Hallo Prulleke,

Op 6 september ben ik met een vriendin van me naar de Broodfabriek in Rijswijk gegaan voor de CreaBeurs. Het was de eerste keer in maanden dat ik naar een dergelijk evenement kon en het was heerlijk om langs alle kraampjes te kunnen gaan. Het was erg ruim opgezet vanwege alle 1,5m richtlijnen en er waren ook niet heel veel bezoekers wat er voor zorgde dat je je niet opgejaagd voelde en overal uitgebreid kon kijken. Niet alleen naar de producten die bij de verschillende kraampjes verkocht werden maar ook naar alle prachtige voorbeelden die gemaakt waren door de deelnemers en designteamleden.

Het was op deze beurs dat ik een achtergrond op een kaart zag die ik prachtig vond. Ik ben online gaan zoeken op de website van degene die de kaartjes had gemaakt (Carmen Morris). Daar ontdekte ik dat de techniek die ze had gebruikt voor haar achtergronden de Serendipity Techniek te bleek heten.

De techniek is heel eenvoudig en geschikt voor knutselaars van elk niveau. En ik zal hieronder proberen zo duidelijk mogelijk proberen uit te leggen hoe het werkt.

Wat heb je nodig?

  • Whisper White kaartkarton
  • Zelfklevende Vellen (als je dit niet hebt is het geen ramp, maar het maakt het wel een stuk makkelijker en sneller voor je)
  • Tombow lijm
  • Designpapier
  • Papierschaar

Hoe werkt het?

  1. Plak een laag zelfklevende vellen op je Whisper White kaartkarton.
  2. Verwijder het schutvel. Mocht je een groot oppervlak willen doen, verwijder het schutvel dan in delen.
  3. Scheur nu stukjes van de verschillende designpapieren en begin deze op je kaart te plakken.
  4. Plak eventuele losse randjes die andere papieren overlappen vast met wat Tombow lijm
  5. Knip overthangende stukken designpapier af om weer een rechte vorm te krijgen.

Tips

  • Wanneer je de designpapiertjes opplakt probeer dan een balans te vinden tussen de drukke patronen en de rustigere patronen.
  • Als je alle papiertjes bij elkaar te druk vind worden, overweeg dan om wat gekleurd kaartkarton toe te voegen. Deze kun je eventueel eerst door een embossingfolder halen om hem wat relief te geven
  • In plaats van een hele achtergrond, kun je ook kiezen om slechts een deel te doen.
  • Wanneer je je paneel compleet bedekt hebt, is het ook heel leuk om er dan een vorm uit te stansen of ponsen. Je kunt dan een kaart maken met de vorm eruit als een soort raam en een met de uitgestansde vorm.
  • Mocht je meer van strakke vormen houden, overweeg dan om de verschillende papiersnippers niet te scheuren maar te snijden met je Paper Trimmer.
  • Voor meer variatie kun je proberen om verschillende lijnen designpapier te combineren. Begin eenvoudig met bijvoorbeeld wat van de vellen uit de designer series assortment packs toe te voegen in de kleuren die voorkomen in je designpapier en breidt uit naarmate je hier zekerder in wordt.

Zoals je merkt ben ik erg enthousiast over deze techniek. Het is een makkelijke manier om veel restjes op te maken en een leuke basis voor je kaart te vormen. Op het Pinterest pagina van Prulleke heb ik een bord aangemaakt met Technieken en daarin staat een sectie met Serendipity Techniek waarop je allerlei kaarten kunt vinden die met deze techniek zijn gemaakt.

Als jij nu ook een leuke kaart maakt met deze techniek, vergeet dan niet om dat met me te delen. Je kunt je foto doorsturen via Whatsapp of je kunt me linken op verschillende social media. Ik kijk uit naar je creaties.

Tot de volgende keer,

Blijf veilg, blijf thuis, blijf lekker creatief bezig,

Leonie

Onafhankelijjk Stampin’ Up! demonstratrice