Hallo Prulleke,

Toen de jaarcatalogus in mei werd gelanceerd hebben mijn team en ik een Online Catalogue Launch Party gehouden om iedereen kennis te laten maken met de producten uit die publicatie. We lieten individuele stempelsets zien maar hadden ook een aantal suite presentaties. Een van de suites die ik presenteerde was de Pansy Petals Suite en die wil ik vandaag nogmaals in de schijnwerpers zetten.

Bloemen

De suite staat redelijk vooraan in de catalogus op pagina 28 en 29. Het is een collectiepakket waar je meteen vrolijk van wordt als je hem ziet omdat hij zo veel prachtige kleuren omvat. Het feit dat je viooltjes in praktisch iedere kleurencombinatie kunt stempelen maakt deze stempelset ook heel bruikbaar. En hoewel ik nog steeds zeg dat ik niet dol ben op bloemstempels of planten heb ik er inmiddels toch een stuk of 10 verschillende actuele stempelsets met flora in de kast staan. Het handige aan bloemenstempels is dat ze heel veelzijdig zijn. Mensen houden van een bloemetje, of je nou een man of een vrouw bent. Bovendien is er een hele bloementaal waarbij verschillende bloemen (soms zelfs verschillende kleuren bloemen) een betekenis hebben. Voor de viooltjes moest ik het even opzoeken want voor mij is dat geen parate kennis. Google leverde dit resultaat op:

“In de iconografie is een viooltje het symbool voor nederigheid. Het driekleurige viooltje is tevens het symbool voor de Vrijdenkerij. Daarnaast heeft het viooltje een symbolische betekenis van liefde tussen twee vrouwen.”

Leuk toch?! Je stuurt een kaartje aan je vriendin om haar te laten weten dat je aan haar denkt en gebruikt een symbool voor de liefde tussen twee vrouwen. Hoe toevallig is dat? Ik hou daar wel van.

Suite

Laten we de verschillende onderdelen van de suite wat beter bekijken, te beginnen met de stempels.

Vrolijke Viooltjes

Zoals je ziet heeft deze stempelset een hele hoop rare vormen en prachtige teksten. Ik vind die mix van die verschillende lettertypen echt heel gaaf. De teksten in de Nederlandse versie van de stempelset zijn vervangen door echt Nederlandse spreuken met 1 echt viooltjes spreukje en verder sentimenten die wat algemener te gebruiken zijn.

Vrolijke Viooltjes stempelset, foto van Stampin’ Up!©2021

Wat betreft de spreuken hoef ik denk ik niks uit te leggen maar ik begrijp dat de afbeeldingen wat verwarrend kunnen zijn, zeker als je nog niet zo bekend bent met stempelen. In de beschrijving bij de stempels op pagina 29 staat dat het een two-step stempelset is met DistINKtive stempels. Dat wil zeggen dat je met iedere afdruk gradaties van inkt aanbrengt op je project. Je ziet duidelijk lichtere en donkerdere plekken. Two-step betekent dat je verschillende stempels met elkaar moet combineren om een hele afbeelding te krijgen.

Overzicht hoe de stempels gecombineerd worden tot bloemen en bladeren

Als je nou bang bent dat je niet genoeg verschillende kleuren inkt hebt om de bloemen te kunnen stempelen dan wil ik je er op attenderen dat je een hoop extra variatie kan krijgen door een donkerdere kleur inkt te kiezen en deze af te stempelen voor een lichter effect. Zo heb ik de volgende kaart gemaakt met alleen Gorgeous Grape en Mint Macaron als mijn inkt kleuren. Ik heb de bloemetjes ook op wat Post-it papier afgedrukt zodat ik er masks van kon knippen. Door van de voorgrond naar de achtergrond te stempelen ontstaat er diepte in deze one-layer kaart.

Viooltjes stansen

Bij de Vrolijke Viooltjes stempelset is ook een Viooltjes stansen set te verkrijgen. Hierin zitten alle stansen die je nodig hebt om de gestempelde onderdelen uit te kunnen stansen. Het leuke aan deze set is echter dat er ook een heel scala aan stansen in zit waarmee je zonder te stempelen een bloem kunt maken. Er zitten extra lijntjes in de stansen van de blaadjes om de nerfjes aan te geven zodat je hier ook een zeer gedetailleerde viool kunt maken. De stempels en stansen zijn individueel verkrijgbaar maar je kunt zo ook samen kopen als Product Pakket met een apart artikelnummer en zo bespaar je 10% op de aankoopprijs.

Designpapier

Een van de leukste onderdelen van iedere suite is het designpapier en de Pansy Petals Suite is geen uitzondering. Het DSP (Designer Series Paper) bestaat uit 12 vellen 30,5 x 30,5 cm dubbelzijdig gedessineerd papier. Hierbij worden er 2 vellen geleverd van 6 verschillende ontwerpen. Deze bevatten drukke kleurrijke prints, rustigere monotone prints en ook prints van viooltjes en bladeren die je met de hand kunt uit knippen of met de Viooltjes stansen kunt uit snijden.

Bumblebee Trinkets

Het laatste onderdeel van de suite zijn de Bumblebee trinkets. Deze schattige sierhommeltjes zijn een perfecte aanvulling bij de bloemen. Je ziet de bijtjes trouwens ook terug in een aantal van de designs op het papier. Helaas heb ik de Sierhommes nog niet om te laten zien op mijn voorbeelden. Maar ik kan wel laten zien hoe je de bijtjes kunt toevoegen aan je kaart door ze uit het designpapier te knippen.

Voor deze kaart heb ik een aantal van de bloemen van de grotere print uitgeknipt en deze op een frame van Soft Sea Foam kaartkarton geplakt. Dit frame heb ik met Dimensionals geplakt op het vel met de kleinere bloemen print. Om wat meer beweging aan de kaart te geven heb ik tussen die laagjes wat Pale Papaya lint geplaatst. De designpapier laag is geplakt op een laag Fresh Freesia kaartkarton dat ik weer op de basiskaart had bevestigd. Mijn laatste toevoeging waren de kleine bijtjes die ik met de hand heb uitgeknipt en met Mini Stampin’ Dimensionals heb bevestigd.

Zo zie je maar hoe leuk het is om de verschillende onderdelen van deze suite met elkaar te combineren. Ik heb nog veel meer kaarten gemaakt met deze producten maar die zal ik een andere keer wel met je delen.

De producten uit de Pansy Petals suite zijn nog tot mei 2022 te bestellen. Mocht je hier inderdaad mee aan de slag willen, weet dan dat je de artikelen via mij kunt bestellen. Deze maand is het nog Sale-a-bration wat betekent dat je voor iedere €60,- die je besteedt, je gratis artikelen uit de sale-a-bration brochure mag uitzoeken. Bovendien doe ik er deze maand nog iets extra’s bovenop.

Bonus

Als je een bestelling plaatst van minimaal € 75,- ontvang je van mij, als bedankje, een Stampin’ Up! papierschaartje t.w.v. € 12,-. Ook doe je automatisch mee aan mijn loterij. Voor iedere € 75,- ontvang je een lot waarmee je meedingt naar de In Your Words stempelset. Hoe meer je besteed, hoe meer kans je maakt.

Bestellingen kun je rechtstreeks plaatsen in de webshop. Denk hierbij aan de gastvrouwcode JAMVHAH4. Als je de bestelling liever rechtstreeks aan me door wilt geven kan dat ook. Stuur dan een mailtje naar Leonie@prulleke.nl en dan help ik je graag persoonlijk verder.

Dat was het weer voor nu. Tot de volgende keer,

Veel knutselplezier,

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice