Hallo Prulleke,

Welkom bij de Stampin’ Hop! bloghop. Wat leuk dat je een kijkje komt nemen. Deze hop is een initiatief van mijn teamgenoot Ingrid Nellen (InkyCards.nl). We houden iedere maand een hop waarbij we binnen vooraf bepaalde thema’s onze projecten delen. Hiervoor zullen we uiteraard uitsluitend actuele Stampin’ Up! producten gebruiken (tenzij we iets moeten gebruiken dat niet in het assortiment zit). Op die manier is het voor jou ook meteen makkelijk om je favoriete creaties na te maken.

Thema

Deze keer heeft de hop als thema Sale-a-bration. Hoe kan het ook anders? Er zijn in de maanden juli en augustus namelijk allemaal prachtige artikelen gratis uit te zoeken bij kwalificerende bestellingen. Dit betekent dat je bij een bestelling vanaf € 60,- al producten kosteloos kunt toevoegen. De set die ik vandaag heb gebruikt is er een die je kunt kiezen bij bestedingen vanaf € 120,-. In het Sale-a-bration boekje staat deze onder de Engelse titel Amazing Phrasing maar hij is ook in het Nederlands verkrijgbaar.

Geweldig Samen Stempelset – 160944

Geweldig Samen stempelset®, foto van Stampin’ Up!©2022

De Geweldig Samen stempelset is een fantastische dubbele set die bestaat uit 17 stempels. Deze zijn op verschillende manieren met elkaar te combineren om zo een geschikte spreuk te maken voor zo’n beetje elke denkbare gelegenheid. Ik ben dol op het lettertype van de kleine zinnetje. De grotere teksten zijn ook prachtig te gebruiken in de achtergrond van je kaart. Dit is zeker een stempelset die ik keer op keer zal gaan gebruiken omdat hij past bij zo veel verschillende afbeeldingen en redenen om een kaartje te sturen.

Werkwijze

Naast de opvallende tekst van mijn kaartje, heb ik ook een hele leuke achtergrondtechniek gebruikt. Het is de scrappy strip techniek van Bruno Bertucci. Hierbij plak je allerlei schuine strookjes met wat tussenruimtes op een achtergrond velletje. Het leek me leuk om het He’s The Man designpapier te gebruiken en de zwarte basis was een mooie achtergrond voor de strookjes. Wanneer je papiertje gevuld is, snijd je de randen recht en mat het stuk op een paneel kaartkarton in dezelfde kleur. Nu lijkt het alsof ik ieder strookje precies passend heb gesneden voor ik het opplakte. In feite is het dus veel sneller en makkelijker dan het aanvankelijk oogt. De panelen plakte ik op een Sahara Sand basiskaart.

Op een ander strookje Sahara Sand stempelde ik met zwart de spreuk een nieuw avontuur. Ik vond dat deze spreuk leuk paste bij de afbeeldingen van het designpapier voor wanneer iemand een nieuwe baan ging beginnen. Of misschien afgestudeerd was en voor het eerst echt het bedrijfsleven in zou gaan. De spreuk Geweldig! stempelde ik met Versa Mark op een van de donkerste designpapiertjes en strooide er witte embossingpoeder overheen. Nadat ik het verhit had, kreeg het die mooie embossing glans. Omdat ik wilde dat het papier goed zou afsteken van de strookjes achtergrond, gaf ik het woord een Basic White matje.

Verder hoppen

Ik weet zeker dat de ander demonstratrices uit deze bloghop ook prachtige projecten hebben om met je te delen. Je vindt ze hieronder. Zoek gewoon naar mijn naam (Leonie François – www.prulleke.nl) en klik op de naam onder de mijne om door te springen naar het volgende blog.

1. Ingrid Nellen – InkyCards.nl
2. Leonie François – www.prulleke.nl
3. Stampintime met Relinde
4. Ingrid Heijnen – www.korucreativitijd.nl

Powered by… Mister Linky’s Magical Widgets.

Ik hoop dat je wat interessante ideeën hebt gezien en dat je volgende maand weer komt kijken. De Stampin’ Hop vindt elke 3e vrijdag van de maand plaats. Uiteraard kun je ook vaker terugkomen naar mijn site als je meer inspiratie op wilt doen. Vergeet ook niet op je op te geven voor mijn nieuwsflits als je elke week even op de hoogte wilt worden gebracht van acties van Stampin’ Up! en informatie over Prulleke activiteiten.

Tot de volgende keer.

Veel knutselplezier,

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice