Hallo Prulleke,

Vandaag heb ik opnieuw een kleurencombinatie van de ColorThrowdown Challenge site genomen als uitgangspunt voor een kaartje. Deze keer koos ik #CTD633.

Het eerste dat me aansprak was het Scandinavische uiterlijk van dit plaatje. Ik heb zelf jaren bij IKEA gewerkt dus dit is nog altijd een beeld dat me aantrekt als een magneet. De rustige kleuren en natuurlijke materialen spraken me ook aan en daarom wilde ik hier graag iets mee maken.

Comfort & Hope

Naar mijn mening was er geen betere stempelset die de sfeer van de foto zo goed kon weergeven als de Comfort & Hope stempelset. Deze set staat helaas op de Retired lijst dat betekent dat op dit moment op=op geldt voor dit artikel. Hij is op het moment dat ik dit schrijf nog te bestellen en wel voor de afgeprijsde som van € 20, in plaats van de originele € 25,-.

Stampin’ Up! kleuren

De kleurencombinatie van Color Throwdown worden gegeven zonder specifieke kleurnamen van bepaalde merken en daarom heb je ook bepaalde vrijheden voor het invullen van de exacte tinten die je gebruikt. Ik heb gekozen voor Balmy Blue, Smoky Slate en Crumb Cake.

Stempelen

Ik besloot meteen te gaan stempelen op een paneel. Eerst het visgraat patroon en toen het draad. Ik vond het echter niet mooi hoe deze stempels elkaar overlapten en daarom besloot ik het draad nogmaals te stempelen en handmatig uit te knippen. Vervolgens stempelde en knipte ik ook het takje uit. Ik besloot de draadafbeelding verder te bewerken met de spreuk en nog een van de stempels. Om de achtergrond wat verder te vullen gebruikte ik de verschillende stippen patronen.

Samenstellen

Ik mat op hoe groot mijn achtergrond zou zijn en sneed het tot een paneel van 9 x 9 cm. Hiervoor sneed ik van Balmy Blue een mat van 9,4 x 9,4 cm en een basiskaart van Crumb Cake kaartkarton van 20×10 cm met een rillijn op 10 cm. Ik plakte de vierkante lagen plat op elkaar met Multifunctionele Vloeibare Lijm (Tombow) en plakte de uitgeknipte elementen erop met Stampin’ Dimensionals. Als laatste element voegde ik met een GlueDot een strikje toe van linendraad.

Ik vind dat de kaart niet alleen voldoet aan de kleurencombinatie maar dat het ook de sfeer van de foto mooi heeft vertolkt. Ik ben dan ook zeer tevreden met het resultaat dat toch heel anders is dan mijn gewoonlijke stijl.

Mocht je zelf aan de slag willen met de spullen die ik heb gebruikt, dan kun je die via mij bestellen. Je kunt er voor kiezen om je bestelling per mail door te geven aan leonie@prulleke.nl of je kunt shoppen in mijn online winkel. Denk eraan dat je bij bestellingen onder €200,- gebruik kunt maken van de Gastvrouwcode die in de rechterzijbalk staat vermeld.

Morgen ben ik terug met een nieuw bericht.

Tot dan!

Blijf veilig, blijf thuis, blijf lekker creatief bezig

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice