Hallo Prulleke,

Vandaag laat ik weer een Step-It-Up zien op mijn YouTube kanaal. Ik ben dol op dit soort projecten omdat ze laten zien hoe makkelijk het is om een tandje bij te zetten. Ook is het een prima demonstratie om aan te geven dat die hele ingewikkelde kaarten in de catalogus eigenlijk niet zo moeilijk zijn om na te maken.

Lieve Bloemen

De stempelset die ik voor vandaag heb gekozen was de Lieve Bloemen set. Deze kun je niet kopen. Je kunt hem alleen krijgen wanneer je deze kiest als je gratis beloning. Tijdens Sale-a-bration kun je namelijk gratis artikelen kiezen bij een kwalificerende bestelling. En dat is al vanaf €60,-. Sommige artikelen zijn echter gratis bij besteding vanaf € 120,-. Deze dubbeldikke stempelset is zo’n artikel.

De reden dat ik zo dol ben op deze stempelset is omdat er zo ontzettend veel mee mogelijk is. De spreuken zijn geweldig: zowel de teksten als de lettertypen. Maar de bloem is toch echt de hoofdreden. Je kunt hem op allerlei verschillende manieren kleuren met verschillende materialen waaronder ook met de stempels uit deze set. Deze bloemen zijn echter ook prachtig in een gekleurde inkt. Daarom begon ik op die manier mijn eerste kaartje.

Beginnerskaart

In de wereld van kaarten maken onderscheiden we voor het gemak 3 verschillende niveaus knutselaars. De beginners zijn nieuw en hebben nog niet zo veel materialen. Hun kaarten zijn eenvoudig met een hoog slagingsgehalte en bevatten geen ingewikkelde technieken of specialistische materialen. Als je snel een kaartje nodig hebt zijn dit de kaarten die je in een handomdraai kunt maken.

Dit kaartje voldoet ook aan deze richtlijnen. Ik heb 1 kleur inkt gebruikt en een klein stukje gekleurd kaartkarton. Het is alles dat je nodig hebt voor een leuke kaart. Stempels, inkt en papier.

Half-gevorderde kaart

De half-gevorderde knutselaar heeft al wat ervaring opgedaan en begint zich langzaamaan wat meer te verdiepen in de verschillende producten. Daarom voegde ik nu ook wat extra kleuren inkt, dessinpapier en wat embellishments (versieringen) toe.

Je ziet wel dat het niet zo’n hele grote stap is om van de beginnerskaart naar een half-gevorderde kaart te gaan.

Gevorderde kaart

Wanneer je in de fase bent waarin je alle kunt en wilt combineren, noemen we dat de gevorderde kaart. Dat wil echter niet zeggen dat wanneer je de voorkeur geeft aan een Clean And Simple kaartje, je geen gevorderde knutselaar bent. Het is vaak ook de kunst van het weglaten dat moeilijk is. Zeker wanneer er zo veel mooie producten zijn om te combineren. Een gevorderde knutselaar deinst echter niet terug van technieken en heeft vaak de materialen om deze uit te voeren.

Mijn gevorderde kaart heeft veel extra structuur. Deels door het gebruik van de Painted Texture embossing folder maar ook door het gebruik van de 3D knip en plak techniek waardoor de bloemen meer diepte krijgen. Voor deze kaart heb ik ook een extra product toegevoegd in de vorm van wat Pumpkin Pie Baker’s Twine. Extra laagjes, structuur en textuur bieden snel veel interesse aan een simpele kaart. Toch zie je ook hier dat de stap van half-gevorderd naar gevorderd niet heel groot is. Het uitknippen van de bloemen is geen moeilijke techniek. Net als het maken van een strikje. Je kunt dus eenvoudig een tandje bijzetten voor een interessantere look.

Namaken

Wil jij een van deze kaarten nu namaken? Dat mag natuurlijk. Om het je makkelijk te maken heb ik twee hulpopties voor je. Ten eerste heb ik een PDF voor je gemaakt waarin ik stap voor stap uitleg wat ik heb gedaan voor ieder van de drie kaarten. Optie twee is natuurlijk het bekijken van het bijbehorende YouTube filmpje.

Voor jouw gemak heb ik ook een boodschappenlijst aangemaakt met daarin alle materialen die ik gebruikt heb. Denk er aan wanneer je een bestelling plaatst dat het nu nog Sale-a-bration is en dat je daarom bij besteding vanaf € 60,-in aanmerking komt om gratis artikelen uit de Sale-a-bration brochure toe te voegen. Vergeet ook niet om gebruik te maken van de Gastvrouwcode wanneer je bestelling onder de € 200,- blijft. De actuele gastvrouwcode vind je in de zijbalk van deze site (of scroll naar beneden als je op een devise leest).

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je me appen, mailen of een comment voor me achter laten onder dit bericht.

Veel knutselplezier,

Liefs,

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice