Hallo Prulleke,

Op woensdag heb ik een Facebook Live uitzending in het thema Mystery Project gehouden. De dagen die daaraan vooraf gingen deelde ik steeds een nieuwe aanwijzing van de benodigde artikelen als men met me wilde mee knutselen. Om 20:00u begonnen we.

Benodigdheden

Nadat ik iedereen begroet had, heb ik eerst alle aanwijzingen nog eens doorgenomen:

  • Designpapier
  • 2 vellen gekleurd kaartkarton en 1 vel neutraal kaartkarton
  • papiersnijmachine
  • stempels
  • favoriete kleurmedium

Aanwijzingen

Om het iets langer mysterieus te houden begonnen we met het versieren van de voorkant van de kaart. We sneden een paneel van 7,5 x 11,9 cm uit het neutrale kaartkarton en hierop stempelde we onze afbeelding(en) en spreuk. Met ons favoriete kleurmedium konden we nu de gestempelde afbeeldingen inkleuren. Ik koos voor de Stampin’ Blends Markers. Deze zijn eenvoudig in gebruik en geven altijd een mooi resultaat. De kleuren vloeien mooi in elkaar over en daardoor ziet het er altijd professioneel uit.

Om het paneel mooi te laten afsteken sneden we 2 matten van een van de vellen gekleurd kaartkarton van 8 x 12,4 cm. Op een van de twee panelen plakten we de gestempelde afbeelding met Multifunctionele Vloeibare Lijm (Tombow). Daarna was het tijd om aan de kaart basis te werken.

De andere kleur kaartkarton gingen we gebruiken om een basiskaart van te snijden. We sneden een paneel van 21 x 14,9 cm. Deze rilden we op 10,5 cm. Tot dan toe was dat identiek aan hoe ik anders ook mijn kaartbasis maak. Nu gingen we echter 3,5 cm van een kant afsnijden en daarna nog een strook van 2 cm. Die laatste strook hadden we niet meer nodig en legden we aan de kant.

We sneden van het Designpapier een strook van 4,75 x 14,4 cm en een van 3,25 x 14,4 cm. Ook sneden we een paneel van het neutrale kaartkarton van 10 x 14,4 cm voor aan de binnenkant van de kaart.

Het Designpapier bevestigden we aan de basiskaart met een rand van 0,25 cm aan de boven- en onderkant en aan de kant bij de rillijn. Het andere stuk Designpapier was voor de strook kaartkarton van 3,5 cm. Hier hielden we een rand van 0,25 cm vrij aan de boven- en onderkant en aan de rechterkant. We vouwden de kaart over de rillijn en plaatste het extra stukje kaartkarton aan de rechterkant zodat deze uitlijnde met de achterkant van de kaart. Nu plakten we het bestempelde paneel op de voorkant van de kaart waarbij 2 cm vrij bleef.

Het tweede gekleurde kaartkarton plakten we aan de binnenkant tegen de de voorkant van de kaart. Dit verstevigt niet alleen het strookje van 3,5 cm tussen 2 stukken kaartkarton, het zorgt er ook voor dat de binnenkant netjes is afgewerkt. Tot slot hoefden we alleen nog het neutrale stuk kaartkarton aan de binnenkant van de kaart te bevestigen zodat hierop geschreven kon worden.

Een leuk kaartje dat anders is dan anders en toch niet ingewikkeld is om te maken. De dames die meekeken lieten weten dat ze het een mooi modelletje vonden. Ik liet ter afsluiting nog 3 andere varianten zien van dezelfde kaart en toen stelde ik de vraag over de mystery-stempel. Hierover kon je gisteren al een uitgebreid verslag lezen. Mocht je dat echter gemist hebben, dan kun je gewoon verder naar beneden scrollen voor het hele verhaal.

Ik hoop dat je dit een leuk kaartje vond en dat je hem zelf ook eens gaat maken. Je kunt de uitzending waarin ik deze kaart maakte terug zien op de Prulleke Facebook pagina. Volgende week ben ik er weer voor een nieuwe Facebook Live uitzending om 20:00u. Dan heb ik een Poll Project voor je. Dat wil zeggen dat ik tijdens de uitzending meerkeuzevragen zal stellen waarmee mijn publiek bepaald hoe mijn kaartje vorm zal krijgen. Ik ben wel benieuwd hoe dat er uit zal komen te zien.

Hopelijk tot dan en anders tot de volgende keer op mijn blog!

Blijf veilig, blijf thuis, blijf lekker creatief bezig,

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice