Navy doet heel mannelijk aan maar met bijvoorbeeld roze en geel kan het ook en dan heb je een hele andere look.

Funfold

Gesproken over roze en geel: kijk eens naar dit meesterwerkje. De zijkant van de kaart is afgesneden maar sommige onderdelen hangen toch weer over en dan zitten er weer andere bloemen opgeplakt. Dit is een feest voor mijn ogen. De binnenkant van de kaart heeft Monique geinkblend en het geheel samen is prachtig. Ik hou van de kleurencombinatie. Alles. Mooi gedaan.

Slimline kaart van Jolanda

Dan heb ik nog een laatste kaart om te laten zien met deze set. Dit was de swapkaart van Jolanda Stokvis. Zij heeft een slimline kaart gemaakt met een groot horizontaal en een klein verticaal paneel designpapier. Ze heeft een aantal van de afbeeldingen gestempeld en uitgeknipt en de spreuk gestempeld op een los paneel en daar de uitgeknipte afbeeldingen op geplakt.

Met deze suite is dus heel veel mogelijk. Mocht je hem willen aanschaffen dan help ik je daar graag bij. Je kunt je bestelling doorgeven door een mailtje te sturen aan leonie@prulleke.nl. Uiteraard kun je ook gewoon zelfstandig shoppen.

Ik hoop dat ik je zo in ieder geval van een gezonde dosis inspiratie heb voorzien en dat jij ook mooie dingen gaat maken met deze prachtige producten.

Tot de volgende keer,

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice.