Hallo Prulleke,

Vandaag wil ik nog een paar voorbeeldjes dezen die ik voor de Catalogue Launch Party had voorbereid. Deze keer zijn het de voorbeelden die ik had gemaakt met de Hippo Happiness stempelset. Deze set die mede-ontworpen is door Amerikaanse Stampin’ Up! demonstratrice Robyn Cardon als beloning voor het bereiken van het 1.000.000 verkoopdoel.

Hippo Happiness

De set bestaat uit 27 kleine stempeltjes. Hiermee kun je spreukjes met woordgrapjes stempelen en hele schattige diertjes opbouwen met de two-step stempels. Zo is er een vlinder die past bij de ‘fluttering by just to say hi!’ spreuk , een eenhoorn om te combineren met ‘when in doubt, be a unicorn.’, een schaapje voor ’thank ewe so much.’, ‘ewe are SPECIAL’ en ‘2ewe!’ (Ewe is het Engelse woord voor ooi, vrouwtjesschaap) en een nijlpaardje waar je ‘hip-hippo-hooray!’ of ‘hippo birthday’ bij kunt gebruiken. Ook zitten er nog wat accessoires bij waar je je scene compleet mee kunt maken. Zo is er een ballon en een touwtje, een bloemetje en een blaadje, een (vlinderdas)strikje, een stippeltjes krul die de vliegroute van de vlinder kan weergeven en wat sterretjes en sprankel. Zoals je merkt zijn dat een heleboel combinatiemogelijkheden.

Hippo Happiness stempelset, foto van Stampin’ Up!©2021

Doosje

Dit doosje heb ik gemaakt door een regenboog te blenden op wat Shimmery White kaartkarton waar ik eerst een raampje uit heb gesneden. Daarna heb ik het doosje in elkaar heb geplakt en versierd. De diertjes heb ik niet in natuurgetrouwe kleuren gestempeld en uitgestanst. In plaats daarvan heb ik een aantal fantasiekleuren gekozen die passen bij het doosje. In het doosje zitten een aantal mini kaartjes die ik met een paar verschillende creatieve technieken heb gemaakt.

Dauber Splat Techniek

Het eerste kaartje toont een achtergrond gemaakt met de dauber splat techniek. Hierbij meng je een beetje inkt (of refill) met veel water. Dit zuig je op met een sponge dauber (vingersponsje) en dan tik je hem krachtig (SPLAT) op je papier. Je krijgt er een leuke spettereffect mee waar je net wat meer controle over hebt dan wanneer je gewoon gaat spetteren. Ik raad je wel aan om deze techniek te proberen op papier dat gemaakt is om veel water aan te kunnen. Aquarelpapier is hier heel geschikt voor. Ik heb mijn gesplatte papiertje uitgesneden met een van de Hippo & Friends stansen. Deze bevatten een aantal verschillende etiket vormen en de vormpjes om de verschillende diertjes uit te stansen. Ik heb het nijlpaard en de vlinder gestempeld en uitgestanst en ook het ballonnetje uitgestanst. Deze heb ik met een stukje Linen Thread aan de poot van mijn nijlpaard gebonden. De spreuk Hip-hippo-hooray! benadrukt de feestelijk uitstraling van deze kaart.

Bellenblaas

De tweede techniek is met bellenblaas. Opnieuw vermeng je wat refill met water maar deze keer voeg je er ook wat zeep aan toe. En dan ga je bubbelen. Het makkelijkste is dat door met een rietje te blazen. Wanneer er genoeg bubbels zijn ontstaan, leg je jouw papiertje erop. Hierdoor ontstaan er allerlei leuke bellenpatronen op je papier. Deze keer heb ik een andere etiket vorm uit Hippo & Friends gebruikt om mijn bellenblaaspaneel vorm te geven. In de achtergrond van de kaart stempelde ik een aantal bloemetjes, die ik eerst afstempelde. In dezelfde kleuren stempelde ik de vlinders die ik uitstanste en de vlieglijntjes. Op een stukje Basic White stempelde ik de ‘fluttering by’ spreuk die ik ook uitstanste. Alle uitgestanste lagen plakte ik met Dimensionals op het kaartje.

Alcoholstiften

De laatste techniek is gemaakt met wat alcoholstiften. Deze heb ik op een stukje acetaat aangebracht en daarna ben ik er met een aquapainter met alcohol erin gaan druppelen op het acetaat waardoor de inkt gaat lopen en mengen en allerlei gave dingen gaat doen. Ik heb het vervolgens met de Hippo & Friends stansen uitgesneden. Ik heb een kadertje gemaakt om over het acetaat te bevestigen zodat je de lijm niet zult zien. De eenhoorn en de ‘be a unicorn’-spreuk maken dit kaartje af.

Je zou zo’n setje kaarten ook kunnen maken met je kind om als verjaardagsfeestuitnodigingen te gebruiken. Ik weet zeker dat ze dit soort rommelige vrije technieken leuk vinden om te doen. En er is niks leukers dan samen met je kind bezig te zijn met inkt.

Biggest Wish

Tot slot heb ik hier nog een kaart van Ingrid Nellen (www.inkycards.nl) waarbij ze de ballonnen van Hippo Happiness heeft gecombineerd met de Biggest Wish spreuken. Deze nieuwere set heeft een aantal spreuken in een fijne grote maat in zowel een strak hoog font als in een handgeschreven lettertype. Deze kun je heel leuk combineren en over elkaar stempelen maar zijn los ook heel mooi.

Zo zie je maar dat je de Hippo Happiness stempelset ook heel leuk kunt combineren met andere stempels. Dus of je nu wilt experimenteren met achtergrond technieken of je wilt gewoon een heel schattig kaartje maken, de Hippo Happiness stempelset is een hele goede keuze. Mocht je na het zien van al deze voorbeelden denken dat jij deze set ook in je bezit wilt hebben, dan is het fijn om te weten dat je deze via mij kunt bestellen omdat ik een onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice ben. Neem gerust contact op met me om je bestelling te plaatsen of maak gebruik van de webshop en stel zelf je order samen.

Morgen ben ik er weer met een nieuw bericht. Hopelijk tot dan.

Veel knutselplezier,

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice