Hallo Prulleke,

Tijdens onze Online Catalogue Launch Party in mei 2021, hadden de deelnemers de mogelijkheid om een Make & Take pakketje af te nemen. Hierin zaten materialen voor 3 verschillende kleine projecten met nieuwe materialen uit de jaarcatalogus. De Make & Takes hingen weer samen met de verschillende suite presentaties. Zo hebben we na Sirpa’s presentatie een kaart gemaakt met de In The Wild suite en na Ingrid’s kerstpresentatie hebben we allemaal een schattig doosje gemaakt om een kleine traktatie in te doen. Ook mijn Vrolijke Viooltjes presentatie eindigde in een Make & Take en die wil ik vandaag ook hier met je delen.

Inhoud

In het Make & Take pakketje dat hoorde bij mijn presentatie zat een basiskaart. Deze was of van Polished Pink of van Fresh Freesia kaartkarton. Ook zaten er 3 verschillende strookjes designpapier in die allemaal waren gesneden op 2 x 10 cm. Bovendien zaten er een hoop uitgesneden stansjes in van het Shimmer Vellum die samen de grote viool zouden vormen. Wanneer je een Polished Pink basiskaart had, waren je Shimmer Vellum stukjes Fresh Freesia en andersom.

Het Shimmer Vellum wordt namelijk in een pak van 10 vellen van 12″ x 12″ verkocht en in zo’n pak zitten 2 vellen in ieder van de 2021-2023 In Colors. Het heeft een hele mooie glans die een beetje glittert maar het is geen glitter én het geeft niet af! Dat vind ik vooral heel belangrijke. Ik gebruik zelf om die reden namelijk heel weinig glitter want als je er eenmaal mee begint zit alles altijd in de kortste keren helemaal onder en daar kan ik niet zo goed tegen. Met dit Shimmer Vellum is dat dus niet het geval.

Shimmer Vellum, foto van Stampin’ Up! ©2021

Wat trouwens ook heel fijn is aan het Shimmer Vellum is dat je er op kunt stempelen. Normaal moet je om op gewone Vellum te stempelen StaZon inkt gebruiken of heeeeeel lang wachten tot je reguliere inkt droog is. Maar op deze Vellum was stempelen geen enkel probleem.

Assemblage

Nu we alle onderdelen hadden hoefden we eigenlijk alles alleen maar op te plakken. Eerst plakten we de viool in elkaar. Tijdens mijn presentatie had ik al voorgedaan hoe dat moest dus dat verliep probleemloos. De strookjes papier kon iedereen vervolgens opplakken zoals zij dat zelf het mooiste vonden.

Iedereen was vrij om te bepalen welke oriëntatie de kaart kreeg, welke kant van de strookjes ze zichtbaar wilden hebben en in welke volgorde of compositie ze de strookjes wilden opplakken. Dat kon bijvoorbeeld met tussenruimtes, zonder tussenruimtes of zelfs overlappend. Ze konden recht onder elkaar of juist versprongen en ook was het mogelijk om de uiteinde recht te houden, schuin te maken of bijvoorbeeld een vlaggeneind te geven. Natuurlijk was er ook nog de vraag of de strookjes links of rechts opgeplakt zouden worden of boven of onder. Eigenlijk kon je met de materialen dus alle kanten uit en dat maakte het ook zo leuk om ieders uiteindelijke kaart te zien. Als de strookjes opgeplakt waren hoefden we de kaarten alleen af te maken door het viooltje er op te plakken.

Omdat ik een kaart als voorbeeld had en een kaartje mee maakten tijdens de Make & Take heb ik nu twee verschillende kaarten om te laten zien. Deze eerste heeft een portret oriëntatie en heeft rechte stroken die richting de onderkant van kaart enigszins overlappend zijn opgeplakt.

Mijn tweede kaart is een landschapskaart. Hier heb ik de strookjes wederom richting de onderkant van de kaart geplaatst. Deze keer zijn ze echter wat meer versprongen opgeplakt en hebben een schuin uiteinde gekregen. Ook zie je dat ik hier de ander kleurencombinatie had.

Omdat er zo veel mogelijkheden waren was het heel leuk om iedereen’s kaart te zien voor de camera’s. Er is zo veel creativiteit in zo’n groep en ik geniet er van om te zien dat mensen een eigen draai geven aan een project ook al hebben ze dezelfde materialen om te beginnen.

Ik hoop dat je het leuk vond om te herbeleven als je er bij was tijdens de Online Catalogue Launch Party. Kon je er toen niet bij zijn, dan hoop ik dat je toch hebt genoten van de ideeën die ik hier vandaag opnieuw heb gedeeld.

Mocht je zelf iets nodig hebben van de producten van Stampin’ Up! dan help ik je daar graag bij verder. Mail me gerust op leonie@prulleke.nl.

Tot de volgende keer,

Veel knutselplezier!

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice