Hallo Prulleke,

Welkom bij deze eerste Stampin’ Hop! bloghop. Wat leuk dat je een kijkje komt nemen. Deze hop is een initiatief van mijn teamgenoot Ingrid Nellen (InkyCards.nl). We zullen iedere maand een hop houden waarbij we binnen vooraf bepaalde thema’s onze projecten delen. Hiervoor zullen we uiteraard uitsluitend huidige Stampin’ Up! producten gebruiken (tenzij we iets moeten gebruiken dat niet in het assortiment zit zoals bijvoorbeeld een powder tool). Op die manier is het voor jou ook meteen makkelijk om je favoriete creaties na te maken.

Thema

Onze eerste hop heeft als thema: Sale-a-bration. Zoals je inmiddels wel zult weten zitten we nu midden in het leukste spektakel van het Stampin’ Up! jaar. In januari en februari mag je namelijk bij je aankopen vanaf € 60,- gratis artikelen toevoegen uit de Sale-a-bration brochure. Je aankopen mogen afkomstig zijn uit het actuele Stampin’ Up! assortiment, dus niet alleen uit de nieuwe januari-juni mini catalogus. Dat is dus dubbel genieten!

Friendly Hello Bundel – 159990

Hello Friendly stempelset + Friendly Hello 12″ x 12″ designpapier, foto van Stampin’ Up!©2022

Voor mijn kaart van vandaag heb ik de Friendly Hello bundel gebruikt. Deze kun je kiezen als aanvulling op je bestelling vanaf € 120,-. Dat is omdat hierin niet alleen een prachtige stempelset zit maar ook een geweldige pak designpapier. Deze zijn op elkaar afgestemd met vergelijkbare designs die in beide artikelen terugkomen waardoor ze fantastisch met elkaar coördineren. Ik heb de bundel gecombineerd met de Tropical Layers stansen uit de januari-juni mini catalogus en met wat stencilwerk in de achtergrond met de Basic Pattern Decorative Masks. Laten we de kaart van onder naar boven samen opbouwen.

Werkwijze

Ik begon met een basiskaart van Granny Apple Green kaartkarton. Deze is 21 x 14,9 cm en heeft een rillijn bij 10,5 cm om zo een standaard A5 kaart te maken. Met mijn Blending Brush heb ik Grannys Apple Green inkt door een van de Basic Pattern Decorative Masks aangebracht op de voorkant van mijn kaart. Dit maakt de achtergrond meteen wat interessanter. Ik heb een van de bloem composities uit het Friendly Hello designpapier gekozen en hier met Memento Tuxedo Black inkt de bijpassende afbeeldingen gestempeld. Hierdoor ontstaat wat meer diepte. Ik heb de afbeelding uitgeknipt zodat ik hem kon gebruiken om te bepalen waar ik mijn achtergrond verder kon vullen. Dit deed ik door met witte Craft Stampin’ Ink wat extra takjes linksboven en rechtsonder in de hoeken te stempelen. Voor wat contrast stempelde ik er een zelfde tak bij in Memento Tuxedo Black inkt. Om mijn bloemen kluster wat uit te rekken heb ik 2 bladfiguren gestanst uit Basic Black kaartkarton met de Tropical Layering dies. Omdat ik er ruimte voor had en het bloempje nog eens wilde herhalen, stempelde ik het takje met de 3 bollen ook links in de achtergrond. Daarna plakte ik de uitgestanste bladfiguren op met wat Multifunctionele Vloeibare Lijm (Tombow). Het bloemenkluster plakt ik met Stampin’ Dimensionals op zijn plek. Op een restje Granny Apple Green kaartkarton stempelde ik de spreuk met zwarte inkt en sneed deze smaller bij. De ene kant van de spreukstrook liet ik recht maar ik gaf de rechterkant een schuine lijn. De spreuk heb ik ook met Stampin’ Dimensionals op de kluster van bloemen geplakt. De kaart heeft dus een hoop verschillende details door de laagjes maar omdat alles zwart, wit en groen is heeft het toch een rustige uitstraling.

Verder hoppen

Ik weet zeker dat de ander demonstratrices uit deze bloghop ook prachtige projecten hebben om met je te delen. Je vindt ze hieronder. Zoek gewoon naar mijn naam (6. Leonie François – www.prulleke.nl) en klik op de naam onder de mijne om door te springen naar het volgende blog.

1. Ingrid Nellen – InkyCards.nl
2. Marlieke – Stampin’ Adventures
3. Ingrid Heijnen – www.korucreativitijd.nl
4. Karin’s Papercraft – Karin de Laat
5. Stampintime met Relinde
6. Leonie François – www.prulleke.nl
7. Marieke Bart – De Stempelcoach

Powered by… Mister Linky’s Magical Widgets.

Ik hoop dat je wat interessante ideeën hebt gezien en dat je volgende maand weer komt kijken. De Stampin’ Hop vindt elke 3e vrijdag van de maand plaats. Uiteraard kun je ook vaker terugkomen naar mijn site als je meer inspiratie op wilt doen. Vergeet ook niet op je op te geven voor mijn nieuwsflits als je elke week even op de hoogte wilt worden gebracht van acties, informatie en een flinke dosis inspiratie.

Tot de volgende keer.

Veel knutselplezier,

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice