Hallo Prulleke,

Vandaag deel ik opnieuw wat voorbeelden die ik ook heb gedeeld tijdens de Catalogue Launch Party. Deze keer zijn het de Painted Poppies stempels die je in de jaarcatalogus terug vindt op bladzijde 24. Het is een cling set met 9 stempels die al een tijdje in het assortiment zit. Hij is voor het eerst geïntroduceerd in de januari-juni minicatalogus van 2020  maar het is nog altijd een populaire set.

Painted Poppies

Painted Poppies stempelset, foto van Stampin’ Up!© 2021

Zoals je ziet heeft de set een aantal verschillende afbeeldingen van klaprozen. Zo heb je een veld van klaprozen, een aantal grote losse bloemen en bladeren en je hebt ook een prachtige alleenstaande klaproos. Deze bloemen zijn schitterend om in te kleuren met bijvoorbeeld potloden, aquarelpotloden, inkt, stiften of blends. Met zo’n afbeelding heb je meteen een mooie focal point voor je kaart.

Inkleuren

Hier heb ik de bloemen gekleurd met Stampin’ Blends in Calypso Coral en Old Olive waarna ik het paneel heb uitgesneden met de Gestikte Rechthoeken stansen. Ik heb met diezelfde stansen ook een mat uit wat Calypso Coral kaartkarton gesneden en deze op een basiskaart van Soft Sea Foam kaartkarton geplakt waarop ik met Pear Pizzazz inkt het veld van klaprozen had gestempeld. De spreuk ‘a little note…’ komt uit Enjoy The Moment.

Vlekken

Nu zitten er in de stempelset ook een aantal vlekafbeeldingen en daar kun je ook heel leuk de bloemen mee kleuren voor een heel vrij effect. Zo heb ik hier het veld gestempeld met Memento inkt en hieroverheen heb ik met de grote vlek gestempeld in Petal Pink en Soft Sea foam om wat kleur aan te geven. Daarna wilde ik met wat Calypso Coral inkt en de kleine spetterstempel wat meer diepte aanbrengen. Ik heb het paneel op maat gesneden en geplakt op een stuk Petal Pink kaartkarton waar ik in de achtergrond de twee grote klaprozen heb gestempeld met Petal Pink inkt. Om het wat af te maken heb ik aan de boven- en onderkant van mijn paneel een strookje Calypso Coral kaartkarton geplakt.

Spelen met spetters

Natuurlijk kun je de spetters ook gebruiken als achtergrond. Hier heb ik de basiskaart voorzien van spetters aan de linkerkant en onderkant in een verloop van Balmy Blue naar Pear Pizzazz. Ik heb op een apart paneeltje dat ik wederom met de Gestikte Rechthoeken stansen heb uitgesneden, de klaprozen gestempeld en deze gekleurd met de kleine spetterstempel in Calypso Coral en Pear Pizzazz. Daarna heb ik met de grote spetterstempel wat Balmy Blue en Pear Pizzazz langs de twee randen aangebracht en het paneel met Stampin’ Dimensionals opgeplakt. Stampin’ Dimensionals zijn kleine schuimplakkertjes waarmee je wat diepte in je kaart kunt maken. De ‘thank you’ spreuk komt uit Free As A Bird.

Laatste klaproos kaart

Hier heb ik de grote klaproos met Memento Tuxedo Black inkt gestempeld en gekleurd met de aquarel vlek in Calypso Coral inkt voor ik hem met de Gelaagde Cirkelstansen heb uitgesneden. Ik heb een cirkel in 1 maat grote gesneden uit wat Soft Sea Foam kaartkarton om achter de klaproos te bevestigen. Met de Gestikte Rechthoeken heb ik een paneel gesneden en hierop heb ik met Petal Pink inkt de grote vlekken gestempeld en de spreuk ‘thanks’ die uit Simply Succulents komt. Mijn basiskaart is van Balmy Blue kaartkarton waar ik de blaadjes op heb gestempeld met Balmy Blue inkt.

Subtles

Als je deze kaarten zou willen namaken is het wellicht handig om te weten dat de kleuren allemaal uit de Subtles kleuren familie komen. Dat betekent dat je een mix pakket kaartkarton zou kunnen kiezen in plaats van een volledig pak per kleur. Je kunt er trouwens ook voor kiezen om de vellen kaartkarton los per stuk te kopen via mij. Dat zou nog kost effectiever kunnen zijn voor je dus wellicht handig om in gedachten te houden.

Mocht je geïnteresseerd zijn in de producten die ik heb gebruikt om deze kaarten te maken, dan is het wellicht fijn om te weten dat je ze via mij kunt bestellen. Je kunt dat of rechtstreeks via de webshop doen of door een mailtje te sturen naar leonie@prulleke.nl. Ik help je graag verder dus aarzel niet om contact op te nemen met me.

Tot de volgende keer,

Blijf lekker creatief bezig

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice