Hallo Prulleke,

Mijn laatste workshop van 2019 was de kindervariant van de Snowman Season workshop die ik de week ervoor had gegeven. De projecten waren iets vereenvoudigd en het aantal deelnemers was deze keer ook wat minder maar dat mocht de pret niet drukken.

Bij deze workshop kregen mijn deelnemertjes ook allemaal een Let It Snow Embellishment Kit. Dit is een doosje met daarin een zakje met kleine polystyreen balletjes, een rolletje glitterend washi tape, een velletje met enamel shapes in de vorm van wortelneuzen, takjes om de armen van te maken en stukjes houtskool voor ogen en knopen en maar liefs 4 verschillende vilten velletjes waaruit de vormen zijn gestanst van mutsen, handschoenen en twee stijlen van sjaal. Meer dan genoeg accessoires dus om een leuke sneeuwpop mee te versieren.

De eerste kaart die we maakten had de nadruk liggen op wat inkleur werk. De dames vinden het heel leuk om met de Stampin’ Blends markers aan de slag te gaan en daarom probeer ik er ook vaak een kleurkaart bij te hebben. Omdat ik weet dat de kinderen ook dol zijn op een beetje bling hebben we de sneeuwpop voorzien van een subtiel laagje Wink Of Stella glitterpen en hebben we wat Snowflake Sequins over de sneeuwvlokjes en om de afbeelding heen geplakt. De meiden vonden met name de spreuk “met veel suiker heb je ook een witte kerst” erg grappig.

Bij het maken van de tweede kaart kwam de embellishment kit goed aan bod. We ponsten met de Snowman Builder Punch uit een stuk Whisper White cardstock de sneeuwpop en versierden hem met de enamel shapes, wat Stampin’ Blends voor op de wangen en de hoed en een sjaal van het Curly Red Ribbon, wat meer lijkt op wolgaren dan lint. Wat stempel werk in de kaart en op het Designer Series Paper maakte deze kaart af.

De volgende kaart was mijn favoriet. Hij is vrij eenvoudig wat layout betreft maar de sneeuwpop zelf is zo vrolijk. Wederom konden de meiden hun embellishment kit inzetten zoals ze zelf wilden.

Mijn ene deelnemertje liet weten toen ze klaar was met deze kaart dat ze klaar was voor de vierde kaart. Toen ik haar vertelde dat ik geen vierde kaart had, was ze even verward. Ik had toch gezegd dat we 4 dingen gingen maken. Dat klopte ook, maar ik had niet gezegd dat het 4 kaarten waren. Ohhh, nu snap ik het!

Ik haalde het vierde project tevoorschijn en verteld er meteen bij dat ik het niet helemaal af had gemaakt. Ik had 3 ovalen, die versierd waren met een spreuk en wat embellishments, aan elkaar geplakt tot een element dat bevestigd kon worden op de voorkant van de notitieboekje. Maar aangezien ik 4 verschillende kleuren boekje had, wist ik niet welke kleuren de meiden wilden hebben. Ze kozen ieder een boekje en ik plakte mijn ovalen op de ene kleur als voorbeeld en maakte de andere met de dames samen.

Mogen we hem wat verder versieren met washi tape? Tuurlijk, het zijn jullie pakketjes. Mag ik er ook wat van die balletjes op plakken. Zeker! Maak er maar iets moois van. Ik geniet er zo van om te zien hoe deze kinderen hun eigen draai geven aan de projecten die ik voor ze heb verzonnen. Of dat nu extra sneeuwvlokjes tekenen is aan de binnenkant van de kaart of extra spul plakken op hun projecten. Hun eigen creativiteit de vrije loop laten is heerlijk.

De meiden hebben het superleuk gehad en beiden willen volgend jaar weer mee doen met wat ik dan voor ze in petto heb.

Heb jij ook een kind van minimaal 8 jaar oud dat graag knutselt? Die kan dan ook mee doen. De workshops zijn opgebouwd zodat we beginnen met een eenvoudiger project en langzaam aan steeds moeilijkere dingen proberen. Ik begeleid de projecten en maak alles met ze mee zodat ze live zien wat ze moeten doen. Er zit altijd minimaal 1 project bij dat niet een kaart is, zodat er een veelzijdig aanbod is. Ook zullen de deelnemers vanaf januari bij iedere workshop een gratis artikel ontvangen dat we tijdens de workshop gebruiken maar waar ze van over zullen houden zodat ze na de workshop er thuis verder mee aan de slag kunnen. De kinderworkshops zullen € 15,00 kosten en vinden altijd plaats op zaterdag middag van 14.00 – 16.00 u. De eerstvolgende is de The Gang’s All Meer kidsworkshop van 18 januari 2020 en je kunt je kind hiervoor opgeven tot en met zaterdag 4 januari 2020.

Mocht je meer informatie willen of nog andere vragen hebben, dan kun je me mailen of het contactformulier invullen zodat ik contact met je kan opnemen.

Tot de volgende keer,

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice in Eindhoven en omgeving