Hallo Prulleke,

Welkom bij de Stampin’ Hop! bloghop. Wat leuk dat je een kijkje komt nemen. Deze hop is een initiatief van mijn teamgenoot Ingrid Nellen (InkyCards.nl). We zullen iedere maand een hop houden waarbij we binnen vooraf bepaalde thema’s onze projecten delen. Hiervoor zullen we uiteraard uitsluitend huidige Stampin’ Up! producten gebruiken (tenzij we iets moeten gebruiken dat niet in het assortiment zit zoals bijvoorbeeld een powder tool). Op die manier is het voor jou ook meteen makkelijk om je favoriete creaties na te maken.

Thema

Deze keer heeft de hop als thema de nieuwe 2022/2023 jaarcatalogus. We mogen dus allemaal mooie nieuwe producten laten zien. En er is veel moois om uit te kiezen! Zelf koos ik voor de Bottled Happiness stempelset. Deze heb ik al even geleden ontvangen omdat ik hem kreeg als kadootje voor het deelnemen aan het On Tour Stampin’ Up! evenement voor demonstratrices. De set heeft een boel mogelijkheden dus ik ben er voorlopig nog niet mee uitgespeeld.

Bottled Happiness Stempelset – 158684

Bottled Happiness stempelset®, foto van Stampin’ Up!©2022

De Bottled Happiness dankt zijn naam natuurlijk aan de flessen in de stempelset. Deze kunnen gebruikt worden als flessen waar drank in zit/zat, flessen om een boeket in te zetten of om een briefje in te stoppen. Uiteraard zijn flessen zelf ook erg decoratief dus ze kunnen ook als zodanig worden gebruikt. Naast de prachtige afbeeldingen waar je doormiddel van two-step stempelen nog vollere plaatjes mee kunt maken, bevat de set ook vijf verschillende spreuken. Deze zijn in sierlijke en strakke lettertypes uitgevoerd waardoor het bij diverse stijlen kaart zal passen. Een aantal van de spreuken hebben een woordgrapje verwerkt wat ze extra leuk maakt.

Werkwijze

Deze keer begon ik met het zoeken naar een frisse vrolijke lente-achtige kleurencombinatie. Ik heb de flessen al vaker gestempeld maar bleef toen meer in de donkerdere tinten. Dat wilde ik nu anders doen. De combinatie Parakeet Party, Tahitian Tide, Mint Macaron en Pool Party vond ik wel fris ogen en toen ik er ook nog een beetje Pale Papaya bij deed wist ik dat ik de juiste kleur had om als contrastkleur te gebruiken. Pool Party leek me het mooist als achtergrond kleur dus daar sneed ik de basiskaart van en een laag die een 1cm kleiner was om te embossen met de Painted Texture embossingfolder.

Van Pale Papaya cardstock sneed ik een cirkel met de grootste van de Layering Circles Dies. Hier sneed ik nog wel een stukje af zodat deze gelijk met de rand opgeplakt kon worden. De flessen stempelde ik in de bovengenoemde kleuren en de hoge smalle flessen kregen ook hun tweede laagje in Pacific Point (op Tahitian Tide) en Bermuda Bay (op Mint Macaron). De blauwe fles plakte ik met Multipurpose Liquid Glue (Tombow) op de Pale Papaya cirkel die ik ook plat had bevestigd aan de laag met reliëf. De Mint Macaron fles kreeg een laag Stampin’ Dimensionals en de Parakeet Party fles kreeg twee laagjes. De embosste laag is ook met een laag Stampin’ Dimensionals bevestigd aan de basiskaart. De spreuk stempelde ik met Pool Party inkt op Basic White en sneed deze tot een smalle strook die ik deels met een dubbele laag Stampin’ Dimensionals en deels plat (over de fles) op plakte. Als finishing touch strooide ik er nog wat Rhinestone Basic Jewels over de kaart.

Verder hoppen

Ik weet zeker dat de ander demonstratrices uit deze bloghop ook prachtige projecten hebben om met je te delen. Je vindt ze hieronder. Zoek gewoon naar mijn naam (Leonie François – www.prulleke.nl) en klik op de naam onder de mijne om door te springen naar het volgende blog.

1. Ingrid Nellen – InkyCards.nl
2. Marlieke – Stampin’ Adventures
3. Karin’s Papercraft – Karin de Laat
4. Leonie François – www.prulleke.nl
5. Stampintime met Relinde
6. Marieke Bart – De Stempelcoach
7. Ingrid Heijnen – www.korucreativitijd.nl

Powered by… Mister Linky’s Magical Widgets.

Ik hoop dat je wat interessante ideeën hebt gezien en dat je volgende maand weer komt kijken. De Stampin’ Hop vindt elke 3e vrijdag van de maand plaats. Uiteraard kun je ook vaker terugkomen naar mijn site als je meer inspiratie op wilt doen. Vergeet ook niet op je op te geven voor mijn nieuwsflits als je elke week even op de hoogte wilt worden gebracht van acties van Stampin’ Up! en informatie over Prulleke activiteiten.

Tot de volgende keer.

Veel knutselplezier,

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice