Hallo Prulleke,

Op mijn YouTube kanaal (Prulleke Creaties) ben ik een tijdje geleden een filmserie begonnen waarin ik verschillende stempeltechnieken laat zien. In de bijbehorende blogpost laat ik dan zien hoe de uiteindelijke kaarten er uit zien die ik maakte met de techniekvoorbeelden. Dit is de blogpost die hoort bij het filmpje waarin ik verschillende two tone technieken laat zien. Als je het filmpje nog niet hebt bekeken, dan kun je hem hier bekijken.

Smile

Two Tone stempel technieken zijn manieren om twee verschillende kleuren inkt te gebruiken op 1 stempel. De eerste techniek die ik liet zien heet Rock & Roll. Je brengt eerst de lichte kleur inkt aan op je stempel en rolt de randen hem voor je hem afdrukt in een donkerdere inkt. Met het banaantje uit de video maakte ik deze kaart:

Ik stempelde de grote cirkel uit de Swirly Frames stempelset met Granny Apple Green op Whisper White kaartkarton en sneed deze uit met de Gestrikte Vormen stansen. Ik stempelde een vrolijk gezichtje in Soft Suede op de banaan en plakte deze met mini stampin’ dimensionals op de cirkel. Ik besloot het woordje Smile als spreuk te gebruiken en stempelde deze ook in Soft Suede inkt. De cirkel plakte ik met dimensionals op de kaart en met wat multifunctionele vloeibare lijm (Tombow) plakte ik een aantal Flowers For Every Season Gems op.

I couldn’t ask for a sweeter friend

In de volgende kaart combineer ik twee van mijn techniekvoorbeelden. De banaan maakte ik door inkt met een vingersponsje aan te brengen om zo een zachtere overgang tussen de kleuren te maken dan wat je krijgt met de rock & roll techniek.

Hier gebruikte ik dezelfde techniek ook om verschillende kleuren in de ananas te krijgen. Zo zit er Crushed Curry en Crumb Cake in het onderste deel en Pear Pizzazz en Old Olive in de bladeren. De sinaasappel (Pumkin Pie en Terracotta Tile) en de kiwi (Old Olive en Pear Pizzazz) zijn ieders met basic stamping gestempeld. Ik heb alle vormen met de hand uitgeknipt om ze een plaatsje te kunnen geven op mijn achtergrond. Deze maakte ik met een afdruk van de Buffalo Check achtergrondstempel in Poppy Parade inkt op Whisper White kaartkarton. De spreuk stempelde ik tegen het einde van het filmpje. Ik liet zien dat je met masking bepaalde woorden een andere kleur kon geven. De spreuk stansde ik uit met de Gestikte Rechthoeken en plakte deze op de Buffalo Check achtergrond voor ik het fruit er omheen plaatste en bevestigde met Tombow en dimensionals.

Wishing you a slice of happiness I

Deze eerste Slice of Happiness kaart is gemaakt met de techniek waarbij ik de inkt weghaalde met een tissue voor ik hem stempelde. Daarna bracht ik inkt aan in een tweede kleur en haalde deze wederom gedeeltelijk weg voor ik hem stempelde. De spreuk maakte ik door heel selectief te stempelen met mijn inktkussens.

Om een kaart te maken van de twee verschillende techniekpanelen, stempelde ik de ananas op dezelfde manier als de banaan. Ik haalde eerst een deel van de Crushed Curry inkt weg voor ik de onderkant stempelde. Vervolgens deed ik hetzelfde maar dan met Crumb Cake inkt. De bovenkant van de ananas is gemaakt met Pear Pizzazz en Old Olive op dezelfde manier. Deze keer hebben de sinaasappel en limoen ook verschillende tinten in het fruit. Te weten Pumpkin Pie en Terracotta Tile in de sinaasappelschil en Pumpin Pie en Mango Melody in het vruchtvlees. De limoen heeft Pear Pizzazz en Granny Apple Green als schil en Granny Apple Green met Daffodil Delight in het vruchtvlees. Het geeft een hele zachte nuance in het fruit en ik vind dit erg mooi. De spreuk heb ik op maat gemaakt en geponsd met de Lovely Labels Pick A Punch. Ik maakte er een mat achter van Daffodil Delight kaartkarton. Verschillende elementen zijn plat, met 1 laag dimensionals of met 2 lagen dimensionals opgeplakt.

Wishing you a slice of happiness II

Voor deze kaart heb ik het paneel met de gemaskerde compositie op maat gemaakt en op een Granny Apple Green mat geplakt. Deze heb ik op een kaart van extra stevig Whisper White kaartkarton geplakt. De spreuk die ik met de Stampin’ Write Markers maakte, sneed ik op maat en gaf ik een vlaggeneinde. Ook de Daffodil Delight mat onder de spreuk kreeg een vlaggeneinde voor deze op de kaart werd bevestigd.

En zo heb ik van 7 verschillende techniekpaneeltjes 4 hele leuke, vrolijke, zomerse kaarten gemaakt. Welke is jouw favoriet?

Als jij nu deze kaartjes wilt namaken en je wilt daarvoor wat spullen aanschaffen dan is het misschien handig om te weten dat je ze rechtstreeks bij mij kunt bestellen. Ik verzorg je bestelling graag voor je. Je kunt hem doorgeven via de mail aan leonie@prulleke.nl en dan help ik je graag verder. Mocht je nog andere vragen of opmerkingen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met me.

Ik hoop dat je de technieken zelf ook een keer probeert en hoop je een volgende keer weer terug te zien op mijn blog.

Tot de volgende keer,

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice