Hallo Prulleke,

Juli is de designpapier maand aan het worden. Na de Pick Six Wonder van eergisteren heb ik vandaag nog een manier waarop je met jouw favoriete DSP kunt pronken. Het lijkt misschien een beetje moeilijk in het begin om te gaan snijden in je prachtige vellen maar je zult merken dat het na die eerste initiële snee steeds makkelijker wordt.

Om het minder intimiderend te maken om te beginnen, heeft Kylie Bertucci de #LoveItChopIt methode bedacht. Vandaag wil ik je laten zien hoe je met deze eenvoudige snijprincipes in een handomdraai niet alleen veel panelen hebt om mee te werken maar ook ontelbaar creatieve combinaties kunt bedenken.

Starten

Het begint allemaal met het eerste vel designpapier en wat basis afmetingen. Een standaard A5 kaart is zo groot als een half A4’tje dat doormidden wordt gevouwen. De voorkant van je kaart is dan 14,9 x 10,5 cm. Een standaard vel designpapier van Stampin’ Up! is 12″ x 12″ of wel 30,5 x 30,5 cm. Wanneer je dus kiest om een halve cm rand vrij te houden van je basiskaart, moet je je designpapier panelen snijden op 10 x 14,4 cm. Kies de richting van je kaart en bepaal daarmee de richting van je design. Snijd nu 3 stroken van 10 cm. Je zult een strookje van 0,5 cm overhouden. Dit is leuk om een sierrandje aan de binnenkant van je kaart mee te maken, dus niet weggooien. Van ieder van de 3 stroken snijd je vervolgens 2 keer op 14,4 cm. Ook nu houd je steeds een klein sierstrookje over. In totaal heb je zo 6 panelen per vel designpapier.

En dan…

Nu je je panelen hebt kun je pas echt van start. Je kunt natuurlijk je paneel zo op je basiskaart plakken en versieren met een etiket met een spreuk erop. Uiteraard kun je ook verder gaan door eerst een lint om je paneel te strikken of verder te versieren met embellishments of uitgestanste figuurtjes.

Maar het wordt pas echt leuk als je de panelen gaat versnijden en patronen gaat mixen. Laten we eenvoudig beginnen. We kunnen het paneel namelijk horizontaal of verticaal doorsnijden en een van de velletjes omdraaien zodat beide patronen zichtbaar zijn.

Of je kunt de panelen zowel horizontaal als verticaal doorsnijden voor een andere look.

Natuurlijk kun je ook je paneel diagonaal doorsnijden. Je zou dan ook kunnen kiezen om de diagonale panelen ieder op een eigen kaart te bevestigen. Of dit ook weer op de 2 verschillende manieren te doen om zo je paneel weer in elkaar te puzzelen.

Vervolgens kunnen we denken aan de gulden regel en de panelen in drieën delen. Of in zes of negen stukken.

Door meer paneeltjes te maken kun je ook wat tussenruimtes gebruiken tussen de paneeltjes voor meer variatie.

De vormen die je snijdt kun je ook op andere manieren combineren zoals bij een one sheet wonder wordt gedaan. Je hoeft natuurlijk ook niet je hele paneel weer in elkaar te puzzelen. Het is ook leuk om juist alleen een strook of klustertje papiertjes te gebruiken.

Benodigdheden

Nu je die eerste panelen hebt gesneden zie je ineens wat er allemaal mogelijk is met je prachtige papier en zie je hoe veel verschillende kaarten je kunt maken met 1 pak designpapier. Denk er dus aan wanneer je je designpapier besteld dat je ook even telt of je genoeg lijm en kaartkarton in huis hebt. In de beschrijving van het designpapier zie je precies staan welke kleuren in het papier zijn gebruikt. Als je die kleuren ook voor je kaartkarton aanhoudt, matcht het altijd.

Actie

Denk er aan dat er deze maand een actie is op geselecteerde designpapierpakketten. Deze kun je tot 2 augustus kopen met 15% korting. Wil je hier meer over weten? Klik dan hier zodat je naar het blogbericht gaat dat ik over deze promotie hebt geschreven.

Mocht je nog ideeën nodig hebben dan kun je een search doen met #loveitchopit. Er is zo veel inspiratie te vinden met deze manier van werken.

Veel knutselplezier,

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice