Hallo Prulleke,

Links en rechts heb ik opgevangen dat mensen heel benieuwd waren naar hoe de Online Catalogue Launch Party is geweest. Daarom wil ik hier toch nog even een verslagje van maken.

Opbouw

Al weken van te voren heb ik gevraagd aan mijn teamgenoten of zij eventueel geïnteresseerd waren om samen een launch evenement met mij te geven. Wanneer je instapt ben je welliswaar een onafhankelijke Stampin’ Up! demonstratrice maar dat betekent niet dat je alles alleen moet doen. Onderdeel zijn van Team Prulleke betekent ook niet dat je mee MOET doen. Jij kiest zelf of jij ergens wel of niet aan wilt deelnemen en hoe jij dat verder invult. In dit geval kreeg ik bericht van Sirpa en Ingrid dat zij graag mee wilden doen en van Monique die zij dat ze wel mee wilde helpen maar liever achter de schermen. Dat kan uiteraard ook. Er is altijd genoeg dat we moeten maken en organiseren dus ook achter de schermen handjes zijn heel geliefd. We zetten een e-mail op die we onderling verstuurde met opmerkingen en stelde een outline op van hoe de dag er uit moest komen te zien. Daarna was het vooral heel veel voorbeelden maken.

Dagindeling

Toen de starttimer op 00:00:00 stond begon ik de dag met een welkomstwoord. Ik vertelde hoe de dagplanning er ongeveer uit zou zien en ging verder met het eerste deel van de Catalogus Tour. Hierin bladerden we door de nieuwe jaarcatalogus en wees ik belangrijke informatie aan. Ik legde uit over de verschillende icoontjes, soorten producten en vervolgens gingen we de verschillende artikelen langs. Hierbij bleef het niet alleen bij het aanwijzen van de voorbeelden in de catalogus. Samen met de andere Prullekes hadden we voor ongeveer 1/4 van de stempelset die in de catalogus staan wel een setje voorbeelden. Ongeveer halverwege de catalogus was het dan ook tijd om mijn tour te onderbreken voor een echte Product Presentatie.

Beauty of Friendship voorbeeld gemaakt door Ingrid Nellen

In The Wild – Sirpa van der Heijden

Sirpa in actie tijdens haar presentatie

De eerste product presentatie werd gehouden door Sirpa van der Heijden. Zij vertelde over de verschillende onderdelen van de In The Wild suite en liet een aantal schitterende projecten zien die ze had gemaakt met de spullen uit het collectiepakket. Sirpa had naast de kaarten ook een boekenlegger gemaakt. Ze deelde ook wat handige tips, onder andere over hoe je de tijgers en panters in het spiegelbeeld uit het designpapier kunt stansen. Sirpa sloot haar presentatie af met een make & take project. Het leuke was dat iedereen zelf kon bepalen hoe we de verschillende onderdelen precies plaatsten wat leiden toe een hele leuke screenshot met alle verschillende kaartjes.

Make & Take verzorgd door Sirpa van der Heijden

Pale Papaya

Na de pauze gingen we verder met een spelletje. We moesten allemaal in de chat de woorden Pale Papaya herhaaldelijk typen net zo lang tot Ingrid Prulleke typte. Degene die daarna als eerste Polished Pink typte won een Pale Papaya pakket. De winnares bleek Wendy Hamelink te zijn. Het was even moeilijk om te tellen want er waren 2 Wendy’s die aan het meespelen waren, maar na een hertelling bleek ze de terechte winnaar. Hierna ging ik verder met mijn product presentatie over de Bloom Where You’re Planted suite.

Bloom Where You’re Planted – Leonie François

Dit is een van mijn absoluut favoriete suites uit de jaarcatalogus. Ik kon eindelijk onbegrensd mijn enthousiasme delen door uitgebreid de verschillende onderdelen te laten zien en daarne wat voorbeelden te delen met deze suite. Uiteraard kon ik ook mooi gebruik maken van de gelegenheid om het Bloom Where You’re Planted Prulleke Product Pakket nog eens onder de aandacht te brengen. De deadline voor deze kit is inmiddels verstreken maar je hebt nog tot 27 juni om je op te geven voor het Hand-Penned Prulleke Product Pakket. Als je daar meer over wilt lezen, kun je hier een kijkje nemen.

Bloom Where You’re Planted / Plantenpost Product Presentatie

Kerst Presentatie – Ingrid Nellen

Na mijn product presentatie die werd gevolgd door een interessante Check-In, gaf ik het woord aan Ingrid Nellen. Zij had een themapresentatie gemaakt om alvast in Kerststemming te komen. Ze legde uit waarom zij zich vooral bezich houdt met kerstkaartjes en liet met diverse stempelsets zien hoe je een kaart steeds verder kon uitbreiden door verschillende technieken toe te passen of materialen toe te voegen. Tegen het einde van haar presentatie richtte ze zich op de nieuwe Tidings Of Christmas suite. Ze liet ook hier duidelijk zien hoe de verschillende onderdelen te combineren waren en gaf daarbij goede tips om de suite mee aan te vullen. Ook Ingrid sloot haar presentatie af met een leuke Make & Take. Deze keer was het echter geen kaartje maar juist een leuk klein kadodoosje.

Make & Take verzorgd door Ingrid Nellen

Catalogus tour deel 2

De Make & Take was de afsluiter van het tweede deel van onze dag. Na een korte koffiepauze gingen we om 14.45u verder met een spelletje. Deze keer waren het een serie raadsels om op te lossen. Het was leuk om te zien dat sommige deelnemers meteen enthousiast gingen schrijven als ze een van de antwoorden wisten. Helaas heeft niemand de antwoorden ook daadwerkelijk aan me opgestuurd. Als je de raadsels en antwoorden terug wilt zien kan dat hier.

Sweet Symmetry voorbeeld gemaakt door Monique Berben

Na de raadsels ging ik verder met het tweede en tevens laatste deel van de catalogus tour. Opnieuw werden de pagina’s uit de catalogus toegelicht en deelde ik nog veel meer inspiratie in de vorm van verschillende projecten. Veel van de voorbeelden die ik toen heb gedeeld zullen de komende weken nog een keer voorbijkomen op deze website. Kom dus regelmatig terug om een kijkje te nemen wat er nu weer te zien is.

Party Puffin voorbeeld gemaakt door Monique Berben

Pansy Patch – Leonie François

De laatste presentatie van de dag was een Product Presentatie van de Pansy Patch suite verzorgd door mij. Opnieuw kwamen alle onderdelen aan bod en deelde ik veel informatie over de mogelijkheden die dit productpakket te bieden heeft. Ook demonstreerde ik hoe je de Stamperatus kunt gebruiken om snel meerdere afbeeldingen te stempelen die uit verschillende lagen bestaan. Ideaal dus voor de Vrolijke Viooltjes set omdat 1 bloem uit meerdere lagen bestaat. Ik sloot mijn presentatie ook af met een Make & Take. Voor dit kaartjes bouwde we van de uitgestanste laagjes een mooi viooltje op dat we met 3 strookjes designpapier omtoverde in een fleurig kaartje.

Make & Take verzorgd door mij

Afsluiten

Daarmee waren we aan het einde gekomen van de dag. In de presentaties hebben we bij elkaar zo’n 150 verschillende projecten gedeeld die zorgen voor heel veel inspiratie. We hebben kunnen laten zien hoe je verschillende technieken kunt toepassen en allerlei prachtige combinaties kunt maken. We hebben zowel voor beginners als gevorderden inspiratie gedeeld om iedereen op weg te helpen. Hopelijk hebben we er voor kunnen zorgen dat ogen geopend zijn voor mogelijkheden die mensen eerst misschien niet zagen. Onze grootste wens is natuurlijk dat iedereen zich nu geroepen voelt om lekker creatief aan de slag te gaan en de mensen in hun leven gaan verblijden met prachtige creaties die hun connecties versterken.

En dat is eigenlijk ook mijn wens bij ieder bericht dat ik plaats op deze website. Blijf lekker creatief bezig.

Tot de volgende keer,

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice