Hallo Prulleke,

Wist je dat ik iedere woensdagavond om 20:00u te zien ben tijdens een Facebook Live uitzending? Je vindt me op mijn Prulleke-pagina en het is voor iedereen toegankelijk. Voor de live uitzendingen heb ik iedere week een ander thema en deze herhalen iedere maand.

Thema’s

  1. De eerste woensdag van de maand laat ik een Mystery Project zien. Hiervoor deel ik de 5 dagen voorafgaande aan de uitzending dagelijks een aanwijzing van de benodigde materialen. Op de woensdag maken we samen het project met die materialen.
  2. Op de tweede woensdag deel ik een Poll Project. Hierbij laat ik gedurende de uitzending een aantal meerkeuze vragen zien die bepalen hoe mijn uiteindelijke project er uit komt te zien. Jij hebt dan dus directe invloed op wat ik moet maken.
  3. De derde woensdag staat de live uitzending in het teken van een kit. Dat kan een kit zijn van Stampin’ Up! maar het kan ook iets zijn dat ik maak met mijn Pulleke Productpakket. Over die pakketten kun je meer nalezen in dit bericht.
  4. De vierde week deel ik een Tic-Tac-Toe uitdaging. Hierbij deel ik vooraf een boter-kaas-en-eierenbord dat gevuld is met verschillende aanwijzingen. Je kiest een winnende lijn en maakt met de corresponderende prompts een project. Het lukt me meestal om een aantal verschillende kaarten te maken tijdens een dergelijke uitzending.
  5. Als er nog een vijfde woensdag is dan gebruik ik deze meestal om een kaart te maken met een tegenstellingen thema. Dus met dezelfde producten een kaart te maken voor een geboorte en voor een condoleance of een hele kleurrijke kaart en een ingetogen kaart. Het is best leuk om jezelf op die manier uit te dagen. Het kan ook voorkomen dat ik deze week gebruik om nog een extra kit onder de aandacht te brengen.

Zoals je ziet is het een zeer afwisselend schema met een flinke lading aan inspiratie. Je bent altijd welkom om mee te doen of, als je dat prettiger vindt, alleen om te kijken. Dat kan zowel live om 20:00 u of in de replay. Vaak doe ik ook mijn best om alle creaties nog een keer te delen op mijn blog en dat zal ik nu dus ook doen.

Mystery Project 5 mei 2021

Afgelopen woensdag stond de uitzending in het thema van een Mystery Project. Daarvoor deelde ik de volgende hints:

  1. Neem een stuk gekleurd kaartkarton van 29,8 x 10,5 cm (half vel A4 in de lengte doorgesneden)
  2. Neem een tweede kleur kaartkarton van 25 x 8,5 cm
  3. Neem een stukje neutraal kaartkarton (wit of vanille) of Designer Series Paper van 11,5 x 7,5 cm
  4. Neem 2 stukjes neutraal kaartkarton (wit of vanille) van 5 x 7,5 cm
  5. Kies een leuke stempelset om de kaart mee te versieren en wat mooie kleuren inkt

Een tijdje voor de echte uitzending heb ik voor het eerst een sneak peek gegeven. Ik werd er op geattendeerd dat mensen het soms moeilijk vinden om zonder te weten hoe het project er uit komt te zien, al keuzes te moeten maken over wat te gebruiken. Ik snap dat helemaal. Het is ook spannend. Dat is ook wat het zo leuk maakt. Maar om iedereen tegemoet te komen heb ik dus een heel kort Live-je gedaan om te laten zien dat we een dubbele Z-vouw kaart gingen maken.

Gelukkig is de kaart heel makkelijk om te maken. Je neemt je kaartkarton en vouwt het dubbel. Daarna vouw je een van de kanten weer de andere kant op dubbel naar de vouwlijn. Zo ontstaat de Z-vorm. Je doet hetzelfde bij de kleiner strook kaartkarton. Nu kun je de stukken in elkaar lijmen maar het is verstandig om eerst alles te versieren. Versieren ging eenvoudig met wat Designpapier op de voorkant en neutraal kaartkarton aan de binnenkant om op te schrijven.

Omdat de kaart zo makkelijk te maken was, heb ik er in de Live uitzending 2 gemaakt. De ene was versierd met het prachtige Pansy Petals papier en de andere was een zwart/wit kaart met het Pattern Party designpapier. Het leuke aan dat papier is dat je het helemaal gratis kunt kiezen van je Stampin’ Rewards. Het pak is 4x zo groot als een normaal papier pak van Stampin’ Up! en heeft aan de ene kant hele kleurrijke dessins en aan de andere kant alleen patronen in zwart/wit. Wat mij betreft is het echt een aanrader dus als je meer wilt leren over Stampin’ Rewards dan kun je dat hier nalezen of je stuurt me een mailtje met je vragen en dan help ik je graag verder.

In totaal kon ik 4 dubbele Z-vouw kaarten delen. Ik snap best dat Masjenka Westra zei dat het een van haar favoriete modelletjes is om te maken! Wil jij zien hoe deze kaartjes gemaakt zijn? Dan kun je de replay van de live uitzending terugkijken. Wil je direct aan de slag maar heb je nog geen materialen? Dan wil ik je ook graag helpen. Je kunt je bestelling doorgeven via een mailtje aan leonie@prulleke.nl of je kunt shoppen op mijn webshop.

Tot de volgende keer,

Blijf veilig, blijf thuis, blijf lekker creatief bezig,

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice