Hallo Prulleke,

Gisteren begon mijn dag geweldig. Mijn collega Salina van den Nieuwenhuizen had namelijk weer een Simpel Stempelen Live workshop. Deze houdt ze regelmatig en dan deel ze in een uur tijd verschillende projecten die we dan samen kunnen maken. Deze keer had ze een aantal verschillende kinderkaarten bedacht met de Count On Me stempelset in de hoofdrol. Aangezien ik die set niet heb, besloot ik mee te doen met de Nuts & Bolts stempels.

Nuts & Bolts stempelset, foto Stampin’ Up! ©2022

Het leuke aan het volgen van een workshop is dat je zelf niet zo hoeft na te denken over wat je gaat maken. Iemand anders heeft het zware ontwerpwerk al gedaan en daarom hoef je alleen maar te genieten. Bovendien weet je zeker dat het een mooi project wordt omdat … ja, het dus al ontworpen is door iemand. Dus zondagochtend om 10.00 uur zat ik in de aanslag om lekker mee creatief aan de slag te gaan.

Kaartje 1, ontwerp Salina van den Nieuwenhuizen, PaperStar

Als basiskaart had Salina de Hand-Penned Memories & More Notecards & Envelopes gebruikt. Het is super handig om kant en klare kaartjes met bijpassende enveloppen te gebruiken omdat je dan geen zorgen hoeft te maken over snijden en rillen. Bovendien hebben deze kaartjes al een print dus je hoeft ook geen designpapier meer te zoeken.

Kaartje 2, ontwerp Salina van den Nieuwenhuizen, PaperStar

De technieken die we verder gebruikten waren eenvoudig. Dat is ook de bedoeling want het is tenslotte Simpel Stempelen. Voor de hele workshop gebruikten we slechts 2 kleuren inkt: zwart en Pool Party. Om de afbeeldingen te kleuren gebruikten we de Watercolor Pencils. Hiervan zijn 2 verschillende sets te verkrijgen. Ieder met zijn eigen unieke kleuren er in. Neem je ze allebei, dan zit er dus geen overlap en heb je 23 verschillende kleuren aquarelpotlood om mee aan de slag te gaan.

Kaartje 3, ontwerp Salina van den Nieuwenhuizen, PaperStar

Aquarelpotloden zijn op verschillende manieren te gebruiken. Droog, gewoon als kleurpotlood of met wat water. Dan kun je er echt meer aquarelleren. Je kunt het pigment eerst aanbrengen op je papier en het daarna met water verdunnen en verspreiden of je kunt het rechtstreeks van de punt van je potlood oppakken met bijvoorbeeld een penseel. Ook wat penselen zijn er verschillende mogelijkheden. Reguliere penselen, waterpainters of, wat wij gebruikten: de Blender Pens. Dit zijn een soort viltstiften gevuld met een vloeistof die ook zeer geschikt is om mee te kleuren. Voor je verandert van kleur kun je de punt van de stift schoon krabbelen op een stuk restpapier.

Detail van kaartje 1, ontwerp Salina van den Nieuwenhuizen, PaperStar

Ik heb zelf nog niet zo veel geoefend met deze stiften. Ik had er nog niet zo’n geduld voor, dacht dat ik mooier kon kleuren met de Blends of aquarelleren met een waterpainter. Maar ik besloot mezelf toch uit te dagen en de stiften en kans te geven. Eén tip die ik je wel moet geven is wees er alert op dat je niet te vaak over dezelfde plek heen gaat met de Blender Pen. Dan heb je, vooral bij Basic White dat niet gemaakt is voor veel vloeistof, kans dat je papier gaat pillen.

Detail van kaartje 2, ontwerp Salina van den Nieuwenhuizen, PaperStar

Eerlijk gezegd ging het best redelijk met de stiften. Ik kreeg zelfs een fatsoenlijk verloop tussen licht en donker. In de toekomst zal ik eens wat vaker een Blender Pen pakken om te kijken wat ik er mee kan.

Detail van kaartje 3, ontwerp Salina van den Nieuwenhuizen, PaperStar

Na een uur knutselen en kletsen waren we klaar. Ik had 3 kaarten af omdat ik er eentje besloot over te slaan. De rest kon keurig 4 kaarten af hebben. Ik ben wel echt heel blij met mijn kaartjes. Het is een leuk simpel ontwerp en het is vast met van allerlei stempels na te maken.

Alle 3 de kaartjes die ik maakte tijdens de Simpel Stempelen Live workshop van PaperStar (Salina van den Nieuwenhuizen)

Bij dezen wil ik Salina van den Nieuwenhuizen van PaperStar nogmaals bedanken voor haar superleuke workshop. De volgende zal zijn op 6 maart om 10:00 uur dus zet dat maar vast in je agenda! Ik ben er dan in ieder geval weer bij. Jij ook?

Tot die tijd wens ik je alvast veel knutselplezier en tot snel!

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice