Hallo Prulleke,

Wist je dat ik iedere woensdagavond om 20:00 live te zien ben op de “Prulleke – Onafhankelijk Stampin’ Up demonstratrice”-Facebook pagina? Daar deel ik verschillende projecten in verschillende thema’s. Ik heb daar eerder over verteld onder andere in dit bericht. De eerste woensdag van de maand begin ik altijd met een mystery project.

Aanwijzingen

De week voorafgaande aan het mystery project deel ik op facebook en instagram aanwijzingen van de benodigde materialen voor het mystery project van die woensdag. Deze keer waren dat de volgende 5 aanwijzingen:

Slide and Lock

De kaart die we met deze materialen hebben gemaakt heet een Slide and Lock kaart. Het grote paneel op de voorkant bestaat namelijk uit 4 keer dezelfde, symmetrische vorm. De voorste en de achterste zijn gewoon. De middelste twee zijn echter dubbel gevouwen met de vouwnaad in het midden. Hierdoor kun je de zijkanten van de gate-fold kaart dus tussen de gevouwen vormen plaatsen en dicht schuiven.

Zoals ik braaf telkens vermeld, is dit niet mijn originele ontwerp. Ik kwam het voor het eerst tegen op Pinterest in een variant gemaakt door Lisa Curcio. Ik vond het model echter zo leuk en veelzijdig toe te passen dat ik hem koos als mystery project.

Sneak Peek

Omdat ik weet dat sommige mensen het fijn vinden om het project dat we gaan maken te zien om ze te helpen te bepalen wat ze willen gebruiken, kom ik op de dag van de Facebook Live ook altijd even live met een sneak peek. Dit heeft natuurlijk als bonus functie dat ik het project al een keer heb gemaakt en zo kan oefenen met het model of de techniek. Mijn sneak peek kaart was deze kaart met de Hey Birthday Chick stempel en het Painted Christmas designpapier.

Kerstmis

Tijdens de Live uitzending maakte ik een kerstversie van deze vrolijke verjaardagskaart. Deze keer had ik een basiskaart van Mint Macaron kaartkarton met daarop wat designpapier uit de Whimsy & Wonder lijn. Het papier met de sierlijke hulst is een van mijn favoriete designs en ik was dan ook erg blij dat ik die hiervoor kon gebruiken. Mijn schuifelement maakte ik opnieuw met de gestikte rechthoeken stansen uit wat Mossy Meadow kaartkarton omdat deze kleur ook in het hulstpapier zit. De afbeelding die ik koos voor mijn kaart komt uit de Sweets & Treats stempelset. Dit is een van de stempels die nu helaas uit het assortiment gaat en daarom wilde ik hem nog een keer gebruiken nu hij nog actueel was. Ik stempelde de Christmas Pudding en kleurde hem met inkt en mijn water painter. Recentlijk ben ik weer veel gebruik aan het maken van deze kleurmethode die ik vroeger altijd gebruikte. Ik vind het dan ook een schitterend resultaat.

Nog eentje dan

Na een halfuurtje te hebben geknutseld was mijn kaart klaar. Eigenlijk had ik ook niet heel veel meer te vertellen en toen vroeg een van mijn kijkers of ik er dan niet nog een wilde maken. Natuurlijk wel! Dus dat deed ik. On the fly pakte ik wat papier, kaartkarton en een andere stempelset om nog een derde slide & lock kaart te maken in een ander thema. Deze keer werd het een verhuiskaartje want van mijn neef hoorde ik dat mijn achterneefje gaat verhuizen. Hij heeft de sleutel al maar er wordt eerst nog een en ander gerenoveerd. Geweldig toch! Dat verdient een plantje! En zo had ik een klein halfuurtje later het laatste kaartje van de uitzending klaar. (Willem, nog niet kijken want anders is de verrassing er af!)

Omdat ik deze keer een Mossy Meadow basiskaart heb gebruikt, zal ik hier nog wel een laagje Basic White in plakken om op te kunnen schrijven. Hier zal ik dan ook de ‘dat verdient een plantje’ spreuk op stempelen. Ik hoop dat mijn achterneefje en zijn vriendin hem leuk vinden en dat jij je ook geïnspireerd voelt om dit model een keertje na te maken.

Terugkijken

Om het je makkelijk te maken, kun je hier de Facebook Live uitzending terug zien. Je hebt als voordeel dat je dingen terug kunt spoelen of verder kunt spoelen en kunt pauzeren. Mocht je er voor wat voor reden dan ook niet uit komen, neem dan gerust contact op met me.

Benodigdheden

Heb je eerst nog wat spulletjes nodig voor je aan de slag kan, dan ben ik er ook voor je. Als Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice ben ik er om je te helpen creëren. Of dat nu is door inspiratie te bieden of je te helpen met je aankopen. Je kunt zelfstandig een bestelling plaatsen via mijn webshop. Denk dan bij bestellingen onder €200,- aan de gastvrouwcode BPQT2A3G. Als je er niet uit komt met de website kun je je bestelling ook doormailen aan me en dan help ik je zo verder.

Let goed op met artikelen die je wilt aankopen uit de juli-december mini catalogus want voor veel van de artikelen die daar in staan geldt nu op=op dus wacht daar zeker niet mee. Alles over de Uitloop- en carry-over artikelen kun je hier nalezen.

Ik wens je alvast veel knutselplezier!

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice