Hallo Prulleke,

Welkom bij de Stampin’ Hop! bloghop. Wat leuk dat je een kijkje komt nemen. Deze hop is een initiatief van mijn teamgenoot Ingrid Nellen (InkyCards.nl). We houden iedere maand een hop waarbij we binnen vooraf bepaalde thema’s onze projecten delen. Hiervoor zullen we uiteraard uitsluitend actuele Stampin’ Up! producten gebruiken (tenzij we iets moeten gebruiken dat niet in het assortiment zit). Op die manier is het voor jou ook meteen makkelijk om je favoriete creaties na te maken.

Thema

Deze keer heeft de hop als thema Zomer. Met de temperaturen die we de laatste dagen hebben gehad, is dat ook wel heel toepasselijk. Eigenlijk had ik nu graag een kaart gemaakt met de Sunny Splash stempelset uit de jaarcatalogus. Ik ben dol op de schattige badpakjes en ik kan geen kleurencombinatie bedenken waar in het er niet geweldig uit zou zien. Maar helaas, ik heb nog niet de middelen gehad om te investeren in nieuwe stempels dus moest ik mijn creativiteit op een andere manier laten shinen.

Sunburst patroon

Ineens kreeg ik de ingeving om niet de focus te leggen op een stempelset maar op een techniek. En er is natuurlijk geen betere techniek dan een Sunburst om het thema Zomer te vertolken. Om het zomerse sfeertje wat te versterken besloot ik om een kaart te maken met verschillende gele papiertjes. Ik gebruikte Crushed Curry en Daffodil Delight cardstock met Tea Boutique en Hues of Happiness Designer Series Paper.

Werkwijze

Toen ik deze kaart maakte, heb ik mijn achtergrond in de mode een beetje gebruikt. Ik begon met het tekenen van mijn patroon op een stukje dun, goedkoop knutselpapier. Ik mat waar de gulden snede was. Deze is op een van de kruispunten van 1/3 van de hoogte en breedte van de kaart. Vanuit daar trok ik mijn straallijnen. Ik nummerde ieder van de partjes en gaf voor de zekerheid ook de richting van boven naar beneden aan per partje. Op die manier kon ik er voor zorgen dat ik rekening kon houden met de richting van een patroon. Het nummeren van de partjes maakte het in elkaar puzzelen van de stukjes bij het opplakken een stuk makkelijker. De partjes plakte ik met Multipurpose Liquid Glue (Tombow) op een So Saffron basiskaart.

Nu de basis klaar was, kon ik verder met het versieren. Ik stanste een gladde cirkel van Daffodil Delight kaartkarton en een geschulpte cirkel van Crushed Curry kaartkarton. De spreuk is afkomstig uit Geweldig Samen. Deze speciale Sale-a-bration set kun je kiezen als gratis geschenk bij een bestelling vanaf € 120,- tot en met 31 augustus. Om de grote letters wat meer aan te kleden gaf ik ze een schaduw met een Pumpkin Pie Stampin’ Write Marker. Met een witte gelpen gaf ik ook wat highlights aan. Tot slot voegde ik nog een aantal Champagne Rhinestones toe. Een aantal enkele op de spreukcirkel en drie lijntjes met steentjes om de glinsterende lijnen van de zon na te bootsen.

Verder hoppen

Ik weet zeker dat de ander demonstratrices uit deze bloghop ook prachtige projecten hebben om met je te delen. Je vindt ze hieronder. Zoek gewoon naar mijn naam (Leonie François – www.prulleke.nl) en klik op de naam onder de mijne om door te springen naar het volgende blog.

1. Ingrid Nellen – InkyCards.nl
2. Karin’s Papercraft – Karin de Laat
3. Marieke Bart – De Stempelcoach
4. Leonie François – www.prulleke.nl
5. Stampintime met Relinde
6. Ingrid Heijnen – www.korucreativitijd.nl

Powered by… Mister Linky’s Magical Widgets.

Ik hoop dat je wat interessante ideeën hebt gezien en dat je volgende maand weer komt kijken. De Stampin’ Hop vindt elke 3e vrijdag van de maand plaats. Uiteraard kun je ook vaker terugkomen naar mijn site als je meer inspiratie op wilt doen. Vergeet ook niet op je op te geven voor mijn nieuwsflits als je elke week even op de hoogte wilt worden gebracht van acties van Stampin’ Up! en informatie over Prulleke activiteiten.

Tot de volgende keer.

Veel knutselplezier,

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice