Hallo Prulleke,

In april vieren we een van de gezelligste feesten van het jaar: Koningsdag. In het oranje gekleed viert jong en oud samen de verjaardag van onze koning. Of je nu probeert om op een vrijmarkt van je tweedehandsspullen af te komen of je doet gezellig mee aan wat oer-Hollandse spelletjes, als het weer een beetje mee zit, zit de sfeer er snel goed in. Om alvast een beetje in de stemming te komen, leek het me leuk om een oranje verjaardagskaart te maken.

Sweet Citrus

Het is natuurlijk heel voor de hand liggend om sinaasappeltjes te gaan gebruiken op mijn oranje verjaardagskaart, maar dat maakt het niet minder leuk. Ik heb al meerdere keren verklapt hoe dol ik ben op deze bundle dus ieder excuus om hem te gebruiken is wat mij betreft een goede. De stempels zijn te gebruiken om diverse (voornamelijk) citrusvruchten mee te stempelen en de spreukjes zijn geschikt voor meerdere gelegenheden. Hetgeen dat deze bundle echt speciaal maakt, zijn de bijpassende stansen en embossingfolder. Hiermee kun je niet alleen de afbeeldingen perfect uitsnijden. Je kunt ze ook een diep reliëf geven. Een prachtig detail voor mijn oranje kaart.

Oranje verjaardagskaart

Voor deze kaart wilde ik graag zelf mijn achtergrond maken. Hiervoor heb ik een stuk aquarelpapier gepakt en 3 kleuren oranje inkt. Ik heb veel water gebruikt om een watercolor wash over mijn aquarelpapier aan te brengen. Deze heb ik vervolgens met een heat tool gedroogd en er nog een aantal lagen overheen aangebracht. Hierdoor kon ik een interessante achtergrond opbouwen. Ik heb er zelfs met inkt overheen gespetterd. Iets dat ik zelden doe!

Ik zorgde dat ik als contrast voor al mijn oranje ook wat Pear Pizzazz accenten had. Deze herken je in de basiskaart, de blaadjes en de spreuk op mijn kaart. Door juist een contrasterende kleur te gebruiken, springt het oranje nog meer van de kaart.

Zoals ik al zei heb ik de Hybride Embossingfolder gebruikt om mijn gestempelde sinaasappels uit te snijden en moet je zien wat een prachtig reliëf je dan krijgt!

Namaken

Wil jij deze kaart namaken? Dat mag natuurlijk. Om het je makkelijk te maken heb ik twee hulpopties voor je. Ten eerste heb ik een PDF voor je gemaakt waarin ik stap voor stap uitleg hoe ik deze kaart heb gemaakt. Optie twee is natuurlijk het bekijken van het bijbehorende YouTube filmpje.

Voor jouw gemak heb ik ook een boodschappenlijst aangemaakt met daarin alle materialen die ik gebruikt heb. Vergeet als je online gaat shoppen niet om gebruik te maken van de Gastvrouwcode wanneer je bestelling onder de € 200,- blijft. De actuele gastvrouwcode vind je in de zijbalk van deze site (of scroll naar beneden als je op een devise leest).

Oranjemarkt

Heb je nou nog geen plannen voor Koningsdag? Dan heb ik een tip voor je. Ik ben namelijk zelf te zien op de Koningsdagmarkt in Nuenen (bij Eindhoven). Daar zal ik een aantal zelfgemaakte kaarten en tweedehands artikelen proberen te verkopen waaronder ook tweedehands Stampin’ Up! producten. Vergeet niet om even hoi te komen zeggen als je toch in de buurt bent.

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je me appen, mailen of een comment voor me achter laten onder dit bericht.

Veel knutselplezier,

Liefs,

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice