Hallo Prulleke,

Natuurlijk hebben we als we gaan stempelen transparante blokken nodig. Zowel de cling als de fotopolymeer stempels moeten er immers op bevestigd worden om ze te kunnen gebruiken en een goed afdruk te krijgen. In mijn YouTube filmpje van vandaag laat ik echter zien dat je ook met de blokken zelf, dus zonder stempel, kunt stempelen en zo de mooiste achtergronden kunt maken.

YouTube

In mijn video laat ik duidelijk zien hoe ik de blokken voorzie van inkt en deze eventueel met de Stampin’ Spritzer met water besproei voor ik ze afdruk op aquarelpapier. Afhankelijk van hoe je de inkt aanbrengt en hoeveel water je gebruikt kun je verschillende effecten creëren. Dit is natuurlijk pas het begin. Je kunt hier zo lang mee experimenteren als je wilt. Ik liet gewoon 4 techniekjes zien om je op gang te helpen. In dit begeleidende blogbericht laat ik zien hoe ik de paneeltjes heb veranderd in ware kaarten.

Aardbeien

Mijn eerste paneel heb ik gemaakt met een aantal verschillende roodtinten. Daarom vond ik de Sweet Strawberry stempelset ook de meest gepaste set voor deze achtergrond. Op verschillende plaatsen over de gekleurde vierkanten, stempelde ik een outline van de aardbei en het bijbehorende kroontje. Ook stempelde ik er een spreuk onder. De volgende stap was het op maat maken van het aquarelpaneel. Ik sneed hem tot 13,4 x 9 cm en sneed er een Basic Black mat bij van 13,9 x 9,5 cm. Op de basiskaart plakte ik een laagje Pattern Party designpapier dat wit met zwarte stipjes was en hier plakte ik de andere twee lagen scheef op voor een speels effect. Ik twijfel nog steeds of ik er niet ook wat zwarte en/of rode pailleten of blingsteentjes op zal doen, maar voor nu ziet hij er zo uit:

Happy Birthday

De tweede kaart maakte ik door de inkt die ik op het blok had aangebracht niet eerst nat te sproeien voor ik hem afdrukte. Hierdoor ontstaat een vlekkeriger resultaat. De kleuren die ik hiervoor had gekozen (Mango Melody, Coastal Cabana en Pacific Point) pasten heel mooi bij een ander printje uit het Pattern Party designpapier pakket. Dit papierpakket kunt je kiezen als je een bestelling plaatst waarvoor je Stampin’ Rewards krijgt. Hierover kun je meer leren op deze pagina.

Toen ik mijn gestempelde papier op het designpapier legde vond ik echter dat er te weinig contrast was tussen de laagjes. Dat loste ik op met een stukje Mango Melody kaartkarton. Maar voor ik alle laagjes op elkaar plakte stempelde ik er eerst met Memento Tuxedo Black inkt Happy Birthday op. De woorden komen uit de Biggest Wish stempelset wat altijd een hele geschikte set is als je niet weet wat je op je kaart kunt stempelen. Er zit altijd een bruikbare spreuk in en de fonts passen altijd bij iedere stijl kaart.

Let it snow

Voor de derde kaart gebruikte ik verschillende kleuren op hetzelfde blok en sprayde er opnieuw water op voor een vloeiend effect. De kleurencombinatie was koel en rustgevend en deden me denken aan winter en sneeuw. Eerlijk gezegd is dat waarschijnlijk omdat het me deed denken aan designpapier dat vorig jaar in het assortiment zat. Hoe ik dan ook op het winterse thema kwam, ik versterkte het door de Snowman Season stempelset te gebruiken om het paneel aan te kleden. Ook nu koos ik er voor om de afbeelding zwart te houden en er geen extra kleur aan toe te voegen. Wel herhaalde ik een aantal van de kleuren met het stippeltjes papier uit het Penguin Playmates. Dit is opnieuw een papier pak dat je niet kunt kopen. Het is weer een beloning om te kiezen bij je aankopen. Deze keer is de drempel echter een stuk lager aangezien het om Sale-a-bration papier gaat. Bij aankopen vanaf € 60,- kun je nog tot eind september gratis artikelen kiezen uit de speciale Sale-a-bration brochure. Het papier heeft aan de ene zijde een wat neutraler patroon en aan de andere kant een print met allemaal schattige winterse beestjes. Deze kun je heel leuk uitknippen en gebruiken al afbeelding op je kaart. Sommige van de pinguïns kun je zelfs uitponsen met de Penguin Builder Punch.

Hey Birthday Chick

De laatste kaart die ik maakte, gaf ik een regenboog aan kleuren. Dit deed ik door met Stampin’ Write Markers strepen kleur aan te brengen op Transparant Blok I. Nadat ik er weer water overheen sproeide drukte ik de inkt af op het aquarelpapier. Zo’n kleurrijke regenboog vraagt er om op een vrolijke manier versierd te worden. Hey Birthday Chick past perfect. De kip die door de lucht zweeft aan een ballon is luchtig en feestelijk. Net als de regenboog. Ik maakte het paneel een klein beetje kleiner en haalde alleen een beetje van de lengte af te halen. Ik paste de de breedte aan aan de hoogte en plakte het op een velletje Pattern Party designpapier. Deze keer was de diagonale streep mijn keuze omdat ik deze het beste vond passen bij het regenboog thema en zo werd dit ook een heel vrolijk kaartje.

Het zijn 4 hele verschillende kaartjes die begonnen met een variant op dezelfde techniek. Welke is jouw favoriet? Laat het me weten in de comments.

Ik hoop dat je zelf ook eens wilt experimenteren met stempelen met transparante blokken. Mocht je daarvoor een Stampin’ Up! bestelling willen plaatsen, dan help ik je daar graag bij. Je kunt de bestelling aan me doormailen of je kunt rechtstreeks in mijn online winkel shoppen. Denk wel aan de gastvrouwcode als je bedrag onder €200,- blijft.

Veel knutselplezier en tot de volgende keer,

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice