Hallo Prulleke,

Welkom bij de tweede Stampin’ Hop! bloghop. Wat leuk dat je een kijkje komt nemen. Deze hop is een initiatief van mijn teamgenoot Ingrid Nellen (InkyCards.nl). We zullen iedere maand een hop houden waarbij we binnen vooraf bepaalde thema’s onze projecten delen. Hiervoor zullen we uiteraard uitsluitend huidige Stampin’ Up! producten gebruiken (tenzij we iets moeten gebruiken dat niet in het assortiment zit zoals bijvoorbeeld een powder tool). Op die manier is het voor jou ook meteen makkelijk om je favoriete creaties na te maken.

Thema

Deze keer heeft de hop als thema de nieuwe januari-juni mini catalogus. Als het goed is heb je al heel veel prachtige voorbeelden gezien op verschillende social media met producten uit deze publicatie. Vandaag kun je hoppen langs de verschillende blogs van de deelnemers om creaties te zien de we maakten met onze favoriete producten.

Artfully Composed suite – 157765

Artfully Composed suite, foto van Stampin’ Up!©2022

Eerlijkheid gebied me op te biechten dat dit niet mijn meest favoriete suite is, maar mijn tweede. (Mijn lievelingssuite is Abstract Beauty.) Toch koos ik voor deze set omdat ik zo graag wilde stempelen op het designpapier. Ik vind dit zo’n gaaf idee van Stampin’ Up! Je kunt zo je designpapier net wat verder aanpassen aan je wensen. Om me te helpen om de afdrukken precies te krijgen waar ik ze wilde, maakte ik gebruik van mijn Stamperatus en een stuk Window Sheet. Eerst stempel ik de afbeelding op Window Sheet. Ik plaats het designpapier onder de window sheet zodat hij gaat stempelen waar ik wil. Ik zet het papier vast met een van de magneten, verwijder de window sheet en kan de stempel afdrukken. Dit trucje werkt ook perfect met bijvoorbeeld spreuken stempels op Cling stempels.

Werkwijze

Nadat ik met Shades Spruce, Old Olive, Mint Macaron en Evening Evergreen de outlines en bladeren van het Artfully Composed designpapier had aangevuld ging ik aan de slag met de Tropical Layers Dies. Uit Pear Pizzazz sneed ik een blad en uit Evening Evergreen sneed ik de binnenkant. Wanneer je deze op z’n kop bevestigd lijnt hij mooi uit op het blad. Uit het pak Vellum Layering Design koos ik een vel met boektekst in het wit. Hieruit sneed ik nog een sprieterig blad. Om alles te gronden sneed ik een sierrandje uit het Just Jade kaartkarton en plakt dit op een stukje van het White Frayed Ribbon. Op wat Pale Papaya kaartkarton stempelde ik de spreuk met Calypso Coral inkt. Deze is alleen met wat Stampin’ Dimensionals vastgeplakt aan de bovenkant omdat de rest over het lint en de sierrand valt. Achter de spreuk kon ik de bladeren wegsteken. Het geheel matte ik eerst op een Shaded Spruce laag voor ik het op de Pale Papaya basiskaart vastlijmde met mijn favoriete Multifunctionele Vloeibare Lijm (Tombow).

Verder hoppen

Ik weet zeker dat de ander demonstratrices uit deze bloghop ook prachtige projecten hebben om met je te delen. Je vindt ze hieronder. Zoek gewoon naar mijn naam (6. Leonie François – www.prulleke.nl) en klik op de naam onder de mijne om door te springen naar het volgende blog.

1. Ingrid Nellen – InkyCards.nl
2. Marlieke – Stampin’ Adventures
3. Karin’s Papercraft – Karin de Laat
4. Ingrid Heijnen – www.korucreativitijd.nl
5. Stampintime met Relinde
6. Leonie François – www.prulleke.nl
7. Marieke Bart – De Stempelcoach

Powered by… Mister Linky’s Magical Widgets.

Ik hoop dat je wat interessante ideeën hebt gezien en dat je volgende maand weer komt kijken. De Stampin’ Hop vindt elke 3e vrijdag van de maand plaats. Uiteraard kun je ook vaker terugkomen naar mijn site als je meer inspiratie op wilt doen. Vergeet ook niet op je op te geven voor mijn nieuwsflits als je elke week even op de hoogte wilt worden gebracht van acties, informatie en een flinke dosis inspiratie.

Tot de volgende keer.

Veel knutselplezier,

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice